...
Napisał(a)
Typowa polska mentalność. Nie spróbuje a już narzeka, że to np. smakuje jak mydło, że w Polsce takie białko nie wypali itp. Podam prosty przykład. Czyste BCAA bez żadnych dodatków jest ohydne. Dlatego Olimp wprowadził kapsułki. Ale już taki Activlab ma produkt w proszku (XTRA) i szczerze jak na BCAA smak jest całkiem znośny, nawet skłonny jestem powiedzieć, że smak jest bardzo dobry (jak na BCAA oczywiście). Więc smak białka na pewno nie jest tu problemem. Nie każdy toleruje białko serwatkowe czy jajeczne (niestety mam ten problem), dlatego uważam że jeśli Olimp chce się rozwijać to musi wprowadzać innowacyjne produkty jak np. białko wołowe w proszku (ew. drobiowe :P). Pomarzyć zawsze można he
...
Napisał(a)
To właśnie Oli przoduje w innowacyjnych produktach.
A co do smaków... Przeczytaj temat o Reanimatorze - i zobacz, jaka tam jazda po smaku.
Mankamenty smakowe są usprawiedliwione przy jakiś produktach o szczególnych właściwościach. Bądź realistą!... Kto kupi białko o ciężkim do przejścia smaku, jak będzie miał ful białek wypasionych smakowo?
A co do smaków... Przeczytaj temat o Reanimatorze - i zobacz, jaka tam jazda po smaku.
Mankamenty smakowe są usprawiedliwione przy jakiś produktach o szczególnych właściwościach. Bądź realistą!... Kto kupi białko o ciężkim do przejścia smaku, jak będzie miał ful białek wypasionych smakowo?
S. Ambroziak
...
Napisał(a)
Moim zdaniem głównym problemem Reanimatora nie jest wcale smak, tylko cena. 135 zł za niecałe 300 g białka to troszkę dużo. Może się mylę, ale podobno żeby BCAA spełniało swoją rolę (patrz antykatabolik) to nie powinno się go łączyć z białkiem ?A w Reanimatorze mamy takie połączenie ?! Po co ?Nie lepiej kupić wszystko osobno ?I przy okazji wyjdzie znacznie taniej ?Drugim mankamentem Reanimatora są węgle Waxy Maze... Praktycznie co drugi narzeka, że po Waxy Maze bardzo źle się czuje, nierzadko dochodzi do biegunki. Moim zdaniem trzeba było zamiast Waxy Maze dać zwykłe carbo i byłoby po sprawie
...
Napisał(a)
na carbo byloby narzekanie, po to jest reanimator wlasnie zeby nie kupowac wszystkiego osobno, ktos chce to to robi
waxy nie wiem, nie probowalem juz mogli witargo dac, ponoc nie powinno zalegac na zoladku bo wchlania sie superszybko- ale to teoria
co do smaku nie oszukujmy sie, co w ofercie olimpa jest najlepsze smakowo wsrod konkurencji? ani bialka ani gainery ani tym bardziej stacki kreatynowe, czas nad tym popracowac, jak widac po konkurencji da sie zrobic super skladowy stack z mala iloscia wegli LUB NAWET BEZ i wporzadku smakowego, oczywiscie nie wymieniam przykladow bo szanuje ten dzial
Panie S.Ambroziaku, czy białko wołowe ma inny profil aminokwasowy od serwatkowego (mowie o tym w proszku oczywiscie)?
waxy nie wiem, nie probowalem juz mogli witargo dac, ponoc nie powinno zalegac na zoladku bo wchlania sie superszybko- ale to teoria
co do smaku nie oszukujmy sie, co w ofercie olimpa jest najlepsze smakowo wsrod konkurencji? ani bialka ani gainery ani tym bardziej stacki kreatynowe, czas nad tym popracowac, jak widac po konkurencji da sie zrobic super skladowy stack z mala iloscia wegli LUB NAWET BEZ i wporzadku smakowego, oczywiscie nie wymieniam przykladow bo szanuje ten dzial
Panie S.Ambroziaku, czy białko wołowe ma inny profil aminokwasowy od serwatkowego (mowie o tym w proszku oczywiscie)?
...
...
Napisał(a)
Już kiedyś był szał na białka z różnych źródeł a i tak wszyscy wracali do serwatki,nalezy sobie zadać pytanie,czy to białko może spowodować zauważalną różnice w naszych treningach?Wieksza wydolność,lepsza kompozycja ciała,większy wzrost masy mięśniowej?Bo jeżeli nie,to po co tyle bulić i tak białko jako odzywka tania nie jest.
"Lepiej umrzeć na stojąco,niż żyć na kolanach"
...
Napisał(a)
'pytanie,czy to białko może spowodować zauważalną różnice w naszych treningach?Wieksza wydolność,lepsza kompozycja ciała,większy wzrost masy mięśniowej?'
Gdyby to sproszkowane białko z krowy rzeczywiście było takie rewelacyjne, to już od dawna robiło by furore.
Kto chce się męczyć jedząc takie paści to niech się męczy.
Desperatów nie brakuje.
Ja zostaje przy tradycyjnych odżywach.
Gdyby to sproszkowane białko z krowy rzeczywiście było takie rewelacyjne, to już od dawna robiło by furore.
Kto chce się męczyć jedząc takie paści to niech się męczy.
Desperatów nie brakuje.
Ja zostaje przy tradycyjnych odżywach.
...
Napisał(a)
dlatego pytalem o przewagi bialka wolowego nad sprawdzonym WPC/WPI ...
HotBlood
aminogram w/w bialka z pewnoscia bedzie sie roznil od WPC/WPI
zwroc uwage na roznice w obrebie samych WPC :D - co dostawaca to inny aminogram
jednak jesli pytasz o porownanie aminogramu z WPC/WPI do wolowego - oba powinny byc bardzo korzystne - ta sama grupa pelnowartosciowych bialek ...
HotBlood
aminogram w/w bialka z pewnoscia bedzie sie roznil od WPC/WPI
zwroc uwage na roznice w obrebie samych WPC :D - co dostawaca to inny aminogram
jednak jesli pytasz o porownanie aminogramu z WPC/WPI do wolowego - oba powinny byc bardzo korzystne - ta sama grupa pelnowartosciowych bialek ...
...
Napisał(a)
z tego co mi wiadomo jakiekolwiek bialko serwatkowe ma te same 19 bodajze aminokwasow, roznica jest tylko w stezeniach, wiec chyba sie nie zrozumienlismy, mialem na mysli czy np w takim czy owakim bialku beda jakies inne aminokwasy jak np ornityna itd
...
...
Napisał(a)
Np.Soja ma więcej glutaminy,dobrze by było łączyć kilka źródeł białka(szczególnie że soja jest tania)
"Lepiej umrzeć na stojąco,niż żyć na kolanach"
...
Napisał(a)
HotBlood
moja odpowiedz skladala sie z dwoch czesci
i chyba obie ewntualnsci brala pod uwage :D
wykorzystaj jej druga czesc :D
poszukalem wolowine mielona 95% miesa 5% tluszczu w 100g
aminogram
Amino acids
Tryptophan g 0.127
Threonine g 0.846
Isoleucine g 0.939
Leucine g 1.671
Lysine g 1.785
Methionine g 0.565
Cystine g 0.227
Phenylalanine g 0.823
Tyrosine g 0.674
Valine g 1.050
Arginine g 1.356
Histidine g 0.714
Alanine g 1.297
Aspartic acid g 1.934
Glutamic acid g 3.243
Glycine g 1.293
Proline g 0.996
Serine g 0.838
Hydroxyproline g 0.410
moja odpowiedz skladala sie z dwoch czesci
i chyba obie ewntualnsci brala pod uwage :D
wykorzystaj jej druga czesc :D
poszukalem wolowine mielona 95% miesa 5% tluszczu w 100g
aminogram
Amino acids
Tryptophan g 0.127
Threonine g 0.846
Isoleucine g 0.939
Leucine g 1.671
Lysine g 1.785
Methionine g 0.565
Cystine g 0.227
Phenylalanine g 0.823
Tyrosine g 0.674
Valine g 1.050
Arginine g 1.356
Histidine g 0.714
Alanine g 1.297
Aspartic acid g 1.934
Glutamic acid g 3.243
Glycine g 1.293
Proline g 0.996
Serine g 0.838
Hydroxyproline g 0.410
Polecane artykuły