SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

D.Szukała-smażenie

temat działu:

NUTRIFARM&OLIMP

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 30028

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
o kurcze trzeba odwagi aby produkt o podziale

Omega 3-6, posiada (...) stosunek 1:9

nazwac zrownowazonym lub wrecz doskonalym ...

zdecydowanie obstaje w moich typach do smazenia

a jako zrodlo omega 3 - Gold Omega 3

Zmieniony przez - Biniu w dniu 2010-08-21 07:33:33
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 5770 Wiek 43 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 42384
co sie wogle dzieje z darkiem ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
ostatnio chyba bral udzial w SFD TV o ile sie nie myle ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 331 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2665
W sumie tak jest napisane na etykiecie, to normalne, że słodko pierdzą

Dobra dzięki za kolejną rade

Klata i biceps ponad wszystko!!

Ups, zapomniałem o kachloryferze...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
do uslug !
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 863 Wiek 46 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 42841
Mam pytanie nie związane bezpośrednio ze smażeniem, ale również dotyczy tłuszczy i wysokiej temperatury - chodzi mianowicie o pieczenie (wypieki słodkie). Mam parę przepisów, które chciałabym przekształcić na zdrowsze, a jak wiadomo ich istotnym składnikiem jest tłuszcz - masło, margaryna, olej - o ile wyeliminować się go nie da, to pozamieniać owszem.

I w związku z tym pytanie: czy masło pieczone jako część ciasta / ciastek jest tak samo niedobre jak to ze smażenia? Jak to się ma w przypadku olejów zwykłych - typu Kujawski? Czy jednak znacząco lepiej będzie używać smalcu, tłuszczu kokosowego?
Margaryna oczywiście z założenia jest do wywalenia i podmiany na coś innego (a oliwa ze względów smakowych nie wchodzi w rachubę).

Nie znalazłam na sfd podobnego tematu, liczę więc że tu uzyskam rzetelną odpowiedź.

pozdr.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
przzyznam sie szczerze ze faktycznie tez nie spotkalem sie z podobnym problemem - nie pieke
byc moze ktos bedzie w stanie podpowiedziec
ale wg mnie nie widze przeszkod dla masla
a o zaletach dla kubkow smakowych masla kokosowego w ciescie nie musze chyba mowic - wiec stawialbym na nie
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dareczku...

Następny temat

HMB

WHEY premium