[...] (wykazują właściwości podobne do monosacharydów). Zazwyczaj w ich składzie znajdziemy maltodekstryny, dekstrozę, fruktozę, syrop glukozowy. Dekstroza to nic innego jak cukier prosty - glukoza, a tajemniczo brzmiąca maltodekstryna to po prostu skrobia poddana wstępnemu rozkładowi (ze skrobi pod wpływem amylazy ślinowej powstaje maltoza i [...]
[...] wieprzowe/drobiowe, jaja kurze wraz żółtkami, oraz na ser biały najlepiej w ostatnim posiłku. Przy schodzeniu do niższego %bf eliminuje się nabiał w diecie ze względu na cukier mleczny który w nich jest zawart (laktoza). Laktoza wpływa na wzrost wydzielania prolaktyny, która wzmaga odkładanie się tkanki tłuszczowej. Jednak jeżeli osoba [...]
[...] lub różowym. Surowcem jest ziele , które w swoim składzie zawiera kwasy triterpenowe ( azjatykowy, 6 - hydroksyajatykowy i betulinowy ) oraz ich estry, związki flawonoidowe, cukier, substancje gorzkie ( walerian ), kwasy , kamforę oraz olejki eteryczne. W olejku występują : waleriana, cyneol i niezidentyfikowane octany terpenów. Wąkrotka [...]
[...] dostarczają więcej niż 50 gram, o czym mówiliśmy wcześniej. Nikt nie będzie miał niedoboru dopóki nie głodzicie się pod względem kalorii i nie jecie nic więcej jak tylko cukier i białą mąkę. To raczej bardzo rzadkie, aby ktokolwiek w naszym społeczeństwie wpasował się w te kryteria, ponieważ jeśli zjadasz wystarczająco dużo kalorii, to masz [...]
Fruktoza, cukier owocowy, może być dostarczana do organizmu w formie wolnej (jest podstawowym cukrem w owocach i miodzie) oraz w formie związanej, jako składowa sacharozy. Sacharoza ulega w jelicie hydrolizie enzymatycznej, w wyniku czego powstaje glukoza i fruktoza. Fruktoza wchłania się w jelicie cienkim przy udziale swoistego dla niej [...]
[...] wieprzowina zawiera duże ilości tłuszczu; zastępuj je jak najczęściej niskotłuszczowymi źródłami białka, jak kurczaki czy ryby. • Desery i dania zawierające przetworzony cukier dostarczają ci dużej ilości kalorii i praktycznie nic więcej; natomiast jarzyny takie jak ziemniaki, brokuły, szparagi itp., zawierają złożone węglowodany, bogate w [...]
[...] hamuje wydzielanie insuliny, która "wtłacza" kreatynę do komórek mięśniowych (patrz niżej). Kreatynę należy przyjmować z wodą lub z sokiem owocowym (zawarty w nim cukier zwiększa wydzielanie insuliny). Nie należy przyjmować kreatyny z mlekiem, które ze względu na zawarty tłuszcz zmniejsza wydzielanie insuliny. Suplementacja kreatyny [...]
[...] hamuje wydzielanie insuliny, która "wtłacza" kreatynę do komórek mięśniowych (patrz niżej). Kreatynę należy przyjmować z wodą lub z sokiem owocowym (zawarty w nim cukier zwiększa wydzielanie insuliny). Nie należy przyjmować kreatyny z mlekiem, które ze względu na zawarty tłuszcz zmniejsza wydzielanie insuliny. Suplementacja kreatyny [...]
[...] Ponadto wspomaga krzepnięcie krwi oraz czynność układu nerwowego. Niedobór wapnia powoduje wadliwe przenoszenie bodźców nerwowych i kurcze mięśni. Witamina D oraz laktoza (cukier z mleka) poprawiają wchłanianie wapnia. Dawkowanie: Norma dzienna obowiązująca dla osób uprawiających kulturystykę nie może być niższa od 900-1200 mg, a niekiedy [...]
[...] Przyjęcie około 50-100 g cukru podczas wysiłku cofa objawy zmęczenia. W ten sposób można również zapobiec wystąpieniu zmęczenia. Najkorzystniej jest jednak podać cukier w trakcie wysiłku, a nie przed nim. Zmęczenie wywołane wysiłkiem cyklicznym intensywnym Przy wysiłku intensywnym zmęczenie ośrodków nerwowych, hipoglikemia, obniżenie [...]
