Chrzestna była amazonką, miała przeżuty na mózg - zmarła. Mięsa nie jadła Matka choruje - mięsa nie jada. Ja pije codziennie 10 surowych jaj, jem 0,5kg schabu i mam LDL grubo poniżej normy. Choruje na zespół jelita drażliwego - i po surowych jajach i schabie nie mam żadnym rewolucji. Nie jestem znawcą, ale przejście zwykłych szarych ludzi z diety [...]
>>darnok35<< cyt: Jeszcze fajnie by bylo jakbys zrobil dwie fotki (o ile bedziesz chcial oczywiscie): 1. Fotka w pozycji pochylonej - tulow zgiety pod katem 90 stopni z niewciagnietym brzuchem 2. Zlapal skore na brzuchu reka i pokazal na ile falda faktycznie zniknela. Dlaczego mnie to interesuje? A to dlatego ze w takich pozycjach jak [...]
i dobrze. Na dobrą sprawę żaden lekarz nie stwierdzi otyłości u osoby, która ma 11 czy 12 % BF, ale forumowicze forów sylwetkowych jak najbardziej tak. Stwierdzają,że tłusto i biedny człowiek w całej swej depresji wywołanej presją środowiska zaczyna redukować, bo tak...bo tak nakazują "standardy" w postaci oczu innych internautów, co jest dla mnie [...]
Panowie właśnie. Jak to jest i czy są znane mechanizmy działania ludzkiego organizmu, że jeżeli zjemy coś słodkiego to chcemy więcej i więcej? Pomijam aspekt psychiczny bo to jest jakby naturalne, że słodycze = przyjemność a jak wiadomo przyjemne rzeczy chcemy powtarzać %-) glukoza - insulina jest duzo cukru uwalniana jest insulina która powoduje [...]
__Logan__ - nie twierdzę, że u osób "zdrowych i trenujących" nie mogą istnieć problemy z gospodarką insulinowo-glukozową, czy też że zawsze w/w parametr jest na optymalnym poziomie. Uważam jednak że zagadnienie "insulinooporność" w odniesieniu do sytuacji w jakiej znajdują się osoby: - bez nadwagi i otyłości, - bez chorób zaburzajacych wrażliwosc [...]
hando1 - ja chyba nie bardzo rozumiem pojęcia których używasz, możliweże inaczje je deifniuję. Co to bowiem znaczy, "przy prawidłowej kalorycznosci"? Przy neutralnym bilansie bez nadwyżki i deficytu? Jeśli tak to nie ma takiego oficjalnego zalecenia (patrzac na rekomendacji instytucji zajmujących się tworzeniem rekomendacji dla sportowców) by [...]
Teraz trochę prywaty Za moment ruszają zapisy na szkolenie "Kształtowanie kobiecej sylwetki". Szkolenie opiera się na dwóch modułach, oto program: Moduł I / data" 9.01.2016 1. Dieta i aktywność fizyczna jako element zdrowego trybu życia Moda na „bycie fit” Wysiłek fizyczny a żywieniowe potrzeby organizmu Skutki źle zbilansowanej diety Korzyści [...]
96adixWP - miałem stycznośc. Włąsciwe użycie probiotyków może nieśc za sobą szereg korzyści. Istnieją nawet dowody, ze manipulujac za ich pośrednictwem mikroflorą jelitową można wspomóc odchudzanie. http://potreningu.pl/articles/3152/mikrobiologia-otylosci-czyli-bakterie-jelitowe-a-kompozycja-sylwetki kerad37 - zauważ jednak, że że w pakiecie do [...]
