[...] wlasnie dzis go dostalem. Ale no wlasnie jest male ale - cos mi tu nie pasuje: - po otwariu wyglada jak maka?? kiedys mialem to chyba inaczej wygladal - konsystencja cos jak cukier puder - w smaku jak oranzada - pamietam ze ostatni xpand nie chcial mi sie za dobrze rozrabiac a tu nic nie zostaje na dnie a w dodatku jak kiedys pilem to az pape [...]
[...] monohydratu kreatyny próbowano łączyć ją z róznymi środkami, aby zapewnić lepsze jej wchłanianie i transport. Wśród licznych kombinacji, zawsze priorytetową rolę odgrywał cukier lub odpowiedni węglowodan, który poprzez wzrost poziomu insuliny (hormonu który transportuje substancje odżywcze z krwi do tkanek) miał doprowadzić do zwiększonego [...]
[...] zaczol sie robic uciazliwy gdys ostatnio to sie nasililo i jak mnie dopadnie taka faza ospalosci w ciagu dnia to musze sie polozyc przynajmniej na 20min. dodam jeszcze ze cukier mam w normie (o ile dobrze pamietam 74mg cyz jakos tak). co to moze byc za cholerstwo, skad to sie bierze i do jakiego lekarza radzilibyscie mi sie udac? pozdrawiam
[...] na masę (w zależności od przyrostów będę dodawał +100kcal i patrzył na reakcję organizmu DOBRZE?) Pytania! 1.Niekiedy zamiast Jogurtu naturalnego daje owocowy (zawiera cukier staram się unikać) ale niekiedy piję (całkiem wywalić?) 2.W dni nie treningowe spożywam to samo co w treningowe tylko obcinam liczbę WW (Dobrze?) 3. Niekiedy trening [...]
[...] blokujący działanie enzymu alfa amylazy, który uczestniczy w metabolizmie węglowodanów głównie zaś skrobi. Jak to działa? Skrobia rozkładana jest w organizmie na glukozę (cukier prosty), która stanowi główny materiał energetyczny w organizmie człowieka. Rezerwy glukozy magazynowane są w postaci glikogenu w mięśniach oraz wątrobie. Spożywanie [...]
[...] i własne przepisy. a nóż komuś się przyda :) ja zacznę: kisiel - kupujemy kisiel doktora oetkera - tylko taki do którego samodzielnie mamy dosypać cukru, a nie taki który cukier już zawiera. Do pierwszej fazy przygotowywania kisielu wprowadzamy małą korektę, a mianowicie dodajemy ze 3-4 tabletki słodzika zamiast 3 łyżek cukru (słodzik to tylko [...]
[...] chodzi o to,że mam 15 lat i mierzyłem mój poziom cukru i miałem 97 lekarze mówia,że może byc,ale niewiem komu wierzyc bo 1 lekarz powiedział,że niemusze się ograniczać od cukru{słodyczy}bo ja rosone i potrzebuje nawet bardzo dużo ich a 2 powiedział,że powinnienem sie ograniczć,że cukier nie ma nic do wzrostu,komu wierzyć i ,że nie jest za zdrowy?
[...] skład mówi wyraznie za siebie ze w 30 gramach mamy 24 gramy bialkka mamy 2.4 g tłuszczu oraz 1.8 gram weglowodanów!! laktoza to chyba to 1.8 grama, bo w koncu laktoza to cukier!! białko pewnie serwatkowe!! chciałbym obalic ten mit!! i prosze o wszytskich co wy sadzicie o tej ostrowi?? jakie na niej efekty!! ja osobiscie uwazam ja za dobry [...]
[...] ma dosyć wysoki IG) no wykluczając posiłki około treningowe.... A owoce? czy jest jakaś średnia wartość określona jakiej nie przekraczać dziennej dawki Owoców (wiadomo cukier). Staram sie szamać z rana lub do godziny 18 potem już tylko białko! średnio zjadam ok 3jabłka (300g) grejfrut (200g) brzoskwinia (90) lub nektarynka (90) oraz w dni [...]
[...] ważne było dla Ciebie jedynie, ile węglowodanów jest na twoim talerzu, czas zrobić kolejny krok - wybierać najlepsze spośród nich. Węglowodany są źródłem glukozy. Glukoza to cukier prosty, magazynowany w mięśniach i wątrobie jako glikogen. Za każdym razem, gdy Twoje ciało potrzebuje energii, na przykład podczas biegania, uwalnia przechowywana [...]
[...] warzywa II sniad jw III obiad chudotluszczowy (np ryba kurczak)+warzywa surowe IV kolacja ryba+surowe warzywa Cel: szybka redukcja Ograniczenia żywieniowe: wykluczylam: cukier (sladowo jest fruktoza), wykluczylam owoce, maka tylko pelen przemial, nie lacze tluszczy z weglami Stan zdrowia: bardzo dobry Preferowane formy aktywności [...]
2007-04-23 10:34 Aktualizacja: 2007-04-23 17:48 Słodzik nie szkodzi zdrowiu Dobra wiadomość dla cukrzyków i wszystkich dbających o sylwetkę. Wbrew pogłoskom zastępujące cukier słodziki nie powodują raka. Ogłosiły to Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności i amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków. Na początku lat 90. opublikowano wyniki [...]
hej mam takie pytanie bo kupilem siemie lniane i przeczytalem wartosc odzywcza w 100g(410kcal) i pisze tak: bialko-19,5g weglowodany przyswajalne-6,4g w tym cukier-0,0g tluszcze ogolem-3,1g w tym kwasy tluszczowe nasycone-3,2g jednonienasycone-6,9g wieloninasycone-22,4g cholesterol-0,0mg blonnik pokarmowy-27,9g sod-0,1g I dreczy mnie jedna sprawa [...]
[...] natomiast nigdy nie zaobserwowano stymulującego wpływu wolnych rodników na syntezę mięśniowych białek kurczliwych, odpowiedzialnych za siłę i masę. Rodniki usuwają cukier z krwioobiegu, kierując go w pierwszej kolejności do tkanki tłuszczowej, gdzie ten ulega przemianie do glicerolu i kwasów tłuszczowych, czyli po prostu do tłuszczu [...]
Zakupiłem metke scanbech i jest słodka dosłownie jak słodzik, wiem, że po smaku nie rozpoznaje sie wy***ek, no ale pisaliscie o słodzkich czy gorzkich posmakach tabletek, a ja mam cos słodkiego jak cukier! :-% może to przejeść ? Czy raczej na 100% fake ?
[...] pare stadionow, pozniej coraz wiecej (20 maksymalnie sie udalo przebiec). Z jedzenia wywalilem wszelkiego rodzaju jajecznice, chleby smazone, spaghetti, pizze, kielbaski, cukier, sol, ograniczylem slodycze i na poczatku wrzesnia zbilem wage do 75kg. Pozniej zaczalem interesowac sie bardziej dieta i tymi wszystkimi weglami, bialkami etc. [...]