[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] kaloryczność do tego potrzebną zerknij do artykułu poniżej: Gdy ogarniesz jedzenie, z odżywek na sam początek to będziesz potrzebował kreatynę i ewentualnie odżywkę białkową do uzupełniania ewentualnych braków w diecie. Jeżeli natomiast chodzi o trening to zacznij od treningu FBW - Full Body Workout. Poniżej masz linki do artykułów o [...]
[...] ich w następujący sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Przede wszystkim taki deficyt nie jest zdrowy i szybko przestaniesz się czuć dobrze. Wylicz poprawnie zapotrzebowanie, tutaj masz wzór: http://www.sfd.pl/-t276436.html . Taki skok wagi nie jest normalny, dlatego powinieneś zmniejszyć deficyt i przeprowadzić normalną redukcję.
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] Te ostatnie sprawdzą się szczególnie w przygotowaniu lekkostrawnych posiłków i tych, które chcesz przygotować na szybko. Niżej podrzucam link do rankingu najlepszych odżywek białkowych, bo na pewno takowych będziesz potrzebował do uzupełnienia diety. [...]
[...] przybrać na wadzę, to musisz mieć dodatni bilans kaloryczny. Jeśli w tej chwili waga utrzymuje się, to dodaj ok 300 kcal i obserwuj. Do owsianki najlepiej byłoby dodać białko, ok 30g na 100g owsianki. Faktycznie lepszym rozwiązaniem będzie twaróg, gdyż ma 2x więcej białka na 100g produktu, równie dobrze sprawdzi się ten półtłusty. Tak jak [...]
Cześć! Jeżeli jesteś osobą skinny fat, która jadła 3,5 tysięcy kalorii i Twój trener zalecił Ci zejście o prawie 40% z kalorii byś zmniejszył swój brzuch, to zmień trenera. Jeżeli chcesz schudnąć, to zacznij od tego by wyliczyć odpowiednie zapotrzebowanie kaloryczne: http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne.
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Zanim przejdziemy do suplementów warto omówić temat jedzenia, bo to powinno być podstawą gdy mówimy o budowaniu masy mięśniowej. Warto rozpocząć od sprawdzenia ile kalorii powinnieneś spożywać aby zwiększać swoją masę mięśniową. Zachęcam do spojrzenia na poniższy artykuł: Z suplementów zerknąłbym jeszcze na kreatynę, jest to suplement, [...]
[...] tłuszczowej. Białko wspiera proces regeneracji po treningowej, przyspiesza tempo przemiany materii, pozwala uzyskać większą sytość w posiłkach. W wyborze najlepsze odżywki białkowej pomoże Ci nasz ranking, który znajdziesz pod tym linkiem: [...]
Jeżeli chodzi o batony domowej roboty to co powiesz na 'snickersa'? Trochę z tym roboty jest, ale w naszej fitkuchni znajdziesz przepis: Marko jednej porcji rozkłada się: 256 kcal Białko 9,4 g Tłuszcz 17 g Węglowodany 15 g Przepis: https://www.sfd.pl/art/Fitkuchnia/Legalny_Snickers_-a1447.html W przypadku gdyby Ci się znudziło stanie i [...]
[...] to średni wynik szacunkowy, ale jest to dobry punkt wyjścia, który w większości przypadków sprawdza się. Jeśli chodzi o rozkład makroskładników, to sugeruję ustawić sobie białko na poziomie 30% ogółu kalorii. Koniecznie aby nie było go mnie niż 2g na każdy kilogram masy ciała. Jeśli chodzi o tłuszcze, to proponuję utrzymywać 1g na każdy [...]
[...] wyższy udział białka w diecie - to podstawa w trakcie redukcji tkanki tłuszczowej. O tym przeczytasz tutaj: "Ile się powinno zjadać protein? Realne zapotrzebowanie na białko" https://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_od%C5%BCywianie/Ile_si%C4%99_powinno_zjada%C4%87_protein_Realne_zapotrzebowanie_na_bia%C5%82ko-a3988.html Najlepsze [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Wśród wielu różnych poglądów dietetycznego świata fitness istnieje sporo mitów, jakoby pewne produkty były słabe pod względem jakości, a inne, które rzeczywiście są przetworzone i niezbyt dobre, spożywane są powszechnie jako te zalecane. Przykładem tych niezbyt dobrych jakościowo mogą być np. wafle ryżowe, czy olej z pestek winogron. Z kolei wśród [...]
[...] podziału między makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]