Nasz sposób żywienia, czyli dieta, nie tylko wpływa na wygląd naszego ciała, ale również na nasze samopoczucie czy funkcję organizmu. W artykule tym skupimy się na odżywianiu i jego wpływie na stawy. Poruszymy kwestie produktów, jakich należy unikać, gdy mamy problemy z aparatem ruchu, stanami zapalnymi czy kontuzjami. W drugiej części artykułu [...]
Witamina C, znana również jako kwas askorbinowy, wyróżnia się na tle innych witamin ze względu na kilka charakterystycznych cech. Istotności dodaje jej fakt, że jest rozpuszczalna w wodzie i organizm nie może jej magazynować w dużych ilościach, przez co musi regularnie być spożywana. Jedną z najważniejszych funkcji witaminy C jest jej silne [...]
[...] więc w produktach będących złożonymi stackami okołotreningowymi mamy jeszcze inne substancje dodatkowe, jak: kofeina, kreatyna, BCAA, glutamina, witaminy, wiele innych, jak bioflawonoidy, ekstrakty roślinne typu rożeniec górski. Czy boostery azotowe wpływają na mięśnie? Wykorzystanie boosterów azotowych ma za zadanie zwiększyć produkcję tlenku [...]
[...] nie gwarantuje również wchłonięcia się w takim stopniu, jaki prezentuje etykieta. Co więcej, mieszanki typu superfoods zawierają dodatkowo polifenole, antyutleniacze, jak i bioflawonoidy. Palma Sabałowa Jest to suplement, który dedykowany jest głównie męskiej części czytelników. Jej działanie wpływa prozdrowotnie na gruczoł krokowy, który może [...]
[...] do pracy poprawić można również od strony obwodowej, czyli samych włókien mięśniowych. Służą temu związki rozszerzające naczynia krwionośne, czyli m.in. cytrulina oraz bioflawonoidy z cytrusów. Poprawianie wytrzymałości – RACE & ENDURANCE Ciągła i długotrwała aktywność mięśni zarówno szkieletowych, jak i wyspecjalizowanych w oddychaniu, [...]
Już od wielu lat mamy oraz babcie przekonywały i nadal przekonują swoje pociechy, żeby jadły warzywa. Niestety w młodym wieku warzywa niekoniecznie są ulubionym produktem, a dzieci niechętnie je zjadają. W wieku dorosłym zaczyna się dostrzegać ich zalety i prozdrowotny wpływ na funkcjonowanie organizmu. Podczas okresu redukcji tkanki tłuszczowej [...]
Jedną z najważniejszych dla prawidłowego funkcjonowania odpornościowego witamin jest kwas askorbinowy, czyli witamina C. Warto jednak wiedzieć, że bezpośrednio przekłada się ona również na stan skóry i innych tkanek miękkich w organizmie. Naukowe poszukiwania optymalnych dróg dostarczania witaminy C do przewodu pokarmowego doprowadziły do licznych [...]
Witam Byłem ostatnio na spotkaniu o produkcie FlavobMax. Produkt ten jest w postaci dżemu i zawiera bioflawonoidy tak z skrócie wiecej mozna znalezc z necie. Mam pytanie czy ktoś się spotkał z tym produktem albo je/jadł go bo mnie zainteresował. pozdro
[...] antyzaplane jak: cynamon kurkuma, chili, imbir, czosnek. Dobrze ugotowane rośliny krzyżowe (brokuły, kapusta, brukselka) oraz żywność bogatą w polifenole (kakao) i bioflawonoidy. 2. Ograniczenie soli z racji zatrzymywania wody oraz czerwonego mięsa i nasyconych tłuszczy. 3, Eliminacja roślin strączkowych przede wszystkim soji oraz [...]
[...] regenracji i oslabienia organizmu. jesli juz mowimy o witaminach, to warto wspomniec o przeciwutleniaczach nie tylko takich jak wit C czy E, ale rowniez takich jak likopen, bioflawonoidy, katechiny z zielonej herbaty. Najlepszym ich zrodlem jest jednak podaż w postaci nieprzetworzonej, dlatego uwazam, ze dieta sportowca powinna w swych [...]
