[...] spozywa nabiału cos tam sie zaburza i w wiekszym wieku juz ma jakies uszkodzenie z laktaza. Albo,ze mleko jest zdrowe,ale tylko wtedy gdy pije sie je tylko od jednej krowy ciagle,wiec jesli ktos kupuje,a nie jest jakims rolnikiem to jest niby zle. Nie wiem jaka w tym prawda. W owocach tez jest cukier prosty,a z drugiej strony one maja sporo zalet
[...] i w wartościach? A swoją drogą - jak na razie nie biorę oliwy, ani omegi. I w sumie nie czuję różnicy. Jak to wygląda w praktyce? Jabłka to cukry proste. Cukier to również cukier prosty. Czy to to samo, jeśli chodzi o węglowodany proste? Zacząłem też dłużej spać. Równe 8h. Dbam o regeneracje. Ale tak na dobrą sprawę - masę będę robił gdzieś [...]
[...] interesowac beda te o charakterze zlozonym. Cukrow prostych, tak jak wspomnialem wczesniej nalezy wystrzegac sie jak ognia. A wiec do lamusa powiny odejsc: sacharoza(cukier stolowy), laktoza (cukier mleczny), fruktoza(cukier owocowy). Mysle ze nie musze nikomu wspominac o glukozie, nawet skrobia stosowana moze byc tylko w nielicznych [...]
[...] interesowac beda te o charakterze zlozonym. Cukrow prostych, tak jak wspomnialem wczesniej nalezy wystrzegac sie jak ognia. A wiec do lamusa powiny odejsc: sacharoza(cukier stolowy), laktoza (cukier mleczny), fruktoza(cukier owocowy). Mysle ze nie musze nikomu wspominac o glukozie, nawet skrobia stosowana moze byc tylko w nielicznych [...]
[...] od dawna w temacie wszystkiego co kupuje, a najprostrze produkty potrafia miec cala liste dodatkow (wez takie twoje ulubione lody, jak zrobisz w domu to masz mleko, zoltka i cukier + dodatek smakowy, a kupne lody to sklad musi byc drobnym druczkiem pisany by sie zmieścił na opakowaniu ) no i jak widać gainer gainerowi nie równy, juz dawno firmy [...]
Ja to nawet cukier sobie kupilem a nie uzywalem przez 3 lata i mam wy***ne w te zasady żywienia poniewaz hardgainer masy na nich nie zrobi. Vandaal sprecyzuj swoj gen. Zmieniony przez - Yarekbboy w dniu 2008-06-05 11:57:50
[...] bialka wolno wchlanialne srednio i szybko trawiace sie. Ale tak jak pisaliscie wczesniej zbyt szybko trawiace sie bialka zmieniaja sie w watrobie w glukoze wiec czesto jest to wyrzucanie kasy w bloto. Kiedys w ironie byl artykul w ktorym gosciu pisal ze bialka serwatkowe sa marketingowym szajsem bo w istocie szyubko zmieniaja sie w cukier.
Jak sam tu ktoś napisał mleko zawiera cukier zwany laktozą(galaktoza+glukoza). Laktoa zawarta w mleku pod wpływem ciepła jest częściowo rozkładana (reakcja karmelizacji, reakcja maillarda - nieenzymatyczne brunatnienie żywności) i powstaje disacharyd (dwucukier) laktuloza. Laktuloza nie jest wchłaniania przez organizm ludzki ze względu na brak [...]
Jeżeli masz kupić,to i tak kupisz.Nikt Cię od tego nie odwiedzie.Nie kupuj tylko dekstrozy,to jest zwykła glukoza,czyli cukier prosty.Żadnego z tego pożytku nie będziesz miał,co najwyżej więcej tłuszczu.Cukier prosty nie jest transporterem niczego,nawet kreatyny.Pozdrawiam.
[...] i jaki stosują wsad . Pytanie zrozumiała 218 ( wiadomo - kobietka :P ) i zgadzam się z nią w 100% , bo trudno znależć żywność "czystą" czyli jednorodną (woda , cukier, tłuszcz poza dyskusją ). Ale...do pokarmów neutralnych z jogurtów pasuje mi tylko jogurt naturalny Zott, który zawiera tyle samo wegli co białka ( 47 % ), reszta albo [...]
[...] organizm, rozwala gospodarkę insulinową i idzie w d*** jak cholera Problem jest w tym, że wśród wielu osób starających się zdrowo odżywiać pokutuje przekonanie, że brązowy cukier jest korzystniejszy od białego. Wcale nie! Jedyna różnica polega na tym, że do ich produkcji użyte są dwa różne surowce: buraki cukrowe i trzcina cukrowa. Pod względem [...]
[...] Wartości takie będą że paraboiled/biały nie będzie miał osłonki aleuronowej co pozbawi go kilku witamin i błonnika. Nie rozumiem co jak wygląda? Cukry/sacharydy/węglowodany - to samo, inna nazwa. Cukier prosty to monosacharyd a cukier złożony to od 2 w górę. Sacharoza (cukier stołowy) to disacharyd (glukoza+fruktoza) więc jest cukrem złożonym.
[...] a właściwie jeżeli nie jest to jogurt odtłuszczony to białkowo-węglowodanowo-tłuszczowy. tylko z nazwy, neutralnym nie da sie tego nazwac - wegle z jogurtu to laktoza ew zwykły cukier stołowy (smakowe) - białko nie jest idealnej jakosci - bakterie zawarte w jogurcie nie mają takiego znaczenia dla jelita jak np te z kefiru. zdr.
Dobra. Czyli powoli dodawać, powinienem zacząć chyba od dodawania do śniadania, prawda? Skalar, jakieś poprawki odnośnie diety, prócz oliwy? Czyli cukier rano/okolotreningowych chyba jednak nie jest taki zly...?
jeszcze żywność mozna kupować bo tania jest cukier tani masło też tanie a tak to tyle z tego napoje cola fanta spirte 2l 3zł kosztuje a u nas za 6 zł czekolady Zmieniony przez - Guetta w dniu 2008-06-07 12:40:36 Zmieniony przez - Guetta w dniu 2008-06-07 12:41:16
Zacznę od tego,że chcę schudnąć ok 6 kg,zamierzałam kupić jakieś białko serwatkowe Ostrowia i pić zamiast kolacji , ale kolega twierdzi,że nadmiar białka zamieni się w cukier i potem w tłuszcz więc zamiast schudnąć ,przytyję.Czy dobrym wyjsciem dla mnie :mało cwicze:głównie na stepie,co 2 gi dzien po 25 min--bedzie dieta bialkowa plus warzywa ? Co [...]
[...] stężenia. Podobnie reagują osoby chore na cukrzycę. Leki blokujące działanie sacharazy powodują znaczące obniżenie wchłaniania glukozy powstającej z powodu aktywności sacharazy. Pewnie chodzi o to,ze nawet jesli taki cukier nie bedzie metabolizowany to przyniesie to bardzo negatywne skutki? Zmieniony przez - Hihihehe w dniu 2008-06-07 14:37:24
Ale chce zrobić jakiś porządny cykl na wakacje... hehe .. malo czasu ... bardzo malo ... carbo to cukier.. lepiej sie soku napij ... a sila woli duzo nie zdzialasz chyba... ale powodzenia :)