Wow, dziękuję bardzo za odpowiedzi! :) - białko z prochu traktuj jako sporadyczny dodatek, nie podstawowy składnik diety, dużo więcej korzyści organizm będzie miał naturalnych, pełnowartościowych produktów. Zresztą ten proch to czasem nie jest białko serwatkowe czyli z mleka? Przed testami stosowałam Białko Whey Gold Standard - Optimum [...]
[...] patogenne i infekcje – Kwas mlekowy łagodzi stany zapalne i wzmacnia ściany jelit, zmniejsza przepływ treści pokarmowych w jelitach i normalizuje stolec – Produkty wysokobiałkowe mogą pogarszać problem z zaparciami – GAPS to też eliminacja warzyw wysokoskrobiowych – U osób ze stanami zapalnymi zaburzona jest konwersja karotenoidów do witaminy [...]
Czas na kolejne podsumowanie 2 tygodni budowania masy miesniowej... powoli kończę kolejny etap masówki... jeszcze tydzien po czym po nowym roku zmieniam suplementacje aby ostatnie 4 tygodnie dobudowac ile sie da i chociaż zbliżyć się do granicy 115kg przy nienagannej formie... poki co ważę 111kg i moje makro trzyma sie w granicach: BIAŁKO: 295 [...]
[...] są podejrzewani o takie właśnie zawyżanie wyników badania poziomu białka w swych produktach, tak by sprawić wrażenie, iż oferowany przez nich towar jest bogatszy w białko a co za tym idzie lepszej jakości, mimo iż sama melamina nie ma wartości odżywczej. 21 marca br. na giełdowej stronie internetowej o nazwie EC21 ukazało się [...]
[...] po niezbędnych mikroelementach i ich potencjalnych źródłach dla Ciebie z diety: Witamina A: marchew, wątróbka, jarmuż, szpinak (polecam szpinak, bo pełnowartościowe białko i wysokie wartości odżywcze) Witamina C: jarmuż, papryka (zależy jak tolerujesz), wątróbka, sok pomarańczowy, pomidor (choć nie za wiele), ziemniaki, kiwi Witamina D: [...]
Dzień I SUPLEMĘTY Gainbolic z wodą- rozpuszczalność ok. lecz smak nie powala ani nie zachwyca ale idzie go znieść i pić zobaczymy jak dobrnę do 4 kg Gainbolic z mlekiem- rozpuszczalność ok. ale smak tu znowu wręcz przeciwnie smak jest pyszny , jeszcze jak z zimnym mlekiem to smakuje jak szejk z mc Cell Pump – smak pomarańczowy jak [...]
Metody analizy zawartości białka w odżywkach Prof. dr hab. inż. Stanisław Mleko Odżywki białkowe kupujemy chcąc zwiększyć dzienne spożycie białka. Istnieją rozbieżności co do optymalnego zapotrzebowania organizmu na białko. Przede wszystkim należy zaznaczyć, iż mówiąc o ilości gramów na kilogram masy ciała należy odnosić się do masy [...]
[...] do mąki pszennej. Dodatek mąki z szarłatu do ciast chlebowych przynosi bardzo wiele korzyści. Przede wszystkim wzbogaca pieczywo w wysokowartościowe składniki odżywcze m.in. białko zasobne w aminokwasy. Poza tym przyspiesza proces fermentacji ciasta, zwiększa objętość gotowego pieczywa oraz wpływa na przedłużenie jego świeżości. W Polsce wiele [...]
[...] artykułu Prof. dr hab. inż. Stanisław Mleko, na temat metod badania Białek: Metody analizy zawartości białka w odżywkach Prof. dr hab. inż. Stanisław Mleko Odżywki białkowe kupujemy chcąc zwiększyć dzienne spożycie białka. Istnieją rozbieżności co do optymalnego zapotrzebowania organizmu na białko. Przede wszystkim należy zaznaczyć, iż [...]
Nie mam objawów nietolerancji glutenu, w badaniach też to wykluczono. Dieta była prowadzona pod opieką lekarza i trwała ok 2 miesięcy - dla mnie masakra. Wracając o założeń? Mam węgle ograniczyć do 100g, Białko zostaje bez zmian 150. Ograniczę nabiał jak zalecacie, podobnie zboża, choć tu uważam, że nie mam z nimi większego problemu. Nie upieram [...]
[...] po niezbędnych mikroelementach i ich potencjalnych źródłach dla Ciebie z diety: Witamina A: marchew, wątróbka, jarmuż, szpinak (polecam szpinak, bo pełnowartościowe białko i wysokie wartości odżywcze) Witamina C: jarmuż, papryka (zależy jak tolerujesz), wątróbka, sok pomarańczowy, pomidor (choć nie za wiele), ziemniaki, kiwi Witamina D: [...]
[...] mogą być alergenami tak samo jak KAŻDY (dosłownie KAŻDY) produkt spożywczy może nim być, gdyż to zależy od indywidualnej odpowiedzi przeciwciał każdego człowieka na dane białko. Jedni posiadają przeciwciała z antybiałkami dla glikoprotein takich jak gluten, inni na kazeinę czy inne białka mleka. Tak, nabiał i gluten to są najczęstsze [...]
Weekend jak zwykle mnie troche pokonal :) Ale za to zatapiam zęby we wlasnych fit bezach i nawet jestem z nich zadowolona - kruche prawie idealnie slodkie zrodlo bialka (specjalnie w tym celu zakupilam bialko jaj). 5-7.01.2018 - DNT Napoje: kawa, melisa, mniszek, lipa, pokrzywa, zielona, rumianek, imbir+rokitnik, Suple: euthyrox 50; rano: D3+K2, [...]
[...] tygodniach - spalacze wejdą pewnie na next redu - waga 85,5 --> 7 dni na ~40g ww/d - początkowa waga koło 93 - fotki na czczo - na zimno po wstaniu - kilka błędów to: 1.białko było do 7tygodnai za nisko, koło 160, przez co więcej wpadało np fatu (wyznacznikiem były sumaryczne kcal) 2. nie było odrazu interwałów, trening był za mało [...]
Szanowni Panowie (bo Pani zadnej w naszym gronie nie ma), Polecam Wam wlaczenie do codziennej diety KASZY JAGLANEJ. Nie widzialem jej chyba nigdy u nikogo w diecie, a jesli nawet wystapila u kogos to incydentalnie. Na wstepie dla leniwych podam od razu, ze ze wzgledu na swoje wlasciwosci zasadotworcze, praktycznie kazdy uzytkownik bez wyjatku [...]
ok, to wrzuce pare przepisow na cos "egzotycznego" ( ilze mozna jesc ryzu z kurczakiem& ): Seitan ( smakiem i konsystencja zblizony do watrobki ) to wysokobialkowa potrawa roslinna, otrzymuje sie go ekstrah**ac bialko z maki pszennej. Ma korzystne cechy miesa, nie posiada natomiast jego wad ( kwasow nasyconych, puryn ) : skladniki : [...]
Metody analizy zawartości białka w odżywkach Prof. dr hab. inż. Stanisław Mleko Odżywki białkowe kupujemy chcąc zwiększyć dzienne spożycie białka. Istnieją rozbieżności co do optymalnego zapotrzebowania organizmu na białko. Przede wszystkim należy zaznaczyć, iż mówiąc o ilości gramów na kilogram masy ciała należy odnosić się do masy [...]
[...] tego dodasz o-3, o-6, jakieś MCT, to wyjdzie Ci tłusty klajster. A gdzie miejsce na inne makoskładniki? Jeśli do tego klajstra dodasz teraz białka serwatki, kazeiny itd. To białko będziesz miała na odpowiednim poziomie, ale tłuszcz niewiadomo w jakim %, to samo węglowodany. Takie mieszanie, domieszwywanie jest bez sensu, bo się proporcji [...]
[...] thrust 3x 20 powtórzeń 5. Przysiad sumo 25 - 20 - 18 powt. DIETA przez ostatni tydzień poluzowałam z liczeniem i starałam się jeść na czuja, po podliczeniu wygląda to tak: białko: 90-100g tłuszcze: 40-60g ww: 170-220g %-) dlatego po uśrednieniu przyjmę rozkład BTW: DT 100/60/200 DNT 100/60/150 w dalszym ciągu bez nabiału i glutenu SUPLE%-) [...]
[...] w okolice wartości BMR przeiwdzianych dla Twojego wzrostu, wagi i wieku. Jest to wartość poniżej której nigdy nie powinno się schodzić w czasie redukcji. Dlaczego białko i tłuszcz? Bo tego potrzebuje nasz organizm, zwłaszcza na redukcji. Bez ww może się obejść. Twojej diecie tego brakowało, było natomiast dużo marnej jakości [...]