Produkty, które wymieniłeś są zdrowe. Czy na masie czy na redukcji. Kwestia tego jak przygotowana jest ryba. Smażenie w tradycyjnej panierce odpada, bo nasiąka ona tłuszczem. I postaraj się pytać o wszystko w jednym temacie, bo się bałagan robi. Zmieniony przez - deja vu w dniu 2017-06-16 20:17:21
Produkty, które wymieniłeś są zdrowe. Czy na masie czy na redukcji. Kwestia tego jak przygotowana jest ryba. Smażenie w tradycyjnej panierce odpada, bo nasiąka ona tłuszczem. I postaraj się pytać o wszystko w jednym temacie, bo się bałagan robi. Zmieniony przez - deja vu w dniu 2017-06-16 20:17:21 Posypane tylko ziołem peruwańskim i do [...]
I co z tego, kogo interesuje jak to sie nazywa w jezyku żywieniowców, dla większości z nas jest to świetny, zdrowy posiłek wysokobiałkowy, który większość z nas je na codzien, po co mędrkujesz? poczytaj jeszcze troche A poza tym smażenie na oliwie z oliwek nie jest wskazane bo wtedy większość witamin traci, najzdrowsza jest na surowo
Płatki, które poprzednio zostaną poddane obróbce termicznej są lepiej przyswajalne, bo mają skleikowaną skrobię. Smażenie więc jest już obróbką, także bym nie zalewał :)
Dokladnie chodzi mi ze jakis tam numer jest oznaczeniem itd. Wpisze zaraz swoj z tego co mam w lodowce. Jesli chodzi o gotowanie i smazenie to wiem ze nie ma zagrozenia ale czasami rano nie chce sie pichcic wiec pilem surowe a teraz juz nie jest to taki loozik ;) Numer 3PL14371354
rozumiem , ważny jest czas obróbki. Czyli starac sie jak najkrocej zawsze. A dlugie niekozystne smazenie to po jakim czasie mniej wiecej ? Zmieniony przez - szosiu w dniu 2014-11-20 08:09:20
ja częsito leje na poatelnie wode i troche oliwy i wrzucam warzywka i kuraka i tak to sie dusi razem z smażenie to nie jest i oczywiście przyprawy do tego :)
gotuj piersi na parze coś się pokićkało mięsko z warzywami,niby smażenie jest niezdrowe no ale od wynalezienia ognia sie smaży mięso i cywilizacja idzie na przód,jak chcesz to gotuj
Witam Nie ważne jaką dietę zastosujesz, jeśli będzie prawidłowo ułożona. Nie musi się ona w ogóle nazywać – nie zawracaj sobie tym głowy :). Nie napisałeś czy trenujesz – a to dość istotna kwestia. Jeśli nie, to proponuję zacząć. Już sam trening wymusi na organizmie pewien sposób wykorzystywania składników odżywczych oraz [...]
bialko moze nie ale samo smazenie jest niezdrowe jesli juz smazyc to na smalcu... polecam piers z piekarnika - wlasnie jadlem mmmmniaaaam <<< Wszystko zaczyna się w umyśle... >>>
Zdecydowanie należy wliczać w bilans kaloryczny tłuszcze użyte do smażenia. One niestety nie wyparują jak woda. Wszystko wsiąknie w smażony produkt. Kwesta tego, aby dać optymalną ilość tłuszczu do smażenia. Jak ktoś daje 50 gramów to oczywiście tłuszcz zostanie na patelni, ale to nie będzie prawidłowe smażenie. Sugeruję przetrzeć patelnię smalcem [...]
A co do smazenia to polecam post Darka Szukaly: http://www.sfd.pl/temat77111/ - "D.Szukała-smażenie" Oliwe naturalnie mozesz dodawac do roznych potraw - ja dodaje do makaronu i do ryzu i nawet nie czuje roznicy w smaku - picie oliwy to moim zdaniem ostatecznosc - choc co kto lubi Zmieniony przez - anar w dniu 2004-05-19 22:28:16
mjś ja nie widze problemu aby poswiecic minute na smazenie, albo 10 min na gotowanie jajka. I chyba nie powiedz ze surowe są smaczniejsze od gotowanych albo od jajecznicy
Mylse ze glownie to wyeliminowac: Smazenie, Kielbasy, parowki i jak najwicej przetworzonych produktow. Sosy, majonezy itp Zadbac o dobre sniadanie i spozywac w miare rowne posilki max 4 godziny. Unikac weglowodanow wieczorami. Wypijac piwo w rownej proporcji z iloscia wypitej wody... pzdr, No i mozesz pokazac mu moj blog, albo blog Demoluba, czy [...]
niby smażenie doda trochę więcej kcal, ale liczy się kaloryczność produktów użytych do potrawy. Możesz zrobić owsiankę na mleku z 1000 kcal i placki na 300 kcal, przecież liczą się proporcje składników, a nie sposób przygotowania.
no to powiem tak, róbta co chceta :). Ogolnie oliwa nie jest smaczna ,sam testowalem smazenie na niej i jajecznica czy inne rzeczy byly nie dobre.. poprostu, wole z gwinta strzelic
Gotowanie, pieczenie, grilowanie, smażenie - tak to idzie jezeli chodzi o zdrowe przyrządzanie potraw z tego co kiedyś przeczytałem na forum. Grilowac oczywiście jak najbardziej możesz. Pozdro.