[...] (porzeczki, maliny, agrest, truskawki, dżemy niskosłodzone, powidła śliwkowe), produktów mlecznych (śmietanka, śmietana). Przy tak małej ilości węglowodanów w diecie, cukier prosty fruktoza zamieniany jest na glukozę. Osobom, którym zależy na maksymalizacji wyników doradziłbym, aby całkowicie wyeliminowali owoce ze swojego menu. A tym co [...]
[...] zmagazynowaniem tej (z punktu widzenia pojemności cukrowej krwi) olbrzymiej ilości cukru, gdyż ilość ta przekracza 7-10x ilość cukru krążącego po krwi. W stanie zdrowia cukier wzrasta po takim posiłku co najwyżej do 160-180mg%, oznacza to, że na bieżąco, w miarę wchłaniania cukier jest pochłaniany przez wątrobę, mięśnie i tkankę tłuszczową i [...]
[...] meczacy dzien byl duzo w sumie pomiarow ale chce oznaczyc po czym rosnie I kiedy zeby wiedziec na przyszlosc kiedy dawac dodatkowa insuline. tluszcz jak widac wplywa na cukier, Bernstein mowi ze 15% tluszczu sie przerabia na glukoze. To jak zjem 50gr tluszczu na raz dajmy na to to wychodzi ze cukier w teorii sie podniesie o ok. 37. u mnie [...]
[...] 12:17 98 13:10 106 1j. humalogu, 4j. humulin sardynki w oliwie, 2 avocado, maslo kokosowe, kawa 14:30 144 uczucie sennosci starszne I zmeczenia – tak myslalam ze mi cukier wzrosl. nie odczekalam prawie wogole z jedzeniem od podania insuliny I momentalnie uroslo Kawa z mlekiem kokosowym, mleko kokosowe, awocado 17:00 131 17:30 120 [...]
[...] przez bakterie następuje wstępne rozłożenie (nadtrawienie) niektórych składników mleka, przede wszystkim białek i laktozy. W mleku acidofilnym, podczas fermentacji cukier mleczny uległ rozłożeniu, dzięki czemu nie działa już drażniąco na śluzówkę jelitową organizmów nadwrażliwych. Bez obaw mogą je, więc spożywać osoby, które po wypiciu [...]
76 sposobów na jakie cukier rujnuje Twoje zdrowie Poza zakłócaniem równowagi organizmu, nadmiar cukru prowadzi do wielu innych poważnych konsekwencji. Niżej wymienione są tylko niektórymi z nich, takimi, które niosą z sobą zakłócenie metabolizmu. Zostałyzaczerpnięte z różnych czasopism medycznych oraz publikacji naukowych. 1.Cukier może osłabiać [...]