[...] czyli chorobę przekrwienną serca. Jednym z najsilniejszych czynników pobudzających układ sympatyczny jest wysoki poziom insuliny. Co to wszystko oznacza dla serca? Nic dobrego. Kilka lat temu robione były badania, porządne, dokładnie przeprowadzone badania, które wykazały, że prawdopodobieństwo dostania zawału wzrasta dwu-, a nawet [...]
[...] macerować 10 dni; przefiltrować. Zażywać 3 razy dz. po 20-30 kropli w chorobach serca. W przypadku kamicy moczowej proponuję następujący lek (przy pomocy którego uzyskiwałem dobre efekty lecznicze, ale z pewnością nie będzie on taki dobry w stosunku do wszystkich chorych, można jednak spróbować, który umożliwia i ułatwia wydalenie piasku i [...]
[...] o posmarowaniu ciała po opalaniu nawilżającym balsamem, zawierającym składniki działające antyrodnikowo, np. witaminę E i C, algi, ceramidy, flawonoidy. Sięgaj po naprawdę dobre kosmetyki renomowanych firm, bo tylko takie skutecznie wspomogą naturalne mechanizmy obronne naskórka. Uważaj, to uzależnia!Nałóg korzystania z solarium, tanoreksja (od [...]
[...] bakteryjną. Wytwór końcowy zwany jest kałem i wydalany jest przez odbyt. Podsumowujac krótko - trawienie nie konczy sie na żołądku - tam dopiero sie zaczyna! Pozniej trwa dobre kilka godzin,zeby nie napisac kilkanaście jesli nałozy sie na siebie kilka posiłków. Dalej niedociera? Badanie na temat trawienia białka jajka: [...]
[...] po 5 g 4 razy dziennie dodając do napojów lub posiłków bogatych w węglowodany. Stosować najlepiej bezpośrednio po treningu. Kreatyna działa jeżeli jest dobrze podawana przy dobrej diecie, treningu i odpoczynku. Cokolwiek zjemy lub wypijemy trafia przez przełyk do żołądka, gdzie już czekają kwasy trawienne mające na celu rozłożenie pokarmu [...]
Anemia (niedokrwistość) Uwaga! Proszę dokładnie przeczytać informację o sokach, szczególnie z buraków i marchwi. - Pić sok z buraków przez 3-4 tygodnie po 1/2 szklanki 6 razy dziennie razy dziennie. Zetrzeć na tarce 3 duże buraki, przełożyć do półlitrowego słoika, zalać 150 g wódki i odstawić na słońce lub w ciepłe miejsce na 14 dni. [...]
[...] trzeba dodać, że tak naprawdę istnieją dwa typy cholesterolu - „zły" i ,,dobry". Ideałem jest utrzymanie cholesterolu na normalnym poziomie, stwarzając takie warunki, by „dobrego" cholesterolu (HDL) było jak najwięcej, a „złego" (LDL) jak najmniej". Teraz, żeby być już zupełnie obiektywnym, należy podzielić tłuszcze na kolejne trzy kategorie: [...]
[...] sytuacja okazuje się być prawdą (86 ). UWAGI DLA OKRESU CIĄŻY I LAKTACJI Owoce, zboża, warzywa i strączkowe dostarczają składników odżywczych potrzebnych dla zachowania dobrego zdrowia w okresie ciąży (87 ). W rzeczywistości, wegetarianki w znacznie mniejszym stopniu cierpią na różne dolegliwości, zredukowany jest u nich także stopień [...]
[...] masy, co robię nie tak ? 13. Dieta ketogeniczna, co to takiego ? 14. Jaka dieta najlepsza na rzeźbę ? 15. Co jeść przed/ po treningu aerobowym ? 16. Czy podjadanie jest niedobre ? 17. Ograniczyłem kalorie a waga stoi w miejscu, co robić ? 18. Zredukowałem liczbę kalorii w diecie i przez 4 dni straciłem 3 kilo, jak to możliwe ? 19. Czy należy [...]
[...] nikt w UFC nie był silniejszy niż Brock Lesnar. Sukces jednak "przyszedł" głównie ze względu na to jak trenował Lesnar i temu również muszę poświęcić uwagę.. Oprócz zawsze dobrej taktyki na pojedynek, znakomitego przygotowania fizycznego i ogólnie rzecz biorąc zawsze w 100% profesjonalnego obozu treningowego. [...]
