Gdzie chcesz, najlepiej do posiłku ubogiego w tłuszcze pomijając okołotreningowe.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Ilość wyświetleń tematu: 13238
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
LilPenerosW diecie zarówno na masie jak i na redukcji powinny się znaleźć: wołowina, cielęcina, wieprzowina, mięso drobiowe (filet z piersi kurczaka, udko z kurczaka, filet z indyka, etc), inne mięsa, tłuste ryby morskie, jajka (pożna jeść nawet 6 jajek x 7 dni w tygodniu - jednak radzę mniej), mleko i jego przetwory (ser biały półtłusty, serek wiejski/ziarnisty, kefir, jogurt naturalny, etc), orzechy, płatki owsiane górskie wymieszane z otrębami pszennymi w proporcji 3:1 na mleku, zdrowe tłuszcze takie jak oliwa z oliwek lub olej lniany, warzywa (zupy jarzynowe i warzywne, surówki), owoce (w ograniczonej ilości - np. jeśli banany to max. 2, 3 sztuki, a nie całą kiść, jeśli jabłka to też ze 2, 3), węglowodany złożone dobrej jakości w postaci makaronu razowego z mąki pszennej typ 1850 graham, chleba razowego żytniego na zakwasie lub chleba pszennego graham , kasza (gryczana, jaglana, kukurydziana lub jęczmienna) na mleku lub z sosem grzybowym, ryż brązowy.
ErdiSam jestem ektomorfikiem i miałem podobne problemy. Jedząc sporo węglowodanów waga stała w miejscu. Kiedy przerzuciłem się na dietę, w której dominowały tłuszcze nad węglowodanami to masa poszła w górę. Spora ilość orzechów, nasion, tłustych ryb, jajek pokazały wyższość nad ryżem, pełnoziarnistym makaronem itd. Ponadto robiłem morfologię krwi w celu zbadania wpływu takich ilości tłuszczów na organizm i poziom triglicerydów, cholesterolu HDL/LDL, bilirubiny i innych był jak najbardziej w porządku. Polecam.
Jak kraść to miliony, jak kochać to księżniczki.
Jak kraść to miliony, jak kochać to księżniczki.
Nasz sklep
Mega promocja