[...] Ponadto wspomaga krzepnięcie krwi oraz czynność układu nerwowego. Niedobór wapnia powoduje wadliwe przenoszenie bodźców nerwowych i kurcze mięśni. Witamina D oraz laktoza (cukier z mleka) poprawiają wchłanianie wapnia. Dawkowanie: Norma dzienna obowiązująca dla osób uprawiających kulturystykę nie może być niższa od 900-1200 mg, a niekiedy [...]
KWAS ASPARAGINOWY (40% Aspartamu ) Dr Russell L. Blaylock , profesor Neurochirurgii Medical University of Mississippi, opublikował ostatnio książkę, szczegółowo opisującą szkody powodowane przez spożywanie nadmiernych ilości kwasu asparaginowego pochodzącego z aspartamu. Blaylock odwołuje się do niemal 500 doniesień naukowych pokazujących jak [...]
DOŚĆ INTERESUJĄCE KWAS ASPARAGINOWY (40% Aspartamu ) Dr Russell L. Blaylock , profesor Neurochirurgii Medical University of Mississippi, opublikował ostatnio książkę, szczegółowo opisującą szkody powodowane przez spożywanie nadmiernych ilości kwasu asparaginowego pochodzącego z aspartamu. Blaylock odwołuje się do niemal 500 doniesień [...]
[...] które potwierdziły, że tym czymś jest hormon insuliny. Zadaniem insuliny jest magazynować energię, zadaniem insuliny jest zwiekszać naszą wagę. Norman Swan: transportować cukier do komórek krwi. Robert Lustig: Dokładnie jest to zadaniem insuliny.Wezmy pierwszego lepszego cukrzyka z poziomem cukru 300 jednostek na warunki autralijskie co wynosi [...]
[...] hormonu trzustki. Niedobór insuliny może powodować podwyższony poziom cukru we krwi i prowadzić do cukrzycy. Ale insulina może daleko więcej: transportuje nie tylko cukier do komórek, ale poprawia również wchłanianie aminokwasów, trójglicerydów (tłuszczów) i kreatyny. Dlatego insulina zyskała miano hormonu anabolicznego. Testy naukowe [...]
[...] (porzeczki, maliny, agrest, truskawki, dżemy niskosłodzone, powidła śliwkowe), produktów mlecznych (śmietanka, śmietana). Przy tak małej ilości węglowodanów w diecie, cukier prosty fruktoza zamieniany jest na glukozę. Osobom, którym zależy na maksymalizacji wyników doradziłbym, aby całkowicie wyeliminowali owoce ze swojego menu. A tym co [...]
[...] hormonu trzustki. Niedobór insuliny może powodować podwyższony poziom cukru we krwi i prowadzić do cukrzycy. Ale insulina może daleko więcej: transportuje nie tylko cukier do komórek, ale poprawia również wchłanianie aminokwasów, trójglicerydów (tłuszczów) i kreatyny. Dlatego insulina zyskała miano hormonu anabolicznego. Testy naukowe [...]
[...] ją znaleźć w miodzie i owocach, — fruktoza; znajduje się również w miodzie i owocach, — galaktoza; znajduje się w mleku. Węglowodany dwucząsteczkowe (dwucukry): — sacharoza (cukier biały - ekstrakt z buraków cukrowych lub trzciny cukrowej), złożona z glukozy i fruktozy, — laktoza (tworzą ją glukoza i galaktoza) jest węglowodanem znajdującym się w [...]
[...] hormonu trzustki. Niedobór insuliny może powodować podwyższony poziom cukru we krwi i prowadzić do cukrzycy. Ale insulina może daleko więcej: transportuje nie tylko cukier do komórek, ale poprawia również wchłanianie aminokwasów, trójglicerydów (tłuszczów) i kreatyny. Dlatego insulina zyskała miano hormonu anabolicznego. Testy naukowe [...]
[...] naprzemienne prysznice. Zaczynać od gorącej wody stopniowo od nóg do głowy, następnie woda zimna (chłodna) od nóg do głowy. Przed snem wziąć łyżkę stołową cukru i ssać jak cukierek, a następnie popić 1/2 szklanki ciepłej gotowanej wody. - Wykonać rozluźniający masaż głowy, szyi, pasa barkowego. - Namoczyć cienkie bawełniane skarpetki w occie [...]