[...] zbilansować tą dietę i dołożyć świeże warzywa i owoce, orzechy, jogurt lub mleko. 4. ograniczenie śmieciowego jedzenia na rzecz zdrowego W pokarmie znajdują się tzw. dobre i złe cukry – podobnie jest z tłuszczami. Dobre cukry – złożone : dłużej się wchłaniają, niższy indeks glikemiczny, błonnik (dłużej jesteśmy nasyceni, nie odczuwamy [...]
[...] które są łatwo przyswajane przez jelita noworodka. Aby niemowlęta chciały spożywać mleko krowie, matki wpadły na pomysł słodzenia go zwykłym cukrem. To również nie jest dobre rozwiązanie, gdyż podawanie sacharozy noworodkom zbyt wcześnie pobudza trzustkę do produkcji insuliny, co może doprowadzić do uszkodzenia jej z powodu wystawienia na [...]
[...] które są łatwo przyswajane przez jelita noworodka. Aby niemowlęta chciały spożywać mleko krowie, matki wpadły na pomysł słodzenia go zwykłym cukrem. To również nie jest dobre rozwiązanie, gdyż podawanie sacharozy noworodkom zbyt wcześnie pobudza trzustkę do produkcji insuliny, co może doprowadzić do uszkodzenia jej z powodu wystawienia na [...]
[...] węglowodanów w diecie. Zazwyczaj nie ma potrzeby wprowadzania gruntownych zmian w proporcjach makroskładników, gdy służą one nam z innych względów – pozwalają na utrzymanie dobrego samopoczucia, wysokiej wydolności fizycznej i dostarczanie odpowiednich ilości mikroskładników – witamin i składników mineralnych. Skoro o tym mowa - zwrócę uwagę [...]
[...] kortyzol Najpierw farmakologia Kalcytonina Naturalny hormon sterujacy gospodarką wapniową , jest on silnym inhibitorem kortyzolu , podawanym przy osteoporozie , daje bardzo dobre efekty w przyroscie masy kostnej jaki przy zmniejszaniu kortyzolu HGH / IGF Hormon wzrostu i IGF to hormony odpowiedzialne ze hiperplazję tkanek , sa one głownymi [...]
[...] prowitaminę A, czyli betakaroten - ważny antyoksydant. Z racji amerykańskiego pochodzenia (podobnie jak ziemniaki) trafiły one do Europy relatywnie niedawno, ale już na dobre zadomowiły się tu i stanowią integralny i bardzo ważny składnik śródziemnomorskiej diety. Zalecane jest spożywanie warzyw w formie mało przetworzonej - najlepiej w [...]
[...] a małej objętości, co nie dość, że nie upośledza właściwości reologicznych krwi, to jeszcze je poprawia. Cząsteczki te znamy najlepiej jako lipoproteiny o dużej gęstości - "dobre" HDL, których wysoki poziom jest nieomylnym wskaźnikiem niskiego ryzyka rozwoju miażdżycy. Trawienie i wchłanianie oleju MCT odbywa się bez udziału kwasów żółciowych, [...]
[...] pobudzają układ odpornościowy oraz chronią wątrobę przed toksynami. Pamiętajcie aby podczas suplementacji czymkolwiek patrzeć na cały organizm i wiedzieć co jeszcze dobrego można uzyskać z danego preparatu. Dla jeszcze skuteczniejszej syntezy glutationu, oprócz najważniejszych białek serwatkowych, warto jest także wzbogacić dietę w [...]
Rola tłuszczu i jego właściwości w diecie Jaką role pełni tłuszcz i jakie są jego właściwości? To dobre pytanie....Jak wiadomo to co jemy ma wielki wpływ na nasz rozwój zarówno intelektualny jaki i fizyczny. Aby w pełni wykorzystać nasz potencjał rozwojowy dieta musi być bogata w różne produktu spożywcze , które będą zawierać odpowiednie [...]
Rola tłuszczu i jego właściwości w diecie Jaką role pełni tłuszcz i jakie są jego właściwości? To dobre pytanie....Jak wiadomo to co jemy ma wielki wpływ na nasz rozwój zarówno intelektualny jaki i fizyczny. Aby w pełni wykorzystać nasz potencjał rozwojowy dieta musi być bogata w różne produktu spożywcze , które będą zawierać odpowiednie ilości: [...]