SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

szybki stek

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 56252

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 3159 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 25123
Za***isty kawałeczek, u mnie w Krakowie antrykot wygląda "troche" inaczej :P
Podesłalbys coś drogą powietrzną :P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 774 Napisanych postów 16448 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 169363
Stek z ligawy













































Marynowałem z 5h, standardowo po 60sek na patelce, za to 4min w piekarniku na 220st - wyszło mięciutkie, ale chyba z rostbefu mi bardziej smakuje…
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 56 Napisanych postów 6275 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 37332
Jutro wrzuce t-bona, bo musialem dzisiaj przezrec caly (niespecjalnie kvrwa swiezy) seafood jakiego nakupilem, od jutra tylko miecho - oh yeah
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 3159 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 25123
Yyy ile minut w piekarniku ? 4 minuty ?

Ja robie w piekarniku po 45 minut przy 200 - 220 stopniach i narzekam że coś surowe
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 56 Napisanych postów 6275 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 37332
45 min to mozesz sobie pieczen robic, a to i tak o 20min za dlugo.
Stek poza tym ma byc surowy, nie lubisz surowego to jedz karkowke, albo kurczaka i nie mecz tego szlachetnego miesiwa ubijaniem go na podeszwe.
Poza tym ten piekarnik to improwizowany sposob, najlepszy i jedyny sluszny jest grill - tak jak na moich zdjeciach
Detoxik: w europie irlandia ma bardzo dobra wolowine, dziwie sie ze nikt jej do polski nie importje...ale jak czytam takie wpisy jak powyzej to w sumie przestaje sie dziwic bo w sumie po co? Kto to kupi, jak ludzie najmnijeszego pojecia nie maja...

Zmieniony przez - Scorpio93 w dniu 2010-09-07 08:55:17
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 3159 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 25123
O jakim pojęciu Ty mowisz ? Mam takie mięso podsmazac 4 minuty i jesć surowe ? To jest pojęcie ?

Jadlem steki w Irandii, bo pracowałem tam i mozna zamawiałem od krwistych po wysmażone (nie robilem ich sam) - nie wiem skąd pomysł że tylko półsurowe jest właściwie ??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 56 Napisanych postów 6275 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 37332
Wysmazony misiu zloty to i tak max 10min (5min z kazdej strony), a ty bredzisz cos o 45-ciu Ogarnij sie
Procedure stworzenie steka masz wyraznie zaprezentowana powyzej z opcja wlasciwa - grill i improwizowana - patelnia i piekarnik, jak tego nie pojmujesz to trudno
A co do pojecia tego co jest "wlasciwe" nie znam kogokolwiek kto by jadl powyzej medium i jednoczesnie rozumail czym sie rozni wolowina od np wieprzowiny, tak samo jak sa "madrzy" ludzie co poja czerwone wino z lodowki, niby to samo - ale jednak nie do konca.

Zmieniony przez - Scorpio93 w dniu 2010-09-07 09:45:20
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 3159 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 25123
Smaczego, może wystaw ją na słońce po prostu.

Nie chodzi o to kto jest mądry tylko o podniebienie.

Zmieniony przez - Detoxik w dniu 2010-09-07 09:46:24
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 56 Napisanych postów 6275 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 37332
No co z tym podniebieniem? Stek z zalozenia ma byc miekki, niektorzy lubia jak ocieka krwia (jak ja), niektorzy nie lubia (jak ty) - ale dalej nie mozesz go po prostu spalic, wiec po tym co piszesz wniosek jest jeden - nie ma pojecia i tyle.
W pelni wysmazony to max 10 min i basta, co nie oznacza ze ma miec teksture wieprzowiny, nie kumasz tego - pozostan przy karkowce.
ps. z tym czerwonym to tez generalizacja, bo np pionot nior pasuje lekko schlodzic, ale na pewno nie do 8-miu stopni, ale do 12-14

Zmieniony przez - Scorpio93 w dniu 2010-09-07 09:49:57
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
w0jt Dana White
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 13762 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 93464
dlatego jest cos takiego jak lodowka do wina ktora utrzymuje optymalna temperature

Zmieniony przez - w0jt w dniu 2010-09-07 09:53:59

Business as usual

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wesołych Świąt Kucharki i Kucharze !

Następny temat

Sałatka owocowa w 3 odsłonach.

WHEY premium