Przygotowywanie jedzenia, jestem studentem, dodatkowo pracującym, a ponadto ukladajacym wszzystkot ak aby 4-5 razy w tygodniu bywac na silowni, jest ciezko, stąd tez probuje upraszczac sobie zycie na tyle na ile sie da, i wpadlem na pomysl aby co tydzien w neidziele gdy mam czas usmazyc sobie w grillu elektrycznym mieska na caly tydzien wrzucic w [...]
tak posiłek 3 jest przed treningiem. ale ogólnie dieta będzie dobra? z tą oliwa moze być problem, bo wliczyłem ją w ten posiłek dlatego, że uwzgledniam smażenie cyca z kury na oliwie. jesli np. pierś będzie gotowana to oliwe włoze w 4 posiłek. i mam pytanie, ponieważ suchy ryz, jest niezbyt dobry. ja robie sobie tak, że smaże jajko, wrzucam na to [...]
dusisz na 25g oleju mówisz? to juz pod smazenie w glebokim oleju na moje %-) daj nastepnym razem minimalnie oleju , tyle zeby nasmarowac patelnie a woda podlej , wtedy bedzie ok
Wszystko zależy od rodzaju krewetki. Te malutkie są już prawie w każdym przypadku ugotowane. Te duże (królewskie, tygrysie) różnie. Z surowymi trudniej bo trzeba kombinować, ale daje to wiele nowych możliwości. Ponowne gotowanie, pieczenie czy smażenie już ugotowanych mija sie z celem i spowoduje, że będą twarde. MaGor majonezu raczej nie ruszy, [...]
Thx za sugestie. 1. Odzywka bialkowa najlepiej mi wchodzi z mlekiem, sprobuje je czesciowo wyeliminowac, moze 50/50, zobaczymy. Jeśli nie masz problemów żołądkowych to zostaw 2. Mowiac podroby masz na mysli np watrobke? tak , serca dość tanie i dobre 3. Orzechy OK, a rzepakowy i oliwe wyeliminowac calkowicie? Rzepak byl uzywany do smazenia. [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Mam jeszcze pytanie co do diety. W posiłku nr 2 mam brzuszki z łososia, czy gdybym te brzuszki przerobił na pastę, którą nałożyłbym na chleb to byłaby dobra opcja? W posiłku nr 3 i ostatnim mam polędwice wołową oraz filet z mintaja. W jaki sposób je przyrządzać? Czy najlepszą opcją jest smażenie?
Odgrzebuję temat . Jeśli nie mogę tego zrobić i powinnam go nie ruszać – proszę o info, a przestanę stare trupy z szafy odgrzebywać. Nie chcę się tłumaczyć, bo wiem, że świadomie przestałam tutaj cokolwiek wklepywać – a to brak czasu, a to i tamto. Dałam dupy po całości. Jeśli będę stąd wykurzona to będę musiała przełknąć....{{:-({{:-( Jedyne [...]
Dziś rano na smażenie na solarze się wybrałem - trzeba zaczynać łapać pomału odpowiedni kolor hehe bo ciepło się już fajnie zrobiło. W końcu samopoczucie lepsze - trochę dałem organizmowi się zregenerować jednym dniem całkowitego luzu no i pewnie 10mg mety potreningowo nie jest bez znaczenia%-) Zmieniony przez - BESTIAXXL w dniu 2014-03-21 [...]
Powodzenia:-) Tylko miska na początku bardzo średnia;-) więc fajnie, że zmieniasz podejście. hmmm wiesz jak to jest, uwielbiam gotować jak mam czas. to naprawdę można robić super rzeczy z wszystkiego, ale jak czasu brak, to zostaje szybka obróbka mięsa, u mnie zwykle smażenie beztłuszczowe, i gotowane węgle, a wtedy już ze smakiem gorzej. A ja [...]
Z mezem mamy schize, bo dzisiaj kupilam swiezego,pieknego dorsza, czyscilam go i jeden filet mial robala bleeeeeeeeeeeeee, wyszukalam i ani ejdnego wiecej nie znalazlam ,nic a nic, wyczyscilma,usmazylam i teraz sie schizujemy ze cos nam bedzie, probuje mu wtlumaczyc ze solenie i smazenie niszczy ew.robale no ale hm. caly kilogram usmazonych [...]
Widzialem skład takiego produktu u teściowej, kupiony bodajże w Biedro. Była domieszka tłuszczów roślinnych i paru innych składników które w normalnym maśle nie występują. Do smażenia szybciej użyć smalcu/oleju kokosowego/oliwy, na krótkie smażenie typu jajecznica nada się zwykłe masło, do kanapek też lepiej zwykłe dobre jakościowo masło niż [...]
Chodzi o smażenie - do niego lepiej używać masła, smalcu lub oleju kokosowego. Tłuszcze nienasycone utleniają się w wysokiej temperaturze, oliwa z oliwek i olej rzepakowy tłoczony na zimno do sałatek jak najbardziej:-) Kiełbasę można znaleźć ze składem mięso + sól, gorzej z parówkami bo tam różne rzeczy siedzą. Wiesz, jak raz w miesiącu zjesz [...]
Dzięki za odpowiedź. Dobra, czyli w treningu przerzucić się na trening rzeźby. Po schudnięciu nie muszę wyglądać niewiadomo jak dobrze( i tak powinno być lepiej niż przy zbyt dużej masie). Masę mięśniową postaram się zrobić po zrzuceniu tłuszczu. Zresztą nie chcę redukować do wyglądu kościotrupa. Siłkę zachować 3 razy w tygodniu? Co do biegania, [...]
ogólnie przjmuje się że pierś najlepiej robić na parze, pieczona lub grilowana.. Jeżeli chodzi o smażenie może być ale proponuje tutaj albo teflon albo np: olej ryżowy albo pam... ---------- Indyk, Wołowina,