FighterX - po pierwsze trzeba byłoby najpierw sprawdzić, czy faktycznie wyniki badania, które wykonałeś w istocie mówią o czynniku determinującym wrażliwosć insulinową. Nie umiem odpowiedzieć na ile to uwarunkowanie genetyczne wpływa na gospodarkę insulinowo-glukozową u Ciebie a to jest kwestia kluczowa. Najlepiej byłoby to sprawdzić wykonując [...]
formoline L112 to certyfikowany wyrób medyczny wspomagający odchudzanie. Wiążąc większość tłuszczów z pożywienia, zmniejsza ilość wchłanianych kalorii. formoline L112 działa jak magnes - przyciąga i wiąże w układzie pokarmowym większość tłuszczów z pożywienia i usuwa je bez trawienia. Dzięki temu tłuszcz nie jest przyswajany przez komórki, a [...]
to troche skomplikowane ale poczytaj sobie: "Glukoza - sprawca starości artykuł mgr. farm. Sławomira Ambroziaka Najkorzystniejsza dla zdrowia i długowieczności jest dawka ok. 100 g glukozy dziennie. Tymczasem Europejczycy i Amerykanie pochłaniają jej przeciętnie 300-800 g. Glukoza spożywana w nadmiarze sprzyja nadwadze i innym problemom [...]
Po jakże ciężkim weekendzie :) zapraszam do kontynuowania rozważań odnośnie żywności funkcjonalnej Dla niektórych może być to mało interesujące zagadnienie gdyż produktów z tej półki nie ma zbyt wielu Jednak możecie wierzyć bądź też nie ale ich ilość się zwiększy wraz ze świadomością społeczeństwa co zaowocuje eksplozją ilości produktów i reklam [...]
ale nawet jeśli dojdzie do połączenia w jakimś posiłku małych ilości ww prostych z małymi ilościami 06 przecież katastrofy nie będzie W diecie zachodniej mamy często do czynienia z kombinacją cukrów prostych z wysokoprzetworzonych produktów i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-6 lub izomerów trans z rafinowanych olejów roślinnych. W [...]
Efedryna to akurat poważna chemia, nielegalna w naszym kraju, nie koniecznie będąca rozsądnym wyjściem przy otyłości, ale w tym dziale o niej nie dyskutujemy, więc zapraszam do działu doping, gdzie i tak powiedzą to samo - to nie jest zabawka na "widzimisię" zejście z otyłości do nadwagi.
Dzienne zapotrzebowanie na wapń, norma AI** (wystarczające spożycie) kobiety i mężczyźni w wieku 19-50 lat 1000 mg *wg Jarosz M., Bułhak-Jachymczyk B.: Normy żywienia człowieka. Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych. IŻŻ, Wyd. Lek. PZWL 2008 Jak to się ma do podaży wapnia u ciebie? Zwracam na nią uwagę od jakiegoś czasu i zawsze jest [...]
"Demonizuje się"? Serio? Mówię z perspektywy człowieka z doświadczeniem otyłości klinicznej: jeżeli ktokolwiek ma poważne problemy z tkanką tłuszczową, powinien omijać słodycze szerokim łukiem. Pies trącał kaloryczność, takie czy inne oddziaływanie na organizm - ważniejsze jest zacieranie granicy i "pozwalanie sobie". Odczarować tłuszcze w misce. [...]
"Demonizuje się"? Serio? Mówię z perspektywy człowieka z doświadczeniem otyłości klinicznej: jeżeli ktokolwiek ma poważne problemy z tkanką tłuszczową, powinien omijać słodycze szerokim łukiem. Pies trącał kaloryczność, takie czy inne oddziaływanie na organizm - ważniejsze jest zacieranie granicy i "pozwalanie sobie". Odczarować tłuszcze w misce. [...]
Anraz - no ale skąd wtedy węgle w diecie? %-) No i czym chciąłbyś zastąpic "srednio szkodliwe" owoce? "Bardziej szkodliwym" mięsem? Jeśli spojrszymy na badania naukowe to się okaze że większe spożycie owoców koreluje zazwyczja z mniejszym ryzykiem wielu chorób i śmierci ze wszystkich możliwych przyczyn, w przypadku spożycia mięsa (czerwonego) [...]
tanieodzywianie - poziom insuliny jest przede wszystkim uzależniony od poziomu glukozy, ale oczywiscie nie tylko. Niemniej jednak znamienne jest, to co napisałem - w czasie wysiłku możliwy jest transport glukozy do komórek bez udziału insuliny. W czasie treningu oczywiscie można podnieśc poziom insuliny, ale zazwyczja - ze względu na aktywnosć [...]