glupot nie ma co gadac, z dala trzymac od ploty, nie ma co opowiadac, plota to efekt glupoty
...
Napisał(a)
Przewaznie kupuje rybe mrozona paczkowana lub taka mrozona na wage np. w Auchanie. i tu moje pytanie ile moze miec 100g ZAMROZONEJ ryby białka?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
U mnie taniej, filet kurczaka 15,99, mintaj 5,99 ofkoz w promocji i można kupić 5kg na osobe jak za komuny
Zmieniony przez - hanna23 w dniu 2012-09-21 02:27:04
Zmieniony przez - hanna23 w dniu 2012-09-21 02:27:04
...
Napisał(a)
no ale przecież w skład 100g mrożonej wchodzi jeszcze zamrożona woda...
glupot nie ma co gadac, z dala trzymac od ploty, nie ma co opowiadac, plota to efekt glupoty
...
Napisał(a)
nikt nie wie naprawde? :P tylko ja mam w diecie filety z mrozonek ?
glupot nie ma co gadac, z dala trzymac od ploty, nie ma co opowiadac, plota to efekt glupoty
...
Napisał(a)
ja przed chwilą jadłem fileta - najpierw go odmroziłem,nastepnie zważyłem i na patelnie.
co do różnicy to może z 10g wiecej bedzie miała zamrożona
co do różnicy to może z 10g wiecej bedzie miała zamrożona
1
...
Napisał(a)
dlatego lepiej kupowac te pakowane w hipermarketach, na opakowaniu masz podany % glazury, bywa ze jest to i 25% produktu
...
Napisał(a)
Na rybach zamrożonych paczkowanych zazwyczaj jest podane B/T/W, więc nie ma problemu. Jeśli nie ma powinno pisać ile glazury np. 25%. Obliczasz te 25% masy mrożonki, odejmujesz i masz masę ryby bez lodu. Potem wystarczy podzielić tak aby otrzymać 100 g i gotowe. W niektórych supermarketach też jest podany przy rybach leżących luzem poziom glazury.
...
Napisał(a)
jeśli kupujemy w foliach pisze ile glaury jeśli natomiast pojedyńcze płaty nie
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
to co piszą w sklepie to jedno, to co w rzeczywistości to drugie, też często jem mintaja który ma prawie tyle białka co kurczak czyli 18-19g/100g, kupiłam wczoraj i filet który ważył zamrożony 198g po odmrożeniu ważył 106g więc ile było glazury? ano prawie 50% czyli za kazdy kilogram ryby placimy x2, np 15zl/kg mintaja i 15zl/kg wody
Zmieniony przez - hanna23 w dniu 2012-09-21 00:45:12
Zmieniony przez - hanna23 w dniu 2012-09-21 00:45:12
...
Napisał(a)
Zgadza sie. Ryby mrozone waza w rzeczywistoci polowe tego, co kupujemy. Wychodzi to nadal drozej od kurczaka. Sprawdzalem i ryby sa niestety drozsze od miesa.
Wyjmujesz kilogram ryby, a na patelni zostaje tyle, co jeden duzy kotlet z piersi.
Wyjmujesz kilogram ryby, a na patelni zostaje tyle, co jeden duzy kotlet z piersi.
Poprzedni temat
Dieta domowa - czy jest ok?
Następny temat
dieta na redukcje (potrzeba malej pomocy)
Polecane artykuły