[...] powiedziec to samo ziemniak Jak kogos interesuje to prosze tabela miar i wag Produkt Szklanka (0,25 l) Łyżka stoł. (1,5 cl) Łyżeczka (0,5 cl) bułka tarta 150 g 9,0 g 3,0 g cukier kryształ 220 g 13,0 g 4,3 g cukier puder 160 g 10 g 3,3 g kasza manna 180 g 15,5 g 5 g kakao 125 g 7,5 g 2,5 g mak 165 g 10 g 3,3 g masło, margaryna 240 g 14,5 g 5 g [...]
[...] Proces odnowy glikogenu przebiega najintensywniej w ciągu pierwszych 5-7 godzin po wysiłku, jednak jego całkowita resynteza następuje dopiero po upływie 24-48 godzin! Czy cukier i słodycze są dobrym źródłem węglowodanów? Udział cukrów rafinowanych (sacharozy) w diecie osób intensywnie trenujących nie powinien przekraczać 20% ogółu energii. [...]
[...] Proces odnowy glikogenu przebiega najintensywniej w ciągu pierwszych 5-7 godzin po wysiłku, jednak jego całkowita resynteza następuje dopiero po upływie 24-48 godzin! Czy cukier i słodycze są dobrym źródłem węglowodanów? Udział cukrów rafinowanych (sacharozy) w diecie osób intensywnie trenujących nie powinien przekraczać 20% ogółu energii. [...]
tylko licz ww nawet w izotonikach - może się tego nazbierać a skoro mówisz że ckd to trzeba tego pilnować... cukier wywal, jesli już to słodzik, przynajmniej kalorycznie jest odpowiedni a picie to jak Aleks - woda woda woda.....
POPRAWKA PLACKI BIAŁKOWE (porcja na 2 osoby) -300g białego mielonego sera -3 jajka -cukier waniliowy 3 torebki(po 16 g) -4-6 górowatych łyżek mąki(w zaleznosci od upodobań) Wbijamy cale jajeczka do naczynia i trzepiemy, dodajemy cukier, ser i mieszamy do powstania jednolitej masy. Potem maka i mieszamy wszystko. Smażymy na srednim ogniu, nie [...]
PLACKI BIAŁKOWE (porcja na 2 osoby) -300g białego mielonego sera -3 jajka -cukier waniliowy 3 torebki(po 16 g) -4-6 górowatych łyżek mąki(w zaleznosci od upodobań) Wbijamy cale jajeczka do naczynia i trzepiemy, dodajemy cukier, ser i mieszamy do powstania jednolitej masy. Potem maka i mieszamy wszystko. Smażymy na srednim ogniu, nie za grube [...]
[...] się - są i z cukrem, i z majonezem, i z oboma naraz i bez żadnego - trzeba czytać naklejki i wybierać odpowiednią, przy czy majonez do posiłku białko plus tłuszcz pasuje, a cukier nie pasuje nigdy (choć ilości w tych sałatkach są małe i jak w diecie wszystko inne będzie w porządku to ten cukier przestanie być tak istotny (choć nadal jesli się [...]
[...] odżywny ciepły obiad? // ryz z kurakiem 4. Czy można pić "ciekłą" galaretke? czy jest ona zdrowa jeśli tak czy wliczać do bilansu // wliczac ale czy warto? sam cukier 5. Czy po treningu w odpowiednich ilościach można jeść: banan, carbo oraz wypić maślanke? czy to dobra kompozycja // banan z maslanka to jeszcze przejdzie ale maslanka [...]
nie wiem, czy ty mierzysz sobie cukier? w sumie to dziwczyna u mnie na siłowni od thermala miała mnijeszy cukier , byłą chora na cukrzyce i była zadowolona :D
Ja mam jeszcze jeden problem. Wysoka insuline i niski cukier. Lekarze nie wiedzą czemu:) Tylko kazali wyrucic slodzik i jesc normalny cukier, poniewą miewalam zawroty. Wysoka insulina powoduje podobno problem z odchudzaniem.
[...] Tussipect w postaci syropu zawiera wyciąg tymiankowy, chlorowodorek eferydyny, sól amonową primuliny, kwas benzoesowy, kwas mrówkowy, amoniak płynny, nipaginę A, saponinę, cukier, wodę destylowaną i jest środkiem przeciwkaszlowym, wyksztuśnym. Małe dawki, podobnie jak amfetaminy, mogą być doraźnie pomocne (o ile nie ma się problemów z sercem [...]
ja mialem problem z poczatku ale moi starsi sa w porzadku wiec odzywki leza zawsze na wierzchu.. gorzej z babka bo jest stara i czasem dextroze brala za "cukier puder" i uzywala do placków ..zawsze sie pyta co to jest?.. juz czasem nie mam sily odpowiadac.. ..teraz juz nie mam problemów
hmm..no wlasnie nie wiem czy lepsze ja bym osobiście wolał po treningu sok. trochę fruktozy, sacharozy. cukier w tym soku to pewnie ok. 50%, ale jest tak samo syfiasty jak biała mąka w tym chlebie lub te wafle
witam dlaczego w diecie lepiej nie jesc cukru?? co on robi lub co powoduje:) i jesli mozecie napiszcie inne produkty ktore lepiej unikac w diecie na mase typu "chleb bialy" zamiast niego jesc "chleb razowy pelnoziarnisty" czym sie roznia? Z gory dzieki i prosze o wypowiedzi