...
Napisał(a)
bo nie jestem pewna :P
Zmieniony przez - skitelsik w dniu 2010-10-06 16:04:26
Zmieniony przez - skitelsik w dniu 2010-10-06 16:04:26
...
Napisał(a)
Fajny chleb chociaż trochę drogo to wychodzi jeśli 600g kosztuje z 10zł ;]
...
Napisał(a)
zrobiłam i zupełnie mi nie wyrósł :/ I nie wiem dlaczego. Wszystko robiłam według przepisu i w podanych ilościach...
...
Napisał(a)
Ja wczoraj zrobiłam z 2/3 porcji i niestety nie wyglądał tak dobrze jak ten na zdjęciach. W smaku było OK, ale nie wyrósł prawie wcale i trochę taki wilgotny był - może powinnam go trochę dłużej piec.
...
Napisał(a)
@ skitelsik wartości są na 100 g. Czy konsystencja przed dodaniem białka była taka jak na zdjęciu? Masa powinna byc dosc gęsta ale nie jak kit ;) Spróbuj dodac nieco wiecej proszku do pieczenia. Mój ser był dosc suchy wręcz grudkowaty wiec musiałam dodac nieco mleka i wszystko zblendowac, ale przy normalnym serze wystarczy ze zmiksujesz i powstanie jednolita masa.
@ Burn3d liczone pi drzwi razy oko. I to na szybko wiec moze troszke zawyżyłam ;)
@ vexen łopatka z Jysk
@ 1_MalaMi_1 duzo zalezy od sera. Jesli jest bardzo wilgotny trzeba dodac wiecej otrębów. Nie próbowałam piec z połowy czy 2/3 porcji, ale przy bardziej mokrym serze zdarzało mi sie dodac nieco wiecej otrębów. Spróbuj nieco zwiekszyc temperaturę piekarnika np do 190-200'C oraz wydłużyć czas pieczenia. Mam piekarnik gazowy i musze nieco koło niego biegac podczas pieczenia bo lubi przypalac. Tuż przed końcem pieczenia sprawdz patyczkiem w kilku miejscach czy ciasto nie przylepia sie do niego. Patyczek moze byc wilgotny ale nie oblepiony ciastem.
@ Burn3d liczone pi drzwi razy oko. I to na szybko wiec moze troszke zawyżyłam ;)
@ vexen łopatka z Jysk
@ 1_MalaMi_1 duzo zalezy od sera. Jesli jest bardzo wilgotny trzeba dodac wiecej otrębów. Nie próbowałam piec z połowy czy 2/3 porcji, ale przy bardziej mokrym serze zdarzało mi sie dodac nieco wiecej otrębów. Spróbuj nieco zwiekszyc temperaturę piekarnika np do 190-200'C oraz wydłużyć czas pieczenia. Mam piekarnik gazowy i musze nieco koło niego biegac podczas pieczenia bo lubi przypalac. Tuż przed końcem pieczenia sprawdz patyczkiem w kilku miejscach czy ciasto nie przylepia sie do niego. Patyczek moze byc wilgotny ale nie oblepiony ciastem.
...
Napisał(a)
Upiekłam go wczoraj i jestem zachwycona smakiem, choć mi też nie wyrósł za bardzo. Cały po upieczeniu ważył 400g. ale pokombinuję trochę z konsystencją, bo chyba jednak masa była za gęsta i będzie rewelacja
Mam tylko pytanie do zorientowanych jak taka ilość otrębów ma się do diety LC? z ok. 66g węgli jakie zawierają otręby owsiane, aż 28g to węglowodany przyswajalne. pszenne mają mniej przyswajalnych, ale z samych pszennych nie byłby pewnie taki smaczny.
Mam tylko pytanie do zorientowanych jak taka ilość otrębów ma się do diety LC? z ok. 66g węgli jakie zawierają otręby owsiane, aż 28g to węglowodany przyswajalne. pszenne mają mniej przyswajalnych, ale z samych pszennych nie byłby pewnie taki smaczny.
...
Napisał(a)
Piekę go raz w tygodniu i trzymam zawinięty w bawełnianą ściereczkę.
Czyli tydzień ten chlebek przetrzyma? I trzymać go w lodówce w tej bawełnianej ściereczce?
Czyli tydzień ten chlebek przetrzyma? I trzymać go w lodówce w tej bawełnianej ściereczce?
Juliette has a gun
...
Napisał(a)
Ja właśnie piekę ten chleb już trzeci raz
Przepis jest super. Ja piekę z potrójnej ilości podanych w przepisie składników. Chleb bardzo rośnie, więc wychodzi w tego mega wielki bochen
Przepis jest super. Ja piekę z potrójnej ilości podanych w przepisie składników. Chleb bardzo rośnie, więc wychodzi w tego mega wielki bochen
Meraviglia!
Polecane artykuły