OLIMP Vita-Min Multiple Sport http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Vita-Min_Multiple_Sport_i864_d380x380.jpg Opis: OLIMP Vita-Min Multiple Sport to suplement diety dla sportowców zawierający kompleks witamin, minerałów i ekstraktów roślinnych, zaspokajający zwiększone zapotrzebowanie osób o bardzo wysokiej aktywności fizycznej na w/w składniki [...]
[...] krzepnięcie krwi; reguluje prawidłowe wykorzystanie składników mineralnych do budowy kości zwiększona skłonność do krwawień dorośli: 300 - 500 mcg Witamina P (bioflawonoidy) uszczelnia układ kapilarny naczyń włosowatych tendencja do krwawych wybroczeń (sińców) nieustalone PABA służy bakteriom przewodu pokarmowego do [...]
[...] przyspiesza krzepnięcie krwi; reguluje prawidłowe wykorzystanie składników mineralnych do budowy kości zwiększona skłonność do krwawień dorośli: 300 - 500 mcg Witamina P (bioflawonoidy) uszczelnia układ kapilarny naczyń włosowatych tendencja do krwawych wybroczeń (sińców) nieustalone PABA służy bakteriom przewodu pokarmowego do syntezy [...]
[...] są. Okazuje się, że decydujące znaczenie ma tu nie sam kwas w swej czystej postaci, ale składniki obecne obok niego w świeżych owocach i warzywach. Te dodatkowe składniki to bioflawonoidy i fenole obecne we wszystkich roślinach zawierających właśnie kwas askorbinowy. Związki te, oraz kilka innych, dla których nie wymyślono jeszcze nazwy, są [...]
[...] z kukurydzy, chociaż ani sama kukurydza, ani dekstroza nie zawierają tej witaminy. Witaminie C znajdującej się w głogu towarzyszą inne substancje enzymatyczne, takie jak bioflawonoidy, hesperydyna, rutyna, które ułatwiają wchłanianie tej naturalnej witaminy. Podczas stresu i wysiłku fizycznego wzrasta zużycie witaminy C, co powoduje [...]
[...] krzepnięcie krwi; reguluje prawidłowe wykorzystanie składników mineralnych do budowy kości zwiększona skłonność do krwawień dorośli: 300 - 500 mcg Witamina P (bioflawonoidy) uszczelnia układ kapilarny naczyń włosowatych tendencja do krwawych wybroczeń (sińców) nieustalone PABA służy bakteriom przewodu pokarmowego do syntezy [...]
[...] zaopatrywania naszych organizmów w antyoksydanty: Ø enzymy, Ø naturalne witaminy, Ø organiczne składniki mineralne, Ø składniki sekundarne (wszelkie bioflawonoidy i inne związki). Do tego dochodzą również niektóre wyspecjalizowane białka w postaci aminokwasów. Wymienione antyoksydanty stanowią doskonałą broń i doskonałe [...]
[...] likwidacją infekcji wirusowo-bakteryjnych. Zalecane dawki: 1000-3000 mg/dzień – profilaktycznie przez cały rok 3000-5000 mg/dzień – w okresie jesienno zimowym Witamina P (bioflawonoidy) Jest niczym innym jak grupą związków zwanych flawonoidami występujących naturalnie w roślinach. Witamina P posiada właściwości antyoksydacyjne, wzmacnia [...]
[...] oraz innych niekorzystnych czynników środowiskowych. W skład suplementu wchodzą najważniejsze składniki odpowiadające za kondycję i zdrowie oczu: luteina, tauryna, bioflawonoidy cytrusowe, witamina C oraz selen i cynk. Dlaczego wraz z wiekiem pogarsza się wzrok? Osłabienie widzenia to przede wszystkim efekt starzenia się organizmu. [...]