Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

swiezak chetnie skorzysta z porad i wyslucha krytyki

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1208

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 31

Witam wszystkich uzytkownikow forum!

mam prosbe do Was i bede wdzieczny za odzew w mej sprawie,
przejde do rzeczy :

mam 21 lat i studiuje, silownia jest dla mnie odskocznia od codziennych problemow i ulubionym sportem.

moj staz to okolo 2,5 roku cwiczenia,rozlozony na jakies 5 lat....
wiem wiem nie bardzo to wyglada no ale coz....pakuje sie kiedy kieszen i czas pozwoli

moje poczatki zaczely sie w II kl liceum, cwiczylem tak przez okolo rok bez znaczacych przerw,podczas tego okresu mialem cykl na monohydracie kreatyny, pozniej nastapila przerwa okolo 4 miesiecy i jazda od nowa...doszedlem do wczesniejszej sily,pocwiczylem na sucho i dalem drugi cykl na jablczanie kreatyny olimpu i bialku serwatkowym....przerwa 2 miesiace i znowu jazda na sucho.......doszedlem do momentu kiedy nie osiagalem juz zbytnich zwyzek(powstal zastoj powera) idac za radami sprzedawcy sklepu kulturystycznego polecialem bardzooo kosztownym cyklem na Xpandzie wraz z bialkiem dymatize ellite a na dobitke od razu po wszamaniu Xpanda zapodalem NoZ...... ciezki trening + dobra dieta daly naprawde mega efekty...przez 2 miechy do wycisku na rekord na plaskiej doszlo mi gdzies 15 kg, masy doszlo okolo 7kg,

klatka urosla do 116cm,biceps 43cm a barki ladnie sie zaokraglily

Ogolnie w porownaniu do niektorych nie mam zadnych problemow ze zwiekszaniem obwodow miesni i masy(zwlaszcza na dopalaczach ^^)...mniej idzie za to mi sila na takie partie jak klatka i barki......za to na lape i plecy az milo ;P Kiedy mialem wlasnie cykl na ow Xpandzie i NoZie przepisalem sie na inna pakernie kilkakrotnie bylem pytany na jakim koksie jade i nikt mi nie dowierzal ze tylko na odzywkach;P

stety albo i niestety.....
............dostalem sie na studia dziennie,dojazdy + beznadziejny plan i czar prysl;/ obecnie przez 1,5 roku mialem 2 zrywy trzymiesieczne (trwajace do sesji) cwiczen na sucho,

teraz widze to lepiej,jestem w stanie 3 dni w tyg poswiecic temu co lubie;) mam za soba juz 2 miechy cwiczen o suchym pysku a na lato wiadomo chcialo by sie wygladac
od 3 dni czytam Wasze forum i topiki chlonac wiedze jak gabka...niestety tydz temu paru rzeczy jeszcze nie wiedzialem i podjalem pewne kroki co do zakupu odzywek, kupilem tak na rozruch zeby zwiekszyc wytrzymalosc i intensywmosc cwiczen oraz z mysla o redukcji tluszczu
HMB (zapas na 3 miechy) i l karnityne(na miecha) .... wiem wiem WTOPA;D no ale coz jak sie kupilo trza zezrec ;p;p mysle ze po miesiacu wcinania HMB i jak skonczy sie l karnityna moglbym dolozyc jakas kretke i aminokwasy....powstaje pytanie czy wziasc jablczan - cm3 czy monohydrat ten w promocji np - HiTec Creatine 500g + HiTec Creatine 250g GRATIS ???? i jakie amino do tego...... CZY TEZ W OGOLE CO INNEGO....studencki budzet jest niewielki od 150zl do 200 max musze sie zamknac...pozniej miesiac przerwy i mysle o zjedzeniu dwoch Xpandow....

ma to sens ? jak to widzicie?

jesli chodzi o diete to zbyt scisla ona nie bedzie ze wzgledu na uczelnie.... bede staral sie spozywac 5 posilkow dziennie...porzadne sniadanko i obiadek a pozostale trzy uzupelniajace (wafle ryzowe,sorowki,warzywka,owoce) itp.)

obecnie:

wiek - 21
waga - 95kg
wzrost - 189cm

obwod bicka - 40cm

jakies foto...
http://img24.imageshack.us/my.php?image=zdjcie0625.jpg
http://img24.imageshack.us/my.php?image=zdjcie0631.jpg
http://img441.imageshack.us/my.php?image=zdjcie0634.jpg

cel to powrot do dawnych rozmiarow i sily a drugim cyklem podbicie efektow ];>

chetnie zaloze swoj dziennik postepow jak zaczne jechac cykle ktore pomoglibyscie mi ustalic

obowiązkowa fotografia sylwetki ( przód lub tył):

Waga: 95 kg

Wzrost: 189 cm

Cel cyklu: masa sila

stosowane już wcześniej suplementy : Xpand,NoZ,Jablczan,serwatka,ellite

Uprawiane inne sporty: siatkowka

stosowane wcześniej spalacze : zadnych

suplement stosowane przez ostatnie 60 dni: hmb

ilość dni wolnych od kreatyny: 1,5 roku

przewidziane finanse na cykl: 150zl

uwagi i sugestie: glownie sila

Staż treningowy: 2,5 roku

trening czyni mistrza a chemia cuda

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 91 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 380
skup sie na diecie. zrób sobie jedzenie na uczelnie do pojemnika i wcinaj. na waflach i surówkach masa i sila za bardzo nie pojdzie. zwykle mono starczy i kupilbym bardziej pake 300g
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
tez mysle ze mono bedzie najlepszym i najrozsadniejszym wyborem na obecny czas..........heh wiadomo chcialo by sie szybko wrocic do formy a szybko to mozna ..... ^^

zarelko w pojemnikach powiadasz....ciezka sprawa dlatego tez myslalem o aminokwasach do tego..........postaram sie przyciorac jakas dobra dietke

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 91 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 380
a co z tym takiego ciezkiego? ja w szkole 3 posilki spozywam z pojemnika
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1396 Napisanych postów 35562 Wiek 42 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 150829
dieta to jest wlasnie cos czego w praktyce nie da sie trzymac w 100%. Caly urok polega na tym, ze sie starasz i nie dajesz rady . W dziale odzywianie oblicz zapotrzebowanie kaloryczne dodaj 200 - 300kcal ja chcesz robic mase i podziel na 4 - 6 posilkow. Wrzuc diete do sprawdzenia i jak juz w praktyce sprawdzisz na ile jestes w stanie sie jej trzymac - zobaczysz z jakimi skladnikami pokarmowymi masz najwkeikszy problem.

To jest profesjonalne podejscie do sprawy.

Z supli i odzywek (jesli dobrze zrozumialem lekką redukcje masz juz za soba i chcesz stricte masy i sily), mozesz zakupic bilako/gainer/mct/o-3, do tego MZB/ZMA i preparat witaminowy. Na poczatke starczy. Kiedy juz bedziesz wiedzial o co biega w odzywianiu trenowaniu i uzupelnianiu diety - kreatyna bedzie mile widzianym suplementem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący

dajac slowo swiezak w topicu mailem na mysli swiezego forumowicza.....jak sie cwiczy to wiem i kiedy i jak bierze sie kretke rowniez^^

....wlasnie utrzymac dana diete jest w c**** trudno ;/ co innego jak sa wakacje iczas wolny a co innego jak rok akademicki + praktyki do tego...ale macie chlopaki racje ponurkuje troche w odpowiednim dziale i moze cos skkleje w miare...zapewne zadna profesionalka to nie bedzie ale i tak duzo lepiej niz do tej pory.....bo nie zwazalem co jem przez okres nietreningowy

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dawkowanie Scorcha - szybkie pytanie

Następny temat

Brać BCAA czy sama glutamina wystarczy?

Spalanie
Polecane artykuły