1.Szklanka 250ml to 100g płatków owsianych górskich, zalewasz je w jakimś naczyniu typu miska dosłownie nie dłużej niż 1 min. (chyba, że później będą twarde to mogą trochę dłużej się pomoczyć). Następnie wbijasz do tego 3 jajka i dodajesz płaską łyżeczkę kakao (zwykłego, nie jakiegoś np. nesquika). Mieszasz wszystko razem łyżka w tym naczyniu, a nie blenderze do wymieszania wszystkich składników.
2.Rozsmarowujemy na teflonie łyżkę oliwy. Jeśli masz duża patelnię, możesz zrobić 4 albo 2 placki. Ja np. mam za małą i robię tak jak ty czyli jednego dużego. Wygląda to tak, że wlewam całą papkę na rozgrzaną patelnie, równomiernie rozprowadzam i piekę 7 min na małym ogniu. Później nie przerzucam całego na drugą stronę, tylko przekrawam go na pół i przewracam połówki (tak jest wygodnie) i piekę po tej drugiej stronie 5min.
3. JEMY !!! Mi za***iście smakują z ogórkami kiszonymi
Pamiętaj, micha jest najważniejsza !!! >>>Odżywianie<<< :)