Problem cholesterolu jest szczególnie ważny dla ludzi używających SAA. Ponieważ wysoki jego poziom jest odpowiedzialny za rozwój w szybkim tempie miażdżycy i jej powikłań np.: zawału serca, czy udarów mózgu. U zdrowego człowieka profil lipidowy powinien być następujący. Chlolesterol całkowity- nie więcej niż 200, LDL nie więcej niż 120, HDL co [...]
[...] nie powoduja chorób serca. W rzeczywistosci, tluszcze nasycone sa najlepszym pozywieniem dla serca. Twoje cialo wytwarza kwasy nasycone z weglowodanów. “Ogranicz cholesterol” Cholesterol zawarty w pozywieniu, przyczynia sie do wzmocnienia scianek jelit i wspomaga rozwój zdrowego mózgu i ukladu nerwowego u niemowlaków i [...]
[...] Dzięki za porównanie mnie z członkiem sekty dr. Kwaśniewskiego. Będę o tym pamiętał. Co do faktów to znów uprościłeś całą sprawę - to nie jest tak, że należy mieć wysoki cholesterol, żeby długo żyć. Treść i sedno tego artykułu jest wyraźnie inna. Ale najlepiej ją zrozumieć po przeczytaniu pozostałych 8 art. Co do relacji HDL i LDL też tam [...]
hej Martuccano jasne, ze zgaga i wszystkie inne meczarnie znikna ja tez uzywalam na zgage, ktora mniemeczyla czasem tak, ze palenie w przelyku nie dwalo spac, np migdalow, natki pietruszki i nic, wszystko mozna sobie w buty wsadzic, po prostu dziecko uciska i basta, po porodzie bedzie git. co do dobrego startu karmienia w moim szpitalu tez tak [...]
[...] guy might not be "natural." A guy training naturally needs whole eggs. What about the reported health concerns? Well, the studies that showed eating eggs raised cholesterol were done by the cereal board. And back then they didn't differentiate between the types of cholesterol, so the studies were invalid. Eggs can raise cholesterol [...]
[...] guy might not be "natural." A guy training naturally needs whole eggs. What about the reported health concerns? Well, the studies that showed eating eggs raised cholesterol were done by the cereal board. And back then they didn't differentiate between the types of cholesterol, so the studies were invalid. Eggs can raise cholesterol [...]
lukakozi - akurat obawa przed cholesterolem pokarmowym jest zbyt daleko posuniętą, to raz - a dwa smalec zawiera go nie za wiele. Zachecam do zpoznania się z literaturą fachową na temat wpływ cholesterolu pokarmowego na rozwój chorób układu krązenia, choćby: Fernandez ML. Rethinking dietary cholesterol. Curr Opin Clin Nutr Metab Care. 2012 [...]
Sam cholesterol ogólny jest mało ważny . Liczy się pełny panel lipidowy. cholesterol całkowity trójglicerydy cholesterol LDL cholesterol HDL Za najbardziej idealny, uważa się wynik, gdy poziom LDL nie przekracza 100mg/dl. U sposób z takim wynikiem praktycznie nie spotyka się choroby niedokrwiennej serca. Nie najgorszy jest również wynik [...]
Witam Na temat jajek powstało wiele artykułów, jest to produkt który budzi wiele kontrowersji, także wśród was. Często pytacie czy spożycie jajek wpływa na wzrost poziomu cholesterolu, w jakiej postaci je zjadać itd. Mam nadzieję że ten artykuł pozwoli wyjaśnić sporne kwestie oraz poszerzy waszą wiedzę. Życzę miłego czytania. Jajko kurze [...]
[...] badacze. Według nich, najnowsze obserwacje sugerują, że może istnieć jeszcze jeden, trzeci typ cukrzycy. Cholesterol sprzymierzeńcem raka prostaty Wysoki poziom cholesterolu we krwi przyspiesza wzrost raka prostaty - zaobserwowali badacze z USA. Optymistyczne jest jednak to, że proces ten można hamować z użyciem leków obniżających [...]
Ale strzelasz tymi artami. Wiele osób jak słysz cholesterol to myśli odrazu "o nie, to jest złe" , "cholesterol to najgorsza rzecz" sam w sobie cholesterol nie jest przecież zły i pełni ważną rolę budulcową, nie mozna tylko przesadzać.
odnośnie cholesterolu to ja napiszę na własnym przykładzie też uważałem że cholesterol- jajka to już dawno obalony mit jadłem cały rok po ok 10 całych jajek po roku zrobiłem sobie profil lipidowy cholesterol ponad 300! zły cholesterol grubo poza normą ,dobry tak samo odstawiłem jajka jakieś pół roku temu(zjadam teraz kilka tygodniowo) - [...]
[...] zjadl. Mniejsze a czestszeporcje sa lepsze jak masz problem z jedzeniem duzych ilosci kcal, dodatkowo lepsze trawienie i brak zamuly po posilku. Jajka nie maja wplywu na cholesterol, co prawda maja duzo ale to nie ma znaczenia, predzej po batonych ci cholesterol podniesie niz po jajach. Jak masz problem to mozesz dorzucic jednonadycynoe kwasy [...]
[...] posiłkami. Zażywane w trakcie, lub po posiłku, wchłaniają się słabiej, szczególnie, gdy posiłek obfituje w pokarmy zwierzęce. Po takim posiłku, w treści pokarmowej występuje cholesterol i kwasy żółciowe, z którymi saponiny tworzą stabilne, trudno wchłaniane połączenia, usuwane poza organizm. Skąd, więc biorą się zalecenia niektórych firm, [...]
[...] łojowych, tłuszczu, naskórka i potu. Lipidy znajdujące się na powierzchni skóry zawierają około 28% wolnych kwasów tłuszczowych, 33% triacylogliceroli, 14% wosków, 5% cholesterolu i jego estrów, 5% skwalenu, 8% węglowodorów parafinowych i 7% związków niezidentyfikowanych. Mieszanina wymienionych lipidów i wody tworzy na powierzchni skóry [...]
[...] Koresponduje z nią około miliona osób. Pacjent B został polecony przez pacjenta A. Przy maksymalnych dawkach wszystkich swoich leków, miał poziom trójglicerydów 2200, zaś cholesterolu 950. Mając 42 lata, został poinformowany, że choruje na dziedziczną hiperlipidemię. Doradzono mu jak najszybciej uporządkować swoje sprawy na tym świecie, bo [...]
[...] otyłość, brak ćwiczeń fizycznych. " ...jeszcze sex i moczenie nóg w wodzie z octem, zapomniales dodac "Podkreśla się zależność ryzyka miażdżycy od poziomu cholesterolu całkowitego i LDL i obniżonego poziomu "dobrego cholesterolu" HDL. " Bezpośrednią przyczyną miażdżycy są węglowodany, a szczególnie fruktoza, [...]
[...] dietary carbohydrates increase circulating saturated fatty acids? Am J Clin Nutr. 2006 Aug;84(2):461; author reply 461-2. Ravnskov U. Saturated fat does not affect blood cholesterol. Am J Clin Nutr. 2006 Dec;84(6):1550-1; author reply 1551-2. A to fragment z artykułu Volka: --The nation's top health organizations have for decades called [...]