Szacuny
9
Napisanych postów
1791
Wiek
39 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
38915
Malinowa próbowałem wołowine z każdej części krowy i nie będzie aż tak soczysta jak ta,którą jadałem we włoszech.nie da rady zrobić takiego soczystego bisteku z wołowiny nawet takiej za 30 zł za kilogram.dostałem przepis od włocha na taki bistek ,kroiłem ją u cioci w sklepie na plastry cieniutkie maszynką i tak trampek.
z jakiej części krowy kupić żeby była najmniej "trampkowata" wg was,i gdzie jej szukać w takim razie????bo ja od dawna jjem przynajmniej 5 kg tygodniowo i jeszcze na taką nie trafiłem,żeby była taka jak tamta.
Zmieniony przez - ninja pl w dniu 2010-01-09 18:24:19
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
hmm a reklamowali jakis czas temu ze na Euro 2012 atrakcja kulinarna beda Steki z polskiej wolowiny i byly bardzo zachwalane... to jak to w koncu jest ???wszycy tu mówia ze o soczystym steaku mozemy zapomniec
Zmieniony przez - odzywa18 w dniu 2010-01-09 18:25:44
Szacuny
9
Napisanych postów
1791
Wiek
39 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
38915
to ja kvrwa nie wiem gdzie macie taką wołówke.wpiverdalam od pół roku samą wołowine i jeszcze nie trafiłem na taką żebym wzioł ukroił plaster,bez rzadnych przypraw,wrzócił na grila i niebyła by ciężka do pogryzienia,jak kawałek gumy.........
w italii była taka że można było ją na luzie tak przyrządzać i była pyszna....
nie mówie że polska wołowina jest zła ,ma inną konsystencje poprostu
Szacuny
7
Napisanych postów
434
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
10099
Polędwica wołowa jest bardzo miękka, w mięsnym sprzedają po 60zł/kg :D raz na jakiś czas sobie mozna pozwolic :D
Ja dzisiaj spróbuję zrobić na grillu elektrycznym z udźca, pewnie zeby se polamie ale chvj trzeba sprobowac
Zmieniony przez - Piotrx1 w dniu 2010-01-10 10:03:21
Szacuny
7
Napisanych postów
434
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
10099
Robiłem z udźca na grillu elektrycznym i powiem wam ze wyszedl za***iscie. Mieso kroilo sie bardzo dobrze i bylo miękkie jak pierś z kurczaka. Własnie szamam z ryzem, tylko ze troszke mi sie wysuszylo i nie jest takie soczyste.
Zmieniony przez - Piotrx1 w dniu 2010-01-10 13:01:04
Szacuny
1
Napisanych postów
119
Wiek
36 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
10244
reklamowali te steki na Euro, ale zapomiałeś że mięso miało być z gatunków mieszanych krów pl z belgijskimi ;] nasze krowy na mięso się nie nadają - polska wołowina nie jest warta obecnej ceny.
Szacuny
9
Napisanych postów
1791
Wiek
39 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
38915
nie tylko polskie sie nie nadeje.takie położenie geograficzne i taki klimat...
na południu europy jest tak że kupujesz udziec pokrojeny w cieniutkie plastry na maszynie ,i robisz takie wyebane bisteki z tego ....