trudno powiedziec, ale sam sprawdzilem ze rodzaj obróbki kulinarnej jak tez to w jakim towarzystwie podajesz mieso ma duzy wpływ na jego trawienie tym samym na samopoczucie. mysle ze mozna smazyc ale na teflonie pod przykryciem, na bardzo malutkiej ilosci tluszczu , w zasadzie bedzie to duszenie miesa nie smazenie. co do warzyw u mnie lepiej sie [...]
To były odpowiedzi na pytania;) Nie artykuł.;) Ale wrzucam. 1. Czy możliwe jest nabieranie masy mięsniowej z równoczesnym spalaniem tkanki tłuszczowej? Jeżeli tak to kiedy i jakie główne 4 czynniki o tym decydują? Tak jest to możliwe. Kiedy? Kiedy zawodnik jest już doświadczonym sportowcem, zna swoje ciało, jego możliwości oraz wie jakie środki [...]
dieta oczywiście powinna być przestrzegana przez 7 dni... tak aż stanie się nawykiem żywieniowym... oczywiście żeby być szczęsliwym trzeba sobie robić prezenty ... ja jeden dzień w tygodniu potrafię sobie zrobić parę odstępstw i zjeść lody czy pizzę czy też co tam mi się zachcę .. co do gotowania czy duyszenia to są to najlepsze formy przyżądzania [...]
wiekszosc bialek ktore jemy podlegaja denaturacji poprzez gotowanie pieczenie smazenie a nawet jesli tego nie zrobimy to i tak sie zdenaturuje w zoladku i zanim sie wchlonie to bedzie zdenaturowane i strawione do wchlanialnych aminokwasow.A te barwniki to juz jaks kompletna herezja ta ciemna skorka to skarmelizowany cukier poprostu
łaaaaaaaaał duuuze aaa to nie ma dzieki ci za oswiecenie :):) dzis bedzie bez miesa :( bo juz nie było w sklepie :( godzina aerobow papu jajo+2białka otreby pszenne i owsiane szpinak kefir znowu za duzo bialka i tluszczy przez to cholerne smazenie :(:( 528 kcal 38 g 27 g 56 g a teraz ide sprzatac zapewne dzis bedzie znowu krolował tunczyk [...]
cyce ja osobiście wrzucam na wrzątek i tak z 7-10 minut je parzę. Plus taki, ze do wrzątku można dac przyprawy wedle uznania i potem do warzyw dolac oliwy lub lnianego i wychodzi elegancki posiłek. Krakowska jak krakowska, ale to smażenie nie bardzo jest... Lubella nie jest taka super, robią ją z mąki makaronowej, lepsze są włoskie makarony z [...]
staram się stosować do zasad diety sportowej. artykuł mgr. Magdaleny Makarewicz-Wujec i dr. n. med. Małgorzaty Kozłowskiej-Wojciechowskiej z Instytutu Żywności i Żywienia Aktywność fizyczna jest nieodłącznym elementem życia wielu osób. Zasady żywienia podczas wzmożonego wysiłku fizycznego w dużym stopniu zależą od jego rodzaju. Niektóre osoby [...]
Jak pisałem to jest info z grubsza. Nie wiem ile dokładnie trwa "gotowanie", ile trwa pierwsze smażenie i ile drugie. Poza tym tez bardzo ważne są czasy tych czasy tych czynności, tak samo przerwy między nimi. Na pewno idzie gdzieś to w necie znaleźć
*40*DZIEŃ TESTU "Piątek" WL 22kg x 10///42kg x 8///62kg x 5///72kg x 3///96kg x 3,3///106kg x 2,2,///108kg x 1 technicznie z zatrzymaniem Aktywne opuszczanie 122kg x 1,1,1 Trzymanie sztangi 130kg x 1,1///20sec Wyciskanie wąsko 76kg x 8///80kg x 6,6,6 Poręczę 6,6,6 + 5kg Prostowanie ramion na wyciągu stojąc 32kg x 8,6,6,6 Brzuch [...]
11.04.08 PIĄTEK WL 22kg x 10///42kg x 8///62kg x 5///72kg x 3///96kg x 3,3///106kg x 2,2,///108kg x 1 technicznie z zatrzymaniem Aktywne opuszczanie 122kg x 1,1,1 Trzymanie sztangi 130kg x 1,1///20sec Wyciskanie wąsko 76kg x 8///80kg x 6,6,6 Poręczę 6,6,6 + 5kg Prostowanie ramion na wyciągu stojąc 32kg x 8,6,6,6 Brzuch dowolnie 10 min różnych [...]
Śniadanie powinno być największym posiłkiem w ciągu dnia. Duża zawartośc kcal w nim zapewni odbudowę glikogenu uszczuplonego nocnym katabolizmem (rozpadem białka na skutek głodówki przez sen) oraz zapobiegnie owemu dalszemu katabolizmowi. Wydaje mi się, że masz tam za mało kcal, daj więcej tych płatków owsianych, chleb, pieczywo jeśli możesz [...]
Wypadałoby jak jestes na redukcji zebys darował sobie smażenie miesa czy ryb. Raczej skoncentruj sie na gotowanym towarze no i wiecej warzyw i owoców !! Dorzuć basen 3 razy w tygodniu ! Zmieniony przez - kasteta w dniu 2008-04-23 23:04:48
Nie znam sie na dietach, bo nigdy w zyciu jej nie potrzebowalam. Teraz chce sie za to wziac, ale nie jest prosto.Pracuje nocki od 2 lat i moj organizm od tamtego czasu oszalal.Cala musialam sie przestawic. Tak wiec wygladalo to tak, ze mialam 1 badz 2 posilki w ciagu dnia (albo nocy...sama nie wiem jak to nazwac) Nigdy wczesniej nie mialam [...]
@ Andrzey http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=2123 ^^link do przepisu, tylko nie żałuj twarogu, dzisiaj z jeden paczki kaszy (100g) wyszło mi 5 kotletów, ogólnie to pychotka, tylko nie wiem jak tam smażenie na oleju w diecie na masę, Pozdrawiam.
Staraja sie unikac smazonych rzeczy.. poniewaz wiekszosc a raczej prawie wszystkie traca na swojej wartosci przez smazenie oraz niektore tez poprzez gotowanie , poniewaz temperatura "wytapia" z nich duzo wartosci odzywczych. A jesli nie wchodzi Ci ta piers z kuraka to moze jakaś rybke zamiast tego. chociaz mieso a w szczegolnosci kurze i [...]
Dokładnie. Każda obróbka termiczna pożywienia (pomijając zamrażanie) podnosi jego IG. Mało tego każdorazowe odgrzewanie lub jak w pytaniu gotowanie a następnie grilowanie również podnosi IG co nie jako sumuje obie wartości czyli IG z gotowania plus IG z grilowania. Mimo że chyba nikt nie jest w stanie obliczyć jakie taki produkt (poddany [...]
Dziedzina zajmująca się odżywianiem, dietetyka to dość szeroki dział. To czy dany produkt jest warty spożycia zależy od jego jakości, wartości. Nie które produkty warto unikać, a mimo wszystko np. po treningu warto je uwzględnić. Zależy to od wielu czynników. Produktów żywnościowych jest tak dużo że ciężko napisać które jeść, a które unikać. [...]