Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
57
WITAM!! napoczątku chciałem napisac ze mam 18 lat, waze 80kg.mój starz na siłowni to około 2 latka, z małymi przerwami. od roku stosuje suplementy . między innymi kreatyne, dexstrose,róznego rodzaju gajnery i białko.napoczątku wazyłem 70kg i byłem dosyc szczypły, teraz waze 80 kg.5 miesiecy temu miałem kontuzje scięgien i niemogłem cwiczyc , miałem diete,z uwagi nato ze sie doniej przyzwyczaiłem stosowałem ja nawet wtedy kiedy nie cwiczyłem no i zaowocowało to nagromadzeniem sie tłuszczu :( i oto mój problem , w niedługim czasie chciałbym "zjesc"60 tabletek metanabolu, oczywiscie z osłonkami i cynkiem oraz dietą białkową , wymysliłem sobie nastepujący cykl:
1 tydzien:
1-4dzien 2 tab
4-7dzien 3 tabl
2 tydzien :
po 3 tabletki
3 tydzien
1-4dzien po 3 tabletki
4-7dzien po 2 tabletki
jak myslicie dobry plan ??
aha no i czy potakim cyklu potrzebne by było odblokowanie ??
teraz chciałem powrócic do mojego głownego problemu . zuwagi na ten tłuszcz niewiem czy barac tą mete , jedni mówia mi ze to dobrze ze jestem troszke nalany bo jak przytyje od mety to niebede miał rozstepów , a drudzy mówia ze po metce bede jeszcze gorzej "spuchniety " , i sam juz nieiwiem co ma robic. pomózcie mi. aha chciałem tez zaznaczyc ze podczas cyklu bede napewno ostro pakował , nietak ze biore metke i sobie leze i czekam na efekty . odpowiedzcie mi na moje pytania i pomózcie mi dokonac wyboru . z góry dzieki za pomoc ( sory za błedy , troche sie spieszyłem wiec moze byc ich sporo :).
Szacuny
109
Napisanych postów
10949
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
65995
Przy takiej dawce mety nie spuchniesz za bardzo, więc się nie przejmuj. Np. u mnie retencja na mecie pojawia się po 30mg ed i więcej, ale to zależy od predyspozycji Przygotowania do cyklu są ok, myślę że będzie dobrze. Good luck.
Naprawdę niebezpieczny człowiek nigdy nie grozi.
[ON]
Szacuny
6
Napisanych postów
335
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
3541
ogolnie wg mnie wszystko jest ok, gratuluje podejscia.... nie rzucasz sie od razu na 200 tabs i 15 omki jak co niektorzy tylko poszukujesz minimalnych skutecznych dawek... i dobrze... sadze ze bedzie ok, powodzenia zycze
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
57
mzm jeszcze takie małe pytanko dowas .. konkretnie chodzi mi o ginekomastie, przy takim cyklu jak rospisałem powyrzej , chyba istnieje małe prawdopodobienstwo jej wystąpienia , jak myslicie ?? no czy da sie rozpoznac czy ktos ma predyspozycje do jej wystąpienia ??
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
57
moze i tak ale obawiam sie dlatego .. ze moje suty sa troche dziwne niedawno były spoko ..ale kiedy przytyłem mam pod nimi tłuszcz i takie dziwne zgrubienie ... mozliwe ze to lipomastia ?? boje sie ze mam predyspozycje do gino, co otym myslicie ??
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
57
mozei mała dawka . ale mam drobne obawy bo ostatnio jak przytyłem to wkoło sutek mam troche tłuszczu i takie dziwne zgeubienia . pewnei to lipomastaia . jak myslicie ?? . teraz pytanie ,, co lepiej zrobic , pocwiczyc troche na rzezbe zeby spadl ten tłuszcz i poczekac z tą metka , czy moze odrazu walic meetke i puzniej robic rzezbe??