warzywa mrożone/surowe są po to by z nich korzystać w takiej właśnie postaci, również jestem zdania że smażenie ich to zabójstwo tego co potrezbujemy no i dodatkowo bounusujemy sobie te niezdrowe tłuszcze o których wspomniał WODYN
najlepiej byłoby coś stwierdzać wiedząć co się dzieje z Tą jego wątrobą .... napisz jak będzie wiedział coś dokładniej na początek zalezy jaką ma aktywność jeśli nie ćwiczy zbytnio nie potrzeba mu aż tyle białka 1,6 -1,8g starczy tłuszczy dałbym 1,2-1,4g bez tłuszczy stałych reszta ww posiłki lekkostrawne najlpiej idstawić smażenie czy potrawy [...]
Żaden sos- dużu dłużej sie trawi, smażenie też bym nie polecał, Jedyne rozwiązanie, jeść suchą, - musisz sie przyzwyczaić Ew. może zrobić naleśnik by koniu(lub cos inneg), bedzie inaczej wchodziło : http://www.sfd.pl/%5BHC%5DDietetyczne_nale%C5%9Bniki_z_prawdziwego_zdarzenia._%3AD%3AD-t559346.html
Witam mam pytanie o smażenie na oliwie ile czasu mozna na niej podpiekac mieso ? oraz czy oliwe dana na patelnie do smazenia wliczac juz jako zdrowe tluszcze do bilansu?
Smazenie na oliwie nie ma sensu. Cala dieta do wymiany. Poczytaj powoli, ze zrozumieniem podwieszone tematy. Jezeli czegos nie zrozumiesz pytaj. To naprawde nie jest takie trudne...
to co Cię podlało to w dużej ilości jest woda więc się nie przejmuj a teraz do rzeczy Chciałbym zapytać się was o parę pytań apropo diety low carb,a mianowicie: 1. czy mogę do większości posiłków dodawać keczup :P? jeśli to ma być low carb na mase musisz wliczać go do bilansu niestety jest słodzony i dodawałbym do po treningowego trochę 2. czy w [...]
No Venka, szczuplinko - wreszcie możesz owsiaki, ja też z pysznością je skonsumowałam, z tą różnicą, że ja jem bez dodatków - rano czasu starcza mi tylko na zalanie i odcedzenie płatków, wbicie jaj i smażenie i to na styk Z jabłkiem i cynamonem pychota, że już nie wspomnę z bananem i czeko.................się rozmarzyłam. Kurcze miałam nie mysleć [...]
Smazenie produktow w czasie redukcji, szczegolnie w panierce nie jest zalecane. Sodu tez nie masz sie co bac. Jedynie nie uzywaj soli w duzych ilosciach.
jeszcze jedno pytanie, wszystkie miesa zazwyczaj sa gotowane, ale czasem robie je na teflonie i podlewam jedynie woda, zero tluszczu.takie smazenie jest ok? czy zamiast orzechow moge jesc migdaly, to chyba taki sam rodzaj tluszczy, a roznica w cenie ponad 1 zl :) Zmieniony przez - novicee w dniu 2010-02-22 19:33:38
fatfaq ja wiem ze mozna na 100 sposobow kurczaka przyrzadzic ale z tych lekkostrawnych i zdrowych znam 3 : gotowanie, pieczenie i grillowanie ale ze wzgeldu na pore roku ono w moim przypadku opada. smazenie ze zrozumialych wzgledow odpada rowniez bo jest kaloryczne i ciezkostrawne. Ograniczac sie do gotowania i pieczenia duzego pola manewru nie ma [...]
Hm, może to przez smażenie, pierś lepiej ugotować. Albo serek pleśniowy, dobry, ale sporadycznie. Mam ten sam problem z tłuszczami, na low carbie zawsze, także śledzę wątek :)
Jak kto lubi. Czasami rowniez tak robie, ale raczej wole bardziej suche niz soczyste Niezla metoda to tez smazenie np osinietej ryby w folie aluminiowa na patelni bez zadnych dodatkow tluszczu.