Ćwicze od trzech lat, ale dopiero przed ostatnimi wakacjami przyjąłem pierwsze suple - białko, kreatyna i bcaa. Byłem zadowolony mimo że woda ze mnie zeszła po jakimś czasie. Drugi raz zacząłem brać w połowie września białko i kreatynę. I tak się jakoś złożyło że strasznie mi zaczęły puchnąć oczy. To nie żart, bez względu na porę dnia mam worki pod oczami i napuchnięte powieki jakbym się właśnie wykulał z pościeli. Wystraszyłem się więc po zakończeniu krety odstawiłem też białko. Teraz czekam na wyniki badań krwi i moczu bo to może być coś z nerkami (jeśli tak to musiałem je mieć słabe bo wiem że nie takie rzeczy ludzi przyjmują i im nic nie jest). Czy komuś też się przytrafiło coś takiego? Czy wie co to, od czego i czy mu to przeszło?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
no mogą być nerki, niestety. czekaj na wyniki baan, tu nikt chyba nic nie wymysli. zaburzenia w proporcjach elektrolitów też mogą być, aczkolwiek jesli opuchlizna jest taka wyrazna to mało prawdopodobne.
...
Napisał(a)
Mam podobny problem. Od jakiś 3 lat zaczeły mi puchnąć górne powieki. Najczęściej opuchlizna jest widoczna rano potem zmniejsza sie w ciągu dnia i znika. I to nie jest spowodowane niewyspaniem, przemęczeniem itp. Przeszedłem wszystkiem badania jakie mogą być możliwe i nic. Opuchlizna jak była tak jest. Twój problem polega najprawdopodobniej na przyjmowaniu kreatyny, która zatrzymuje wode w organizmie. Podobnie jest z powiekami- są napuchniąte ponieważ zatrzymana jest w nich woda. Przyczyną jest gromadzenie się wody w tkankach, zwykle z powodu przemęczenia, zbyt dużej ilości soli w diecie, zabużenia układu krwionośnego, nerek i tarczycy, wątroby albo alergii. Ja już na wszystko zrobiłem badania i wszystko idealnie :( Tylko tarczyca została. Może w tym tkwi mój problem. Bo twój z pewnością w zażywaniu kreatyny. To jest najbardziej prawdopodomnie, tak mi sie wydaje. Pozdrawiam i powodzenai.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!