a z innej beczki: czym mielicie twaróg ? jeśli blender to jaka jego końcówka jest do tego używana ? bo mam zamiar kupić maszynkę specjalnie do mielenia twarogu do serników :)
a z innej beczki: czym mielicie twaróg ? jeśli blender to jaka jego końcówka jest do tego używana ? bo mam zamiar kupić maszynkę specjalnie do mielenia twarogu do serników :)
z Mayą http://www.sfd.pl/-t767671.html
Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego
Zwycięzcy to przegrani, którzy powstali i spróbowali o jeden raz więcej ..
to co pokazałam jest o tyle fajne że dodatkowo tym ruszasz i wychwytujesz gdzie jeszcze nie zmieliło
nie ma ani jednej grudki
a jakie naleśniki twarogowe wychodzą, o w morde
z Mayą http://www.sfd.pl/-t767671.html
Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego
Zwycięzcy to przegrani, którzy powstali i spróbowali o jeden raz więcej ..
jakie proporcje dałeś ? i ile tej stevii i jakiej ?
zouzelina: ja się tam myślisz znam czy i co w kuchni :) wiem że zupkę to łyżką trzeba, a ryż pałeczkami :) ... Link do przepisu na naleśniki ? :D
Mam jeszcze nadzieję że z tą stewią da sie jeśc te cuda. Bo twaróg nijak mi nie wchodzi a sernika bym opędzlował :) robiłem omlet twarogowy bez dodatków smakowych i okropny :) więc może nadzieja w naleśnikach i stewii albo jakimś słodziku ...
Zmieniony przez - mistrz123 w dniu 2011-01-10 17:43:00
Zmieniony przez - mistrz123 w dniu 2011-01-10 17:44:47
Zmieniony przez - mistrz123 w dniu 2011-01-10 17:45:57
inwencja twórcza
połowa twarogu, czyli 125g jakies
4 jajka
miarka synthy
łyżeczka słodzika do pieczenia
wychodzą 3 duże naleśniki o grubości około 0,5 cm
z Mayą http://www.sfd.pl/-t767671.html
Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego
Zwycięzcy to przegrani, którzy powstali i spróbowali o jeden raz więcej ..
polecam Ci jej uzywac, jak zaczniesz ja stosowac to zobaczysz jak bardzo poprawia sie 'poczucie' w jamie ustnej , rano zero dyskomfortu, kapcia, etc
ja uzywalem zwyklego robota, wczesniej twarog mielilem w maszynce do mielenia miesa, zeby byl bardziej gladki. next time zrobie z odzywka kokosowa/waniliowa, czyli tak jak powinno sie budyn dawac i pewnie bedzie tak samo kozackie jak normalny sernik.
co do proporcji: ladowalem stevii tyle, zeby masa przed upieczeniem byla slodka jak na moj gust, poszlo jej gdzies 3/4 plaskiej lyzki stolowej i sernik byl slodki po upieczeniu (jak cos obrabiasz w wysokich temp. dawaj wiecej stevii, bo slodkosc steviolu sie neutralizuje w wysokich temp.). Warto dodac, ze nie dodawalem zadnej odzywki a i tak byl slodki ten sernik, z odzywka zrobilem eksperymentalnie i byl kozacki, jednak uzylem kawalek twarogu pelnotlustego, a ze go nie jem, to wywalilem na dach garazu i ptaki to zjadly w 5 minut
Zmieniony przez - Precedens w dniu 2011-01-11 00:53:07
"gdzie Ty widzisz żebra? to mięśnie zębate...."
... ja zamówiłem w proszku (ten biały, więc chyba słodszy od liści) - dzisiaj powinien przyjść i cały czas żyję nadzieją, że na kolacje będę sobie wcinał zdrowy sernik :D
Zmieniony przez - mistrz123 w dniu 2011-01-11 07:57:23
"gdzie Ty widzisz żebra? to mięśnie zębate...."
a to już duży plus że sernik nie będzie zielony :D
batoniki owsiane. moga byc platki owsiane blyskawiczne?
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- ...
- 34