Witam, jednym z kluczowych aspektów umożliwiających dopasowanie diety do potrzeb organizmu jest ustalenie dziennego zapotrzebowania na energię. Źródłem składników energetycznych jest żywność, a dokładnie zawarte w niej węglowodany, tłuszcz, białko. Najlepsza opcja dla Ciebie jest uwzględnienie pracy , jako dodatkowej aktywności .Posłuży Ci do tego [...]
Wspomniane 1500-1800 kalorii to zdecydowanie bardzo niewielka ilość. 1500-1600 kalorii to już wręcz głodówka, więc polecam uważać w co brniesz, bo może się skończyć problemami zdrowotnymi, co w sumie u kobiet jest bardzo popularne, z uwagi na źle podejście do diety i strach przed jedzeniem. 1800 kalorii taka dietę ostatnio ustalił mi dietetyk [...]
Do tej pory byłem jakieś 3 miesiące na węglach, ale od jakich 3 tygodni wszedłem na tłuszcze żeby zrzucic, no i parę kilo spadło, ale spodziewałem się czegoś większego, dlatego założyłem temat
Do tej pory byłem jakieś 3 miesiące na węglach, ale od jakich 3 tygodni wszedłem na tłuszcze żeby zrzucic, no i parę kilo spadło, ale spodziewałem się czegoś większego, dlatego założyłem temat ketoza nadaje sie dla osob ze znaczna otyloscia, jednak jak bylo niewiel tkanki tluszczowej to nie jest to rozwiazanie optymalne. niestety po tym co piszesz [...]
Witam , dieta prawidłowo zbilansowana to dieta, która dostarcza nam wszystkiego czego potrzebujemy, czyli: - makroskładników – węglowodanów, białek, tłuszczu - odpowiednich wartości tych makroskładników, zgodnych z zapotrzebowaniem organizmu, na który składa się nasza podstawowa przemiana materii, tryb życia, rodzaj pracy, dodatkowa aktywność, [...]
Jesteś więc w dobrym miejscu do rozpoczęcia okresu redukcji tkanki tłuszczowej. Skoro około dwa miesiące byłeś na zerowym bilansie kalorycznym, to w tym momencie (lub może lepiej po świętach/czy od nowego roku) warto wejść na ujemny bilans kaloryczny. Na początek -300 kalorii będzie dobrym rozwiązaniem. Białko na poziomie 2 gramów na kilogram masy [...]
3g bialka to troche sporo, smialo do tych 2,5g mozesz zejsc, zwlaszcza w okrsie masy tluszcze na 1,2g i powoli podbijaj weglowodany stopniowo az masa ciala zacznie wzrastac, postepuj jednak powoli, bez drastycznych zmian, tutaj nic nie bedzie dzialo sie z dnia na dzien, wiec i o efekty bedzie nieco trudniej. trzeba dac organizmowi czasu aby [...]
Aktualnie ww dt 5 gkmc, dnt 4 gkmc. Tłuszcze już 1.7-1.9. Waga 0.5kg przód, pas bez zmian, brzuch mniej wydęty. Sam jestem ciekaw do jakiej puli fatu mogę dojść. Jak sądzicie? Podbijać sam fat przez całą masę do minicuta?
[...] ćwiczenia do upadku mięśniowego. Wracając do diety przy budowaniu masy, zachęcam do korzystania z diety, która będzie podzielona tak: Białko 2-2,5g na kg masy ciała Tłuszcze ok. 30% zapotrzebowania kalorycznego Węglowodany Reszta z kalorii, która została. Dzięki temu będziesz mógł dostarczyć odpowiednią ilość mikro i makro elementów do [...]
Suplementy zamówiłeś , jak przyjdą to postaw na półkę . W pierwszej kolejności zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. [...]
Cześć! Najlepszym rozwiązaniem będzie wizyta u specjalisty - dermatologa, ponieważ on najlepiej rozpozna przyczynę trądziku. Jeżeli chcesz natomiast próbować pozbyć się trądziku bez wizyty u dermatologa, to warto zacząć testować jak Twój organizm reaguje na różne pokarmy, gdyż często trądzik może mieć przyczynę o podłożu pokarmowym - alergia. [...]
Zacznijmy może od podstaw .Kluczowe czynniki wpływające na rozbudowę masy mięśniowej to dieta z nadwyżka kaloryczna .Zwiększając kaloryczność diety, dajemy sygnał do wzrostu ilości reakcji anabolicznych. Jest to kluczowy, ale zarazem najprostszy czynnik sygnalizacyjny. Podstawą jest poznanie swojego zapotrzebowania kalorycznego dostosowanego do [...]
Na pewno w przypadku trądziku to dieta ma niebagatelne znaczenie. Powinno się unikać spożywania pokarmów zawierających konserwanty, ostrych przypraw /np. tabasco, papryka, pieprz, chili/ i syntetycznych aromatów. Za znaczną część objawów trądziku odpowiada dieta oparta o węglowodany o wysokim indeksie glikemicznym i w przetwory mleczne /no, chyba, [...]
Poziom tkanki tłuszczowej w ustroju jest dość wysoki, zatem należy przeprowadzić przemyślaną redukcję w celu poprawy jakości sylwetki, a także ogólnie pojętego zdrowia organizmu. Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] w poniższy sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Zacznijmy może od podstaw .Kluczowe czynniki wpływające na rozbudowę masy mięśniowej to dieta z nadwyżka kaloryczna .Zwiększając kaloryczność diety, dajemy sygnał do wzrostu ilości reakcji anabolicznych. Jest to kluczowy, ale zarazem najprostszy czynnik sygnalizacyjny. Podstawą jest poznanie swojego zapotrzebowania kalorycznego dostosowanego do [...]
Nie podałeś żadnych informacji o sobie . Posiłek 2,3,4 brak źródła białka . Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. [...]