SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wysokobiałkowy chleb

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 34850

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1056 Wiek 29 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 20042
to są wartości odżywcze na 100g, cały chleb czy jedną kromkę?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1056 Wiek 29 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 20042
bo nie jestem pewna :P

Zmieniony przez - skitelsik w dniu 2010-10-06 16:04:26
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 892 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 10622
Fajny chleb chociaż trochę drogo to wychodzi jeśli 600g kosztuje z 10zł ;]
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 65 Napisanych postów 3834 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 41311
łopatka z Ikea ?

KB/MT/MT + BJJ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1056 Wiek 29 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 20042
zrobiłam i zupełnie mi nie wyrósł :/ I nie wiem dlaczego. Wszystko robiłam według przepisu i w podanych ilościach...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 24 Wiek 40 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6644
Ja wczoraj zrobiłam z 2/3 porcji i niestety nie wyglądał tak dobrze jak ten na zdjęciach. W smaku było OK, ale nie wyrósł prawie wcale i trochę taki wilgotny był - może powinnam go trochę dłużej piec.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 33 Wiek 39 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 259
@ skitelsik wartości są na 100 g. Czy konsystencja przed dodaniem białka była taka jak na zdjęciu? Masa powinna byc dosc gęsta ale nie jak kit ;) Spróbuj dodac nieco wiecej proszku do pieczenia. Mój ser był dosc suchy wręcz grudkowaty wiec musiałam dodac nieco mleka i wszystko zblendowac, ale przy normalnym serze wystarczy ze zmiksujesz i powstanie jednolita masa.

@ Burn3d liczone pi drzwi razy oko. I to na szybko wiec moze troszke zawyżyłam ;)

@ vexen łopatka z Jysk

@ 1_MalaMi_1 duzo zalezy od sera. Jesli jest bardzo wilgotny trzeba dodac wiecej otrębów. Nie próbowałam piec z połowy czy 2/3 porcji, ale przy bardziej mokrym serze zdarzało mi sie dodac nieco wiecej otrębów. Spróbuj nieco zwiekszyc temperaturę piekarnika np do 190-200'C oraz wydłużyć czas pieczenia. Mam piekarnik gazowy i musze nieco koło niego biegac podczas pieczenia bo lubi przypalac. Tuż przed końcem pieczenia sprawdz patyczkiem w kilku miejscach czy ciasto nie przylepia sie do niego. Patyczek moze byc wilgotny ale nie oblepiony ciastem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Upiekłam go wczoraj i jestem zachwycona smakiem, choć mi też nie wyrósł za bardzo. Cały po upieczeniu ważył 400g. ale pokombinuję trochę z konsystencją, bo chyba jednak masa była za gęsta i będzie rewelacja
Mam tylko pytanie do zorientowanych jak taka ilość otrębów ma się do diety LC? z ok. 66g węgli jakie zawierają otręby owsiane, aż 28g to węglowodany przyswajalne. pszenne mają mniej przyswajalnych, ale z samych pszennych nie byłby pewnie taki smaczny.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1760 Wiek 37 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 21214
Piekę go raz w tygodniu i trzymam zawinięty w bawełnianą ściereczkę.
Czyli tydzień ten chlebek przetrzyma? I trzymać go w lodówce w tej bawełnianej ściereczce?

Juliette has a gun

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 2926 Wiek 39 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 53926
Ja właśnie piekę ten chleb już trzeci raz
Przepis jest super. Ja piekę z potrójnej ilości podanych w przepisie składników. Chleb bardzo rośnie, więc wychodzi w tego mega wielki bochen

Meraviglia!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Scotch eggs/Jajka po szkocku

Następny temat

Pyszny obiad - masa

WHEY premium