Witam, proszę o ocenę planu. Trening 3 razy tygodniowo. Powtórzenia: 14,12,10( w środy jeszcze 8 powtórzeń dodatkowo). Przerwy między ćwiczeniami około minuty ( przy klatce i bicepsie niecałe dwie minuty ). Jestem jeszcze nowicjusz praktycznie więc proszę o cenne uwagi i w treningu i w diecie jeśli ktoś coś wie, będę wdzięczny ! Z góry dzięki i [...]
Nie nie, nie... Ja go nie spozywam w ogole. Myslalem ze moje zarcie nie powinno miec w ogole stycznosci z nim. Nie mam zamiaru rowniez go jako tako spozywac, ale na nim smazyc? Czemu nie? Jesli byloby to zdrowe dla mnie. A jak wiadomo im wiecej roznorodnosci w kucni tym lepiej to pewnie ze tak! Zwlaszcza ze co jakis mam mozliwosc co jakis kupna [...]
Góry to jeszcze lepsza sprawa, wchodziłem w tym roku na Rysy- niezapomniane przeżycie, człowiek może się konkretnie wyciszyć, nabrać pokory. W przyszłym roku planuje Orlą Perć i całodzienne łażenie po górach a potem smażenie się nad jęziorem ale czy wyjdzie... zobaczymy;-).
Surowe białka zawierają sporo inhibitorów enzymów, substancji toksycznych itp. mających chronić rozwijający się zarodek ptaka przed grzybami, wirusami, bakteriami itp. Niestety są one w większości też szkodliwe dla nas, utrudniają np. wchłanianie witamin i mogą powodować choroby autoimmunologiczne. Gotowanie czy smażenie niszczy ich większość, [...]
Kukurydziane do zmiany (np. na owies), polędwica do zmiany na mięso przygotowane w domu. Smażenie zamień na pieczenie, duszenie, gotowanie. Przy ledwie 6 miesiącach stażu odpuściłbym kreatynę i skupił się na jedzeniu, bo widzę, że z tym nie najlepiej jest.
Oglądałem filmik jak Pan robi omlet i mam pytanie czy smażenie na patelni eliminuje ewentualną salmonellę ? Wiem ,że jedząc surowe jaja jest małe ryzyko . Zmieniony przez - Runner21 w dniu 2011-12-21 16:34:04
Cześć, czy warto zastąpić smażenie na oliwie PAMem? Czy można go kupić w normalnym sklepie? Dodam, że np przy smażeniu piersi wlewam ok łyżkę oliwy i przykrywam patelnię pokrywką przez co piersi bardziej się duszą/gotują niż smażą i wychodzi z nich woda.
Do smażenia daj smalec, ew. masło. Najlepiej postaraj się całkowicie wyeliminować smażenie na rzecz gotowania na parze, pieczenia czy grillowania. Oliwa z oliwek do polewania na warzywa czy ryż jest jak najbardziej okej.
smażenie smalec ew olej rzepakowy rafinowany reszta do polewania i niekt nie siedzi 24 na forum i nie ma na to wyłaćzności weź to pod uwagę jeśli następnym razem dasz głupią uwagę pod
Smażenie obniża wartość odżywczą danego pokarmu, a poza tym zachodzi w wysokich temperaturach przy użyciu tłuszczy, które ulegają rozmaitym przemianom (termooksydatywnym) - ich konsekwencją jest wydzielenie wielu toksycznych związków, w tym również rakotwórczych.
mleko sie słabo trawi w nocy może brzuch boleć radze ci zastąpić jogurtem naturalnym 2% tluszcze mają dużo kcla nie są zazdrowe( smażenie na oleju ) oliwa z oliwek to moje głowno źródło tłuszczy i czasami tawróg tłusty , białko chroni i buduje twoje mięśnie , jak prowadzisz bardzo aktywny tryb zycia to nie jest go duzo potrzeba bo ono sie wtedy za [...]
Chodzi mi o rownowage owoce-warzywa w diecie. problem polega na tym, ze mam niewielkie pole maneweru gdyz wiekszosc warzyw nie lube jesc na surowo. moze procz marchwi gorszku i kukurydzy konserwowej.. A smazenie ich jako dodatek do mięska to raczej nie jest zdrowy sposob ich konsumpcji.
Witam wszystkich. Ten artykul jest poswiecony w wiekszym stopniu dla ludzi ktorzy nie maja pojecia o zdrowym odzywianiu sie, o zdrowym zyciu. Nie badz sam, ukladaj zdrowa diete swoim dzieciom, zonom, mezom, rodzicom, dziadkom. :) Wprowadzenie Kazdy z nas chcialby zachowac szczupla sylwetke przez cale zycie. Wymaga to [...]
Na pewno jest to zdrowsze wyjście, niż smażenie mięcha na głębokim oleju. Ja zamówiłem sobie patelnie grillową ze stylowej zastawy.pl i od tamtej pory, jeśli nie robię na parze, to przyrządzam mięsko na niej. Smażę bez oleju, mięso zwykle wychodzi chrupiące. A jak szaleję to wrzucam karkówkę i mhmm niebo w gębie! Generalnie polecam żarcie z [...]
Witam forumowiczów! Jestem zwolennikiem dobrych jakościowo produktów i chciałbym aby forumowicze wypowiadali się jakie pija oliwy, jaki jest smak, swoje spostrzeżenia i przy okazji ceny. Ja osobiście preferuje OLIO Extra Vergine di Oliwa BioLevante, jest ona butelkowana we Włoszech, tłoczenie w ciągu 24h po zbiorach. Doceniłem ją gdy się jej [...]