Szacuny
369
Napisanych postów
8676
Wiek
44 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
130653
po treningu olej kokosowy jest bardzo dobrym rozwiązaniem i bledne jest myslenie ze w takim posilku nalezy unikac calkowiecie tluszczu. do smazenia sie bardzo dobrze
Szacuny
9
Napisanych postów
536
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
10726
super, w takim razie nie popełniłem błędu smazac na patelni 500g cyca + 20g oleju kokosowego :) Polecam połączenie okej kokosowy - cyc - czosnek. Mi bardzo smakuje te połączenie, do tego zioła, moze troszke kethupu , magi, mega zarcie.
A co z utratą właściwości oleju kokosowego podczas smażenia ? Wiemy ze kokosowy jest odporny ale czy odporny w 100% ??
Zmieniony przez - szosiu w dniu 2014-11-19 11:59:08
Szacuny
9
Napisanych postów
536
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
10726
Nie chodzi mi kwestie zmian ogolnie pod wpływem wysokiej temperatury ale o utrate niektórych właściwośći. Np. w kokosowym mamy MCT, czy przy smazeniu szlag trafia to MCT ?
Zmieniony przez - szosiu w dniu 2014-11-19 15:54:49
Szacuny
9
Napisanych postów
536
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
10726
Dzięki Domer, i ostatnie pytanie bo kokosowy jest drogi i niebawem uruchomię smalec. Jak wygląda kwesta dlugosci smazenia na smalcu, jak dlugo wolno smażyć ? Bo tu już znaczenie jest prawda? Nasycone i wielonienasycone, dobrze pisze?