Czym się różni spożywanie białka przed treningiem a, po treningu ? Mam białko WPC - które czytałem że wolno się wchłania i trzeba natychmiast po treningu wypić żeby uzupełnić braki białka w organiźmie, ponieważ żeby mięśni rosły jest potrzebny ten budulec. Więc jak mam brać te białko przed, czy po treningu ? I jaka jest różnica
Ser żółty może stanowić cenny element diety. Jest bowiem bogatym źródłem wapnia oraz pełnowartościowego białka. Pamiętajmy jednak, że ser jest zasobny w tłuszcze nasycone. Kluczowa jest więc jego ilość w naszej diecie. Stosunkowo łatwo zjeść go zbyt dużo, gdyż jest smaczny i stanowi ważny element takich dań jak pizza, zapiekanki, lasagne, [...]
Witam. Zakupiłem ostatnio białko WHEY Protein firmy Allnutrition. Po otwarciu opakowania zauważyłem kilka mniejszych grudek, ale spoko, czasami się zdarza. Problem zaczyna się gdy chcę sobie białko zmieszać z wodą lub mlekiem. Mianowicie niewiele białka się rozpuszcza, oraz na powierzchni zostają nierozpuszczone grudki. Próbowałem mieszać z [...]
Żeby redukcja przebiegała pomyślnie trzeba wziąć pod uwagę wiele aspektów. W pierwszej kolejności są to dieta i trening. Nasuwa się pytanie na jakiej zasadzie uznałeś, że 1000 kcal dziennie będzie dla Ciebie odpowiednie? Częstym błędem podczas redukcji jest szokowanie organizmu i zabieranie mu gwałtownie pożywienia. Początkowo są może efekty, ale [...]
Z reguły jeżeli są problemy z uczuciem sytości, w pierwszej kolejności należałoby się przyjrzeć diecie. Jeżeli w ciągu dnia (a także w środku nocy) występuje głód to najprawdopodobniej dieta nie dostarcza odpowiedniej ilości kalorii lub wartości odżywczych. Wszystko też zależy co aktualnie robisz. Jeżeli jesteś na etapie redukcji to głód jest [...]
Płeć : Mężczyzna Wiek : 25 Waga : 77(sylwetka skinny fat) Wzrost : 183 Cel treningowy : Zbudowanie masy mięśniowej, zwiększenie siły Staż treningowy na siłowni : 9 miesięcy Uprawiane inne sporty : brak Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki) : full osprzęt siłownia Dieta : Aktualnie 2300 kcal 150 g białka 60 g tłuszczy [...]
To dzisiaj, to akurat nie stricte zawody, bo Brevety są organizowane przez fundację non-profit, więc nie mają z tego, żadnych zysków. Ale co do typowych zawodów, przynajmniej z cyklu VIA Dolny Śląsk, w których miałem okazje startować, to wyglądało tak, że wpisowe, to 80 zł i w tym, prócz startu i numeru z nośnikiem RFID do kontrolowania czasu, [...]
Nie widząc diety niewiele mogę stwierdzić. Jedynie to, że podstawą dobrze dobranej diety jest odpowiednia ilość białka z najlepszych jego źródeł. Są to między innymi: - mięsa (wołowina, wieprzowina, kurczak, indyk, dziczyzna), - ryby (wszystkie ryby, najlepiej świeże lub mrożone, nie z hodowli), - jajka, - nabiał, - odżywki białkowe, - dodatki [...]
Zawsze gdy celem jest budowa masy mięśniowej, to zwiększają się nie tylko nasze mięśnie, ale również tkanka tłuszczowa. Podobnie sytuacja wygląda w przypadku, gdy celem jest redukcja tkanki tłuszczowej. Redukujemy nie tylko tkankę tłuszczową, ale też mięśnie. Niestety tego nie jesteśmy w stanie zmienić. Jesteśmy jednak w stanie jak najbardziej [...]
Wiem o tym ze musze zredukowac zeby robic dobra sucha mase. Bede jadl duzo bialka i wegli i duzo ruchu zeby nie spalac miesni.Jak jest 36 w lapie to do 35 mozna zejsc xd.
Wiele osób zaczynających przygodę z kształtowaniem sylwetki zadaje sobie pytanie czy konieczna jest kontrola kalorii w diecie. Odpowiedź na to pytanie jest prosta. Zdecydowanie tak. Oczywiście nie ma konieczności spożywania codziennie wyliczonej ilości kalorii i dokładniej ilości makroskładników. Ważne są wartości w dłuższym okresie, np. tygodnia. [...]
A to jeszcze mam jedno pytanie : jakiś czas temu skontaktowałam się w sprawie moich mięsni, do trenera personalnego, który ułożył mi diete gdzie przeważają węglowodany złożone, potem tłuszcze a na koncu białka. Wytłumaczył, że dieta też wpływa na rozrost mięsnia i że moja dieta nie będzie dawać mięsniom dodatkowego "kopa" do rozrostu, podczas gdy [...]
W poprzednich częściach tekstu zwróciłem uwagę na mechanizmy funkcjonowania popularnych mitów. Często brak wiedzy powoduje strach, a obiegowe mity biorą się z braku znajomości tematu. Zwykle w micie kryje się ziarenko prawdy, np. „paracetamol jest groźny dla wątroby”. Podobne wyniki uzyskali Yaseen i wsp., którzy badali stosowanie gumy arabskiej [...]
Aby wiedzieć, który z gainerów jest lepszy od innego, warto wiedzieć czym tak naprawdę są te suplementy diety specjalnego przeznaczenia żywieniowego, oraz jaki jest ich cel stosowania. Są to produkty zawierające białko oraz węglowodany. Spożywamy je w sytuacji, gdy chcemy uzupełnić braki tych składników odżywczych w naszej diecie. Jak więc widzisz [...]
Podstawy już opanowałem Jeżeli podstawy układania diety już opanowałeś, to należy zabrać się za jej układanie, a nie dobieranie odżywek. Odżywki dobierzemy jak będzie ułożona dieta. W tej chwili nie wiemy co może być przydatne. Gainer służy do uzupełnienia braków białka i węglowodanów w diecie. Nie ma diety, więc nie wiemy czy braki będą. Polecam [...]
jak zobaczyłem 80g białka dziennie z bcaa to mój portfel aż zaczął piszczeć :-D możesz tak zrobić jak mówisz, ale druga sprawa że przy zapotrzebowaniu 180g prawie połowa z prochu? naprawdę nie jesteś w stanie więcej dostarczyć z jedzenia?Kto bogatemu zabroni :D mi by ręka uschła %-) Autorze a może rób sobie placuszki owsiane , jakieś [...]
Skoro zapotrzebowanie kaloryczne wyszło Tobie 2900 kalorii, to spokojnie możesz zacząć od około 2800 kalorii. Podziel to na zalecane ilości makroskładników w postaci: 2 gramów białka na kg masy ciała, minimum 1 grama tłuszczów i reszty kalorii pochodzących z węglowodanów. Rozpiskę diety wrzuć według zaleceń w regulaminie działu. Link masz podany [...]
Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła [...]