1. czy duszenie/smazenie na teflonie czosnku "zabiera" jego prozdrowotne wlasciwosci? Czas obrobki 15-20 min. 2. Trening silowy wraz z rozgrzewka i rozciaganiem po trwa 90-100 minut. Po pije 2x porcje carbo + 4/3 porcji bialka. czy nie lepiej byloby wrzucic jedna z tych porcji carbo w trakcie treningu i popijac co jakis czas? jestem na [...]
Poprawka diety, bo luby zaskoczył mnie kolacją - zupa z mlekiem kokosowym i krewetkami - mniam! do tego dodaję trening z dziś, spięłam się dziś bardziej i trwał 45 minut, wiosłowania nie zrobiłam bo mi czasu zabrakło. 7 min rozgrzewki, 38 min treningu, 90 min power yoga Shrimp - tatar pierwsza klasa, chociaż z ligawy, mam jeszcze na jutro, mniam [...]
Moje dotychczasowe błędy: - kupowanie w smażalni gotowych ryb - smażenie na patelni częste - zbyt dużo jedzenia na jeden posiłek (np. 200g ryżu + jajecznica z 4 jaj + nasiona słonecznika + oliwa + warzywa); tym samym posiłek trwający 2 - 3h - jedzenie masła, jasnego pieczywa, słodzenie herbat itp. - posiłki spożywane w domu; w szkole głodówka - za [...]
No właśnie, nawet staram się ograniczyć do minimum smażenie, bo wiadomo trzeba dodać tłuszczy etc a ja nie lubie miec nad tym kontroli. Ten model obróbki to u mnie minimum, głównie gotuje, pieke w piekarniku _______________ Zrzuciłem troszkę fot z telefonu: śniadanko: Kasza z pieczarkami- pomysł trafiony, smakuje wyśmienicie Dzisiejszy zakup: [...]
Witam!Mieszkam sam,pracuje i ogólnie nie mam dużo czasu na gotowanie. Mam pierś z kurczaka/rybę w dwóch posiłkach dziennie więc muszę to jakoś przygotować. Pytanie jest takie na czym smażyć? Słyszałem że na oliwie z oliwek nie najlepiej,lepsze rozwiązanie to olej z pestek winogron. No i jaka panierka będzie najlepsza i zdrowsza? Chyba nie te [...]
Witam. Dzisiaj pierwszy raz próbowałem oliwy z oliwek. I mam w zwiazku z tym pytanie. Czy jakbym smazyl na tej oliwie kuraka to tluszcze które sa mi potrzebne były by w niej dalej ? Czy mógłbym polac sobie piers z kuraczaka oliwa na której usmazylem wlasnie ta piers ? I mógłbym ja dalej liczyc jako wartosc odrzywcza dostarczona do organizmu ?
Smazenie zabija w oliwie to, co najbardziej wartosciowe. Czyli po "wysmazeniu" kurczaka, pozostaje tylko przypalony olej. Polac-owszem, ale od razu z buteli, bez zbednego smazenia. A co do obróbki, polecam pieczenie i duszenie zamiast zbednego smazenia
St_ud: tak , jem sobie masło ... na surowo lub rozpuszczam na gorącym posiłku np na czerwonej fasolce po ugotowaniu, mniam! I had a physique competitor go from 9.4% body fat to 7.8% in 6 days after I told her to consume butter and coconut oil 6 times a day. In other words, meats are cooked in butter. Butter on the broccoli etc… czyli [...]
Zamierzam jutro usmażyć rybę (20 dag z lodem) na smalcu. Czy omega3 zawarte w rybce w czasie smażenia nie ulegną zniszczeniu ? Mogę smażyć bez tłuszczu, ale wtedy wytapia się on z ryby, a chcę by skończył w moim organizmie, nie w zlewie. Smażyć nie zamierzam dłużej niż 10 min. Zmieniony przez - Caligula w dniu 2011-04-22 22:50:19
Pocztam, oto co przeniósł ten tydzień: Obwody: łapy tak samo, pas jak sam mierzyłem tak jak zwykle wyszło 0,5-1cm więcej, udo, łydka tak samo, klatka 3-5cm więcej, ale tutaj miałem pomoc przy pomiarze więc nie wiem czy się może zgadzać z tym jak sam sobie mierzyłem, od teraz zawsze kogoś wezmę do pomiaru. Waga: z 87,4 na 88,6kg, ~1,2kg więcej [...]
bialko zazczyna powolutku sie scinac juz powyzej 40 stopni oczywiscie wszelkie smażenie zawsze było i będzie złym pomysłem , ale na masle jeszcze ujdzie, albo z olejów na kokosowym
Witam, krotko o mnie: trenowalem ponad 1,5 roku na silowni, potem matura i przerwalem (teraz juz przerwa trwa dwa lata). Studiuje i przytylem, chce schudnac. Nie moge zbyt duzo pieniedzy poswiecic na jedzenie - czesto jadlo sie tone taniego makaronu z gownianym sosem i sie zapychalo, stad brzusio. aktualnie plywam raz w tygodni po godzine, gdzies [...]