SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Surowe jaja %-)

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1469

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 2061 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 32316
Ciekawi mnie ilu z was je bądź pije surowe jajka? Znalazłem w jednym dzienniku przepis na to jednak nie wiem czy to jest do końca bezpieczne ze względu na salmonellą. Czy to może taka medialna nagonka jak było w przypadku świńskiej grypy itp
Jaki macie na to pogląd?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 4383 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 43252
Ja zawsze odradzam picie surowych jaj. Niektórzy faktycznie tak robią. Ja nie widzę powodu:
1. Ryzyko choroby
2. Gorsze przyswajanie niż gotowanych chociażby
3. Surowe zapewne mniej smaczne(choć nie próbowałem)
pzdr
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 411 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 6136
ja czasami robie sobie wydmuszke- jak nie wiesz co to wysmuszka to jest to jajko w ktorym robi sie 2 małe dziurki po 2 stronach przekrecasz i wypijasz jedna dziurka cale jajko, mozna tez kogiel mogiel zrobic
ja nie mam problemow po tym jak wypije jajko:D

No Pain No Gain!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 2061 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 32316
debee- oczywiście że można zrobić jajecznice czy też je ugotować, ale o ile wygodniej i łatwiej jest wypić szejka z 5 jaj niż np. je zrobić rano i zjeść. Szejka wyciągam z lodówki i pije co zajmnie jakieś 5 min. Ale dzięki za opinie :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
to już zależy co komu smakuje bardziej

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 89 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 694
Typowy kogiel-mogiel (kogel-mogel) to utarte żółtko z cukrem.
Jeśli chodzi jednak o całe jajko to polecam zrobić to nieco inaczej.
Oddzielić białko od żółtka, wlać białko do garnka (litrowego) i wymieszać na pianę (najlepiej mixerem). Dodać do tego żółtko (wlać i znowu przemieszać, przemixować) a na samym końcu dodać łyżkę, dwie łyżki (jak kto lubi) do smaku (może być fruktoza) -> wymieszać aż cukier przestanie 'strzelać', rozpuści się.
Bardzo smaczne, u jednych po spożyciu potęguje uczucie głodu (przychodzi smak na konkrety),
Ważne, by cukier dodać na końcu, inaczej białko nie ubiję się.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Masa z kontrolą tłuszczu

Następny temat

Strata tłuszczu dieta

WHEY premium