...
Napisał(a)
Też uważam, że to dobre połączenie, ale niekoniecznie w stosunku 2:1 dla Sojavitu.
...
Napisał(a)
ADRIANUS88 - to zmierz sobie, jesli masz mozliwosc, poziom cukru po 60 minutach od przyjecia solidnej porcji tego zacnego bialka, a pozniej porownaj z ewkiwalentem (w przeliczeniu na bialko) w postaci twarogu lub piersi z kurczaka. Zobaczysz, ze nawet bialka uwazane za wolnowchlanialne, absorbowane sa dosc szybko, a powstala w ten sposob nadwyzka częsci aminokwasow - jesli nie ma przesadnego na nie zapotrzebowania (np w porze okolotreningowej), zamieniana jest w glukozę
Bialka z odzywek wchlaniaja sie dosc szybko w porownaniu z nieprzetworzonymi poroduktami zywnosciowymi.
Bialka z odzywek wchlaniaja sie dosc szybko w porownaniu z nieprzetworzonymi poroduktami zywnosciowymi.
...
Napisał(a)
faftaq - czy spotkałeś się z opinią, że nadmiar białka, czy to z pożywienia,
czy to z syntetyków może doprowadzić lub przyspieszyć powstawanie nieuleczalnej
choroby jaką jest - stwardnienie rozsiane ?
Hmmm.
czy to z syntetyków może doprowadzić lub przyspieszyć powstawanie nieuleczalnej
choroby jaką jest - stwardnienie rozsiane ?
Hmmm.
...
Napisał(a)
nie
na jakiej zasadzie mialo by sie to dziac?
