Najlepszym wyborem będzie masło klarowane, smalec lub olej kokosowy. Kwestia tego co Tobie bardziej odpowiada. Tutaj masz więcej informacji na temat smażenia: http://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia
Źródła tłuszczów to nie tylko oliwa i jajka. Są orzechy, ryby świeże lub mrożone czy awokado. A jeśli oliwy używasz do smażenia to nie bardzo, wymień ją na masło klarowane, olej kokosowy czy nawet smalec. Kolacja także do poprawy. I tak jak wyżej jeśli chcesz mieć mniej tkanki tłuszczowej a nie wyglądać jak skinny fat to zdecydowanie ćwiczenia [...]
Przede wszystkim musisz poczytać o podstawowych źródłach makroskładników a nie kalorycznych produktach. Jak chcesz kaloryczne produkty, to proszę: olej kokosowy, oliwa z oliwek, masło, orzechy/nasiona, itp. Jak chcesz kształtować sylwetkę, to poczytaj o podstawach diety zbilansowanej: http://potreningu.pl/articles/1300/dieta-prawidlowo-zbilansowana
Ale masz długie włosy czy krótkie? Bo jeśli je regularnie strzyżesz, to mało prawdopodobne, że są bardzo wysuszone. Ale na temat :) Jest mnóstwo produktów zawierających sylikony działających na chwilę. Najbardziej popularny chyba będzie jedwab (koszt ok 5 zł za 15 ml) Ale jest coś, co chciałabym sama wypróbować w niedalekiej przyszłości. Naturalny [...]
Olej kokosowy + kakao/karob + ewentualnie jakiś słodzik (najlepiej w postaci pyłowej), roztopić i wymieszać w kąpieli wodnej do tego orzechy, rodzynki, wiórki co tam lubisz, do formy i do lodówki i czekolada gotowa :-) można też dodać białka do tego, mi też bardzo podchodzi może nie czekolada, ale chałwa to też takie czekoladki fajne są, zaraz [...]
omlety wszelkie z masłem migdałowym np. szejki np. : żółtka, olej kokosowy, kakao, białko smażony Camembert inne opcje jajek : w chmurce, po wiedzeńsku, na miękko jakieś sałatki rybno-jajeczne tak na szybko
Tak. Są to naturalne procesy pozyskiwania oleju kokosowego. Inaczej miałby ciemny kolor i kwaśny posmak. Podobne procesy stosuje się w sytuacji produkcji innych olejów. W przypadku oleju kokosowego wyróżnić można rafinowany (bez smaku i zapachu) poddany jest on dodatkowym procesom technologicznym. Wyróżniamy również nierafinowany (że smakiem i [...]
Witaj, Wystarczy dać wpc jako źródło białka a tłuszczo to masło 82% , olej kokosowy, mleczko kokosowe i inne źródła czy orzechy na przykład. Pozdrawiam
Olej kokosowy jest najlepszym wyborem do smażenią ponieważ w ponad 90% składa się z nasyconych kwasów tłuszcowych, żadne inne oleje roślinne nie są w stanie z nim tu konkurować. Jeżeli na oleju nie ma napisanego, że jest nierafinowany to pewnie jest rafinowany inaczej producent by się tym pochwalił bo taki jest droższy i bardziej wartościowy. [...]
Celem nigdy nie powinno być zrzucanie kg. Ważne są obwody, poziom tkanki tłuszczowej i wygląd sylwetki a nie masa ciała. Białko 2g/kg masy ciała. Tłuszcze min. 1g. Daj źródła tłuszczów nasyconych a nie ciągle oliwa. Np olej kokosowy, wiórki, wieprzowina, masło.
Bo tu gdzie mieszkam mięso stoi po 50-60 zł, a odżywki mam po polskiej cenie, jeden obiad w pracy czyli mięsko z ziemniakami, jeden raz jajka i dwa razy odżywka białkowa. Jako źrodło ww kasze, ryże, owoce i tłuszcze orzechy włoskie, oliwa, olej kokosowy, masło 82%
Białko obniżyłabym do okolic 180, tłuszcze spokojnie mozesz dać na 1g na kg mc. Natomiast reszta węglowodany. 2400? Dobrze wyliczyłeś zapotrzebowanie? Zdaje się być mało jak na taką aktywnosć, to w sumie 5 treningów w tygodniu. Hm...co do samej diety sama kura...masz tyle mięs i innych rodzajów białka (jaja, ryby, odżywka, nabiał, mięcho tłuste) [...]