zalezy jakie bialko, jesli chodzi np o soje - to nie widzę problemu, a jesli chodzi o wpc/wpi - to trochę szkoda niektórych frakcji. Chyba ze juz kupuje bialka denaturowane (produkowane metodą wymiany jonowej). Kup sobie lepsze bialko. To co jem aktualnie rozpuszczam łyżeczką w kubku z zimną wodą i jest OK.
jestem na diecie zbilansowanej, kliknij w awatara, co dzień robię rozpiskę, około 2 gr "dobrego" białka, 1 gr tłuszcze, reszta węgle. dodam że WPC nie jest za dobrym rozwiązaniem jednak, jeśli już to WPI , to białko ma się szybko wchłonąć. Dodam że suplementuje jeszcze BCAA i to dość sporo na redukcji - 15 gr w DT i 5 DNT
Nie lubie takich wypowiedzi, tym bardziej że kolega kiryl3 tak naprawde nie wie co pije (sądzi że w tym białku jest tylko 10% białka sojowego) to jeszcze poleca to białko innym... No nie... Wiem jaki jest skład. 45% WPC, 45%SPI i 10% WPI. Na prawde nie wiem skąd wniosek że nie wiem? A polecam bo jestem z niego zadowolony.
a najlepsze białko świta (WHEY PROTEIN HYDROLISATE oraz WPI, WPC) uzyskuje się z odpadu jakim jest odciek z sere zwany serwatką, znajdujący wcześniej zastosowanie tylko w karmieniu trzody... no i co? Dziś są to „najcenniejsze” składniki „najlepszych” firm.
mając na myśli białko chodzi ci o WPC - koncentrat białek serwatkowych - powinien składać się z 80% z białka reszta to trochę węgli i tłuszczu, izolat czyli WPI jest czystsze teoretycznie - co najmniej 90% białka , czasem 95% i szybciej się wchłania , lepsze po treningu gdy potrzebujesz aminokwasów dla zniszczonych mięśni ale ogólnie różnica nie [...]