stweia ma 240kcal w 100g to raz cukier 310 chyba , aspartam nie powoduje raka chyba ze zarl bys go po 1kg dziennie polecam sprobować jak masz watpliwości Buahahhaha - ale stewia jest okolo 300 razy slodsza od cukru!!! 1 pastylka = 1 lyzeczka cukru a ma tylko 0.157 kcal Olej z watroby rekina poprawia prace mozgu - polecam sprobowac, przyda sie bez [...]
[...] śmietana, wiórki kokosowe to sporo węgli prostych. A ten syropek to nafaszerowany słodzikiem dlatego pisze, że 0 kal a Ty jeszcze dokładasz słodzik. Sam nie powiem bo zdarza mi się pić dużo coli "zero". Nie wiem jak się ma aspartam i inne słodziki do tej diety ale pewnie nie podchodzą :-{ Zmieniony przez - BANanana %-) w dniu 2016-05-20 16:11:27
a co ma aspartam do tej diety?wedlug mnie nic bo nie ma kcal a czy szkodliwy czy nie to kwestia sporna...jak chcesz deser to śmietana 36 do tego stawia czy coś i kakao gorzkiego mieszasz i wcinasz :) moje ulubione
[...] przez - mm1986 w dniu 2016-05-21 00:05:51 Mam znajomą denstystke co mi robi zęba nawet z dwoma ubytkami za 50zl po przyjacielsku i to na naprawde prosjonalnym wykonaniu :-) aspartam mowia ze szkodzi zdrowiu itd. Lezalem w szpitalu na wyrostek (ale mega krowotok mialem bo mi pękł i 1h zycia zostalo) wszystkie badania mi robili od A do Z bo [...]
Przecież aspartam i acesulfan k to słodziki, z kolei chloerek potasu, kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, cytrynian sodu to regulatory kwasowości - nic dobrego :-) raz na jakiś czas - śmiało, idź i wypij sobie. Twoje pytanie dotyczyło codziennej konsumpcji - odpowiedź brzmi zatem nie warto.
Aspartam jak narazie nie zostal uznany za rakotworczy i moga go stosowac. To ze ty sie go boisz, to nie znaczy, ze firmy beda specjalnie z niego rezygnowac... Dodatkowo chcesz zdrowo sie odzywiac i korzystasz z odzywek bialkowych? No samo zdrowie %-) Normalnie naturalny i nie przetworzony produkt %-) Do tego po co przeplacac za bialko "na noc" [...]
A co spozywasz HCl solo ze go zestawiasz z moim przykladem? Wlasnie pisalem o napoju 0kcal bo to wlasnie aspartam wywoluje reakcje... 'problem' w tym, że kwasu solnego nie musisz spożywać :-P
Kto pisał, że aspartam jest nieszkodliwy niech sobie przyswoi : http://www.youtube.com/watch?v=N2rlwWZfKk8&feature=gv Zmieniony przez - hope_1 w dniu 2012-06-18 05:45:58 Zmieniony przez - hope_1 w dniu 2012-06-18 05:47:47
hahaha to przoduje nawet w towarzystwie moich znajomych , boże jak ty możesz pić cole zero to trucizna ! Aspartam to rak umrzesz! i mowią to grubasy 130kg popijajac piwo żywiec i zajadajac chipsy lays :)
Aspartam może wykazywać szkodliwość przy spożywaniu bardzo dużej ilości. Musiałbyś chyba wszystkie spożywane płyny zastąpić colą żeby mieć jakiekolwiek obawy.
[...] nie wmawiaj ze slodziki sa ok... nie sa skoro po nich zygam, koniec kropka... masz ochote to jedz ale czemu ja jestem zmuszany bo brak produktow na rynku z cukrem a nie slodzikami??? kiedys bialko bylo tylko z vukrem i powstal Arnold czy Sylwester. Od tysiecy lat ludzie jedza cukier qwa a nie aspartam... To co jest zdrowsze i bardziej naturalne?
[...] ilosciowo w przedziale 0.5-1l dziennie, moze powedrowac napoj zero zawierajacy w skladzie (wymienione w kolejnosci, jak na etykiecie): kwas cytrynowy, kwas jablkowy, cytrynian sodu, aspartam, acesulfan k, chlorek potasu, pektyny (chlorek potasu i pektyny zamykaja liste skladnikow)? Zmieniony przez - magikcjanin w dniu 8/5/2017 1:09:00 PM
Nie to czy aspartam jest szkodliwy to nie jest kwestia sporna, jest udowodnione ze szkodzi jak cholera chociaz sam troche galaretek bez cukru(z aspartamem) wcinam teraz przy redukcj zeby cos wepchac w siebie ale staram sie nie przesadzac i bo to swinstwo jest.
[...] ogórki, papryka, marchew, kapusta, seler, bakłażan, sałata, słodkie ziemniaki, szczypior, dynia, kukurydza; substancje słodzące: cukier stołowy, syrop klonowy, stewia, aspartam oraz jaja, mięso i tofu. W związku z tym warto przeanalizować dotychczasowe odżywianie i wprowadzić zmiany, które skutecznie pomogą w pozbyciu się problemów ze [...]
b-50 jakiego słodzika żeś użył? Na bazie aspartamu, bo nie używałem wcześniej słodzika do wypieków a niby aspartam powyżej 120 stopni traci swoje właściwiosci i psuje ciacho