Posiłek I - Węglowodany złożone, białka , tłuszcze do 30% zapotrzebowania kcal
różne kanapki (kanapka = chleb, mięso/ryba, warzywo, masło)/Śniadanie Francuskie/Śniadanie angielskie(jajecznica, bekon/szynka itp., sok, chleb). Omlety i podobne jajecznice
Posiłek II - Białka tłuszcze
Sałatki warzywne + dania rybne
Posiłek IV - białka i tłuszcze
Sałatki warzywne + dania mięsne
Posiłek V - ww złożone, białko
Mięso/Ryby, Ziemniaki/Ryż/Kasza/Chleb - Smażone/gotowane/duszone/pieczone mięsa z dodatkiem skrobiowym. czyli schabowy z ziemniakami, gulasz z kaszą ??
Posiłek V - jak wyżej
Posiłek VI - bialko pelnowartosciowe, tluszcze
Mięso/Ryby/Twarogi/Białko pełnowartościowe z roślin: Nasiona roślin strączkowych.
PS. Czy olej słonecznikowy lub sojowy tez sie nada do samazenia ma o 10 stopni mniejsze temp dymienia od idealnej temp.smazenia a slonecznikowy nie jest taki drogi.
PPS> miesa z miesnego typu szynki, kabanosy moga byc jako zrodla bialka??
Zmieniony przez - paul_86 w dniu 2009-09-30 20:50:12