Szacuny
12
Napisanych postów
354
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
4438
Witam ,stosowałem już wiele diet czasem z powodzeniem 2 x ponad 20 kg w dół ale zawsze wracam do swojej wagi ,mam za sobą kilkanaście lat treningu lekka atletyka siłownia karate ale to było dosyć dawno, no i zarosłem do prawie 120 kg od ok 1,5 miesiąca wyeliminowałem z żarcia białe pieczywo ,ziemniaki biały ryz i biały makaron ,jem za to brązowy ryż kasze i makaron z pełnego przemiału ,zrzuciłem w ten sposób ok 6 kg i tu pojawił sie problem bo miałem wypadek i pojawił sie ból pleców przy okazji rentgena wykryto zwyrodnienie na l4 ,lekarz kazał mi szybko zdjąc wagę ale trening siłowy odpada musze chodzic w gorsecie więc jest troche trudno ,zamówiłem właśnie dyma - burn ale wiem że samo jedzenie go wiele nie da ,jadłem wczesniej (clenburexin ,starego venoma i scorcha),może ktoś był w podobnej sytuacji proszę o rady ,waga ma spaść choćby nie wiem co bo musze odciążyć kregosłup
Szacuny
12
Napisanych postów
354
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
4438
w sumie to lekarz powiedzial że z obciążeniem nic ,i dał mi takie ćwiczenia na kregosłup ale tam wyraźnie jest napisane ze nie mogą powodowac bólu a powodują chyba sie muszę prywatnie wybrać do ortopedy bo byłem już dwa razy na kase i nie wiele to dalo ,orbitreka i tak nie mam a siedzieć długo nie mogę wiec nie wiem jak z rowerem ,na razie tylko spacery robie
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
miałem problem kiedyś z kolanem nie mogłem chodzić jeden lekarz mówił że nie mogę w ogóle ćwiczyć(nie mogłem wcale chodzić)a poszedłem do lekarza sportowego ortopedy to nakazał napinać mięśnie chorej nogi a później ćwiczyć nogę poprzez wyprosty na maszynie i kolano się wygoiło ładnie nawet przysiady mogę robić i nie musiałem robić żadnego zabiegu a miałem skręcony staw kolanowy