SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Smażona wołowina z cebulą [MEGA] %-)

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 12286

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 849 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 35280













finalne mi wcieło


600g wołowiny chudej ładnej
600g cebuli
1-1\2 czerwonej papryki[ja daje całą]
1\2 zielonej papryki
1 łyżka oleju słonecznikowego
100 ml wywaru z kostki rosołowej
6 łyżek sosu sojowego
łyżeczka mielonego imbiru
łyżeczka nasion kolendy
mielony pieprz


Cebulę obrac pokroic na plasterki
z papryk usunąc nasiona i pokroić
na patelni na umiarkowanym ogni rozgrzac olej, włożyc cebule i smazyc 10 min az bedzie miekka i sie lekko zarumieni.wyjąc cebule odsączyć, włożyc paprykę na 5-6 min, wyjąc z patelni i odstawić

wołowine pokrojoną na wąskie paski wrzucić na dobrze rozgrzaną patelnie i smazyc przez 3-4 min az sie zarumieni
wlac bulion, sos sojowy dodac imbir kolendrę pieprz a nstepnie paprykę i cebulę, dokladnie wymieszac i podgrzewac jeszcze przez 3-5 min

dla mnie wypas danie, smacznego polecam

szybko sie robi przygotwanie kolo 15min przyrządzanie 20min

Zmieniony przez - Fawkes w dniu 2010-01-23 12:10:49

masa nałogiem życie zabawą a koxy podstawą

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 16 Napisanych postów 5392 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 106161
Zmniejsz zdjęcia

p****** wszystko co mówią na Twój temat...
Kulturystka jest całym Twoim życiem,Twoją pasją, której poświęcasz 24h na dobę.
Dzięki Tobie ten sport żyje i bądź z tego dumny...
Prędzej czy później osiągniesz swój cel tylko konsekwentnie do niego dąż

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 849 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 35280






masa nałogiem życie zabawą a koxy podstawą

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 65 Napisanych postów 7150 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 84652
a zrobię sobie zaraz bo akurat wszystko mam

100ml wywaru z kostki rosołowej, czyli po prostu rozpuścić bulion w 100ml wody?

"Chęci i cierpliwość to wielbłądy, które mogą
Cię przewieźć przez każdą pustynię"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 849 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 35280
ja dawalem 200-250ml wody i na 2 razy mi starczylo i jest spoko

masa nałogiem życie zabawą a koxy podstawą

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
cos a'la swiezonka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
no, na pewno pychotka

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 147 Wiek 47 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 7875
cos nie moge sie przekonac do wolowiny bo jakos po tak krotkim czasie to twarda jest przecie...ale próbowac trzeba moze w tym tygodniu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 65 Napisanych postów 7150 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 84652
jak cienko pokroisz to nie będzie twarda

poza tym potem jeszcze podduszasz

"Chęci i cierpliwość to wielbłądy, które mogą
Cię przewieźć przez każdą pustynię"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 162 Wiek 37 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 522
nie no nie mogę z tymi frytkami

w podpisze działu na głównej jest słowo ZDROWO z tego co dobrze pamiętam :P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 65 Napisanych postów 7150 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 84652
to nie jest przepis na frytki, tylko na woła

gdyby przymknąć oko na początkowe smażenie, nie ma w nim nic niezdrowego

"Chęci i cierpliwość to wielbłądy, które mogą
Cię przewieźć przez każdą pustynię"

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Prawdziwa, smaczna i zdrowa owsianka-papka!

Następny temat

Tajski Makaron

WHEY premium