Witam wszystkich uzytkownikow forum!
mam prosbe do Was i bede wdzieczny za odzew w mej sprawie,
przejde do rzeczy :
mam 21 lat i studiuje, silownia jest dla mnie odskocznia od codziennych problemow i ulubionym sportem.
moj staz to okolo 2,5 roku cwiczenia,rozlozony na jakies 5 lat....
wiem wiem nie bardzo to wyglada no ale coz....pakuje sie kiedy kieszen i czas pozwoli

moje poczatki zaczely sie w II kl liceum, cwiczylem tak przez okolo rok bez znaczacych przerw,podczas tego okresu mialem cykl na monohydracie kreatyny, pozniej nastapila przerwa okolo 4 miesiecy i jazda od nowa...doszedlem do wczesniejszej sily,pocwiczylem na sucho i dalem drugi cykl na jablczanie kreatyny olimpu i bialku serwatkowym....przerwa 2 miesiace i znowu jazda na sucho.......doszedlem do momentu kiedy nie osiagalem juz zbytnich zwyzek(powstal zastoj powera) idac za radami sprzedawcy sklepu kulturystycznego polecialem bardzooo kosztownym cyklem na Xpandzie wraz z bialkiem dymatize ellite a na dobitke od razu po wszamaniu Xpanda zapodalem NoZ...... ciezki trening + dobra dieta daly naprawde mega efekty...przez 2 miechy do wycisku na rekord na plaskiej doszlo mi gdzies 15 kg, masy doszlo okolo 7kg,
klatka urosla do 116cm,biceps 43cm a barki ladnie sie zaokraglily

Ogolnie w porownaniu do niektorych nie mam zadnych problemow ze zwiekszaniem obwodow miesni i masy(zwlaszcza na dopalaczach ^^)...mniej idzie za to mi sila na takie partie jak klatka i barki......za to na lape i plecy az milo ;P Kiedy mialem wlasnie cykl na ow Xpandzie i NoZie przepisalem sie na inna pakernie kilkakrotnie bylem pytany na jakim koksie jade i nikt mi nie dowierzal ze tylko na odzywkach;P
stety albo i niestety.....
............dostalem sie na studia dziennie,dojazdy + beznadziejny plan i czar prysl;/ obecnie przez 1,5 roku mialem 2 zrywy trzymiesieczne (trwajace do sesji) cwiczen na sucho,
teraz widze to lepiej,jestem w stanie 3 dni w tyg poswiecic temu co lubie;) mam za soba juz 2 miechy cwiczen o suchym pysku a na lato wiadomo chcialo by sie wygladac

od 3 dni czytam Wasze forum i topiki chlonac wiedze jak gabka...niestety tydz temu paru rzeczy jeszcze nie wiedzialem i podjalem pewne kroki co do zakupu odzywek, kupilem tak na rozruch zeby zwiekszyc wytrzymalosc i intensywmosc cwiczen oraz z mysla o redukcji tluszczu
HMB (zapas na 3 miechy) i l karnityne(na miecha) .... wiem wiem WTOPA;D no ale coz jak sie kupilo trza zezrec ;p;p mysle ze po miesiacu wcinania HMB i jak skonczy sie l karnityna moglbym dolozyc jakas kretke i aminokwasy....powstaje pytanie czy wziasc jablczan - cm3 czy monohydrat ten w promocji np - HiTec Creatine 500g + HiTec Creatine 250g GRATIS ????

ma to sens ? jak to widzicie?
jesli chodzi o diete to zbyt scisla ona nie bedzie ze wzgledu na uczelnie.... bede staral sie spozywac 5 posilkow dziennie...porzadne sniadanko i obiadek a pozostale trzy uzupelniajace (wafle ryzowe,sorowki,warzywka,owoce) itp.)
obecnie:
wiek - 21
waga - 95kg
wzrost - 189cm
obwod bicka - 40cm
jakies foto...
http://img24.imageshack.us/my.php?image=zdjcie0625.jpg
http://img24.imageshack.us/my.php?image=zdjcie0631.jpg
http://img441.imageshack.us/my.php?image=zdjcie0634.jpg
cel to powrot do dawnych rozmiarow i sily a drugim cyklem podbicie efektow ];>
chetnie zaloze swoj dziennik postepow jak zaczne jechac cykle ktore pomoglibyscie mi ustalic

obowiązkowa fotografia sylwetki ( przód lub tył):

Waga: 95 kg
Wzrost: 189 cm
Cel cyklu: masa sila
stosowane już wcześniej suplementy : Xpand,NoZ,Jablczan,serwatka,ellite
Uprawiane inne sporty: siatkowka
stosowane wcześniej spalacze : zadnych
suplement stosowane przez ostatnie 60 dni: hmb
ilość dni wolnych od kreatyny: 1,5 roku
przewidziane finanse na cykl: 150zl
uwagi i sugestie: glownie sila
Staż treningowy: 2,5 roku