[...] roślinnego, a nie bazować na małej grupie wybranych produktów. Acz w tej chwili nie jest to już tak kłopotliwe jak dawniej. Obecnie na rynku znajduje się sporo odżywek białkowych przeznaczonych dla wegan/wegetarian. Nie są to jak kiedyś tylko odżywki zawierające białko sojowe, pszeniczne czy ryżowe. W tej chwili warto sięgać po mieszanki [...]
Cześć! Jeżeli chcesz przytyć to warto byłoby zacząć trenować siłowo, dzięki temu masa jaką nabierzesz będzie w większości masą mięśniową, oczywiście przy dobrze dobranej diecie. Bez treningu nadmiar kalorii raczej będzie odkładał się w postaci tkanki tłuszczowej, gdyż nie będzie odpowiedniej stymulacji by ją budować. Na początku możesz rozpocząć [...]
[...] diety. Pamietaj, że odżywki mogą co najwyżej stanowić jej uzupełnienie a nie podstawę. Ważne jest żeby odżywka, którą kupujemy zawierała przede wszystkim pełnowartościowe białko i wolna była od dodatków takich jak kreatyna, tauryna czy glicyna. Choć wydawać by się mogło, że składniki te umieszczane są w odżywce w celu „wzmocnienia [...]
Cześć! Stawiasz sobie bardzo trudne zadanie, ponieważ chcesz zamienić 9kg tkanki tłuszczowej na 9kg tkanki mięśniowej. Zadanie to będzie również czasochłonne, taka zmiana nie nastąpi w 2 czy 3 miesiące, będzie trwała rok lub dłużej. Na samym początku musisz pamiętać o tym by odpowiednio obliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne, w Twoim wypadku [...]
Tak gainer po treningu będzie najlepszą porą. Białko wg braków. Ja też SFD i AN głównie. Głównie WPC, ale ostatnio wziąłem sobie kazeinę, bo miałem ochotę na coś o gęstszej konsystencji
[...] na Twoje parametry i to, że jesteś osobą aktywną fizycznie. Umieszczając w swojej diecie produkty takie jak mięso, ryby, jaja, nabiał (sery, jogurty, twarogi itd.), odżywkę białkową, nie powinnaś mieć problemu z dobiciem białka przynajmniej do wartości 120g dziennie. Warto wiedzieć, że białko jest budulcem mięśniowym, wspiera regenerację po [...]
Cześć! Ćwiczenie czy trening siłowy daje bodziec organizmowi do wzrostu, ale organizm musi mieć z czego budować mięśnie. Dlatego bardzo ważne jest odżywianie w trakcie budowania masy mięśniowej i spożywanie więcej kalorii niż organizm potrzebuje. Zanim zaczniesz warto zacząć od obliczenia jak dużo kalorii potrzebujesz, tutaj znajdziesz wzór - [...]
[...] jak tkanka łączna i pozostałości kostne. Oprócz tego możemy znaleźc tam wodę, kolagen i jedynie niewielką ilośc wołowiny czy wieprzowiny. To wszystko "wzbogacone" jest o białko sojowe oraz mąkę pszenną. Jak widać kupne dania w słoiku nie mają za wiele wspólnego z domowymi potrawami i zdrowiem. Jednak przygotowanie potrawy w takiej formie we [...]
[...] Podstawa będzie prawidłowa dieta z ujemnym bilansem kalorycznym : Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów
[...] od nich, przerzucił się po kilku testach z innymi firmami i jest zadowolony. Ja mogę powiedzieć na tyle, ile próbowałam, że smaki mają dobre i super rozpuszczalność (BCAA, białko) zwłaszcza w porównaniu do takiego 6Paka, którego połowa potrafiła mi zostać na dnie shakera nierozpuszczona... nie wiem czy każdy smak tak ma, ja miałam poziomkę. [...]
[...] gdyż jest ona większa objętościowo i bardziej sycąca od posiłku w płynie. Warto jednak pamiętać o wyższym udziale białka w diecie i w tym miejscu pomocna będzie odżywka białkowa, którą proponowałabym zastosować zamiast gainera, łącząc ją z owocem lub płatkami czy ryżem. Sama stosuje takie rozwiązanie po treningu i świetnie się sprawdza. [...]
[...] kreatyna cytrulina, myślałem nad bcaa. Jakie suplementy polecicie na szybszy przyrost masy mięśniowej? W Twoim przypadku myślę że nie potrzebujesz niczego poza odzywka białkowa. A jeżeli koniecznie chcesz kupić bcaa to lepiej zainwestuj w eaa. Ewentualnie jak masz naprawdę duże zapotrzebowanie i trudno dostarczyć Ci odpowiedniej ilości [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podziale na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] byłoby aby raz była to pierś, innym razem nóżka czasem wieprzowina, a raz na jakiś czas wołowina. Koniecznie dwa razy w tygodniu rybka, a zawsze świetną alternatywą jest białko serwatkowe, które akurat teraz możesz kupić w super atrakcyjnej cenie. https://www.sfd.pl/sklep/SFD_NUTRITION_Dzikie_Bia%C5%82ko-opis40737.html Osobiście polecam [...]
Witam, Gainer odżywka węglowodanowo-białkowa jest produktem specjalnego przeznaczenia żywieniowego. Jak sama nazwa wskazuje, stosować ją należy w specjalnych do tego sytuacjach. Z kolei przeznaczona jest ona dla określonej grupy osób. Przydaje się również sytuacjach, gdy nie mamy czasu, możliwości na przygotowanie lub zjedzenie posiłku. Jak [...]
[...] jakikolwiek owoc, bądź płatki lub inny produkt z konwencjonalnej żywności. Warto żebyś rozważyła śniadanie w formie płatków (np. owsianych) do których możesz dodać odzywkę białkową. Dlaczego? Spożywanie zbyt dużej ilości posiłków w formie płynnej (czyli zamienników w proszku) może rozleniwić Twój układ pokarmowy, co może skutkować zaburzeniami [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]