[...] w paranoje, ale używasz samego białka czy roztrzepujesz całe jajko do panierki? ;D Tymczasem kolacyja, czyli rafaello (wpc, migdał, wiórki, mleko kokosowe) <3 i śmietankowy budyń z migdałami :D wygląda paskudnie XD ale smakowe! /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/6a6462862c214a828116b1f19e083597.jpg Zmieniony przez - krystian.kaczanowicz w dniu [...]
[...] lody karmelowe. /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/cf120303fe8544609d8748a4bb8bbd5f.jpg Część musiałem wypić, czyli "nie wytrzymam z tym czekaniem". Pakerski jabłkowo-karmelowy budyń a la lody :D /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/b71bc168b2f7452e86a89666315dfbca.jpg No i efekt trailu po mieście, czyli wizyta w "Planet Organic", warto było. Mam dość [...]
[...] gęsta struktura płynu, to kupuj właśnie takie. Ja również wolę właśnie takie i dlatego używam np. Alldeynn Wheyrose lub Allnutrition Pro Whey. Z kolei jak chcesz zrobić budyń, to odżywkę białkową wcześniej rozpuść, a nie dodajesz do gotującego się roztworu. Robie wszystko na zimno w szejkerze najpierw i pozniej gotuje. Ale chyba znalazlem [...]
[...] . . teraz kosztuje ponad 70zł, ale myślę, że białko warte swojej ceny. Smak: Próbowałem waniliowy i czekoladowy. Wanilia doskonała - nic dodać nic ująć (smakuje podobnie jak budyń umm ). Czekolada - nie podchodzi mi, smak zalatuje takim od serków homogenizowanych czekoladowych (nie cierpiałem ich ). Jeśli chodzi o rozpuszczalność to w mig [...]
Zmiany w szamie - wczoraj dołożyłem 1 posiłek więcej:-) ŻARCIE NA TĄ CHWILĘ (z wczoraj) : 1) 100g owsianych, 5 całych jaj, 100g chudego twarogu, jabłko, 2) 125g makaronu pełnoziarnistego, 200g fileta z kury, pomidor, czosnek, 15g oleju lnianego 3) jw. tyle że zamiast oleju lnianego jest oliwa z oliwek 4) 100g kaszy jaglanej, 200g fileta z [...]
Bardzo dobra rozpuszczalność, brak piany, konsystencja gęstsza, oba smaki nieprzesłodzone, delikatne. Czekoladowy smak mi nie podszedł, za mało wyrazisty, mdłe kakao. Waniliowy bardzo dobry, delikatny smak, bardzo przypomina w konsystencji jak i smaku budyń. Z obu smaków zdecydowanie polecam wanilię, czekolada z innych firm lepsza.
Tylko nawiazalam do Chodaka bo czasem babki uwazaja, ze to jakis cudowny trening dla tzw rzezbienia hehehe. Bierzesz kawal miecha solisz, pieprzysz i obkladasz przyprawami/ziolami zawijasz w folie aluminiowa lub do naczynia zaroodpornego i tada.......sie samo robi :) Chcesz wiecej smaku niech sobie polezy w lodowce. Jak mieso tluste to nic nie [...]
[...] 8g kakao 250 mlekka 2 łyżki chia 2 łyżki siemienia lnianego banan 4 łyżki jogurtu naturalnego 3-4 słodziki (opcjonalnie) Przygotowanie Z siemienia i chia robimy budyń. Związku z tym gotujemy mleko z kakao, opcjonalnie ze słodzikiem, dodajemy chia i siemienie i mieszamy. Przelewamy do 2 szklanek i odstawiamy na jakiś czas aż [...]
Bo jako tako daje się ją jeszcze zmielić zanim wchłonie całą wodę. Robię sobie w ten sposób budyń jaglany. Gotuję kaszę jaglaną z owocami, dodaje siemie/chia i jem z jogurtem greckim. Dobrze smakuje.
Rozpuszczalność 10/10 - brak grudek, piany, "piachu" na dnie szejkera, kilka machnięć i gotowe Smak i zapach: - wanilia 7/10 - pachnie jak waniliowy budyń, całkiem przyjemnie, chociaz dla mnie trochę zbyt sztucznie. Nie jest jakies bardzo intensywne w smaku, dość słodkie, na pozostaje po nim przeszkadzający posmak. - czekolada 6/10 - Smak i [...]
[...] stać było ;) A więc w diecie ulega zmianie: bułka wrocławska - zastąpiona chlebem żytnim razowym na kolacje oraz wypadają panceaki proteinowe gdzie była zawarta mąka, budyń. Zamiast tego wskakuje śniadanie takie jak widzicie. Do każdego dnia dochodzi dodatkowo miarka białka czyli liczyć + 30g białka, także białko się zgadza. Dorzucam w [...]
[...] dojść z czym mi się kojarzy ten smak i doszłam że w budyniem waniliowo - malinowym. Czekolady osobiście nie wyczułam za bardzo i dla mnie nazwa powinna być bardziej budyń malinowy, ale mimo wszystko bardzo mi smakowało - rozpuszczalność : 10/10 chyba nie można mieć zastrzeżeń co do rozpuszczalności tego białka - ogólne odczucia : mimo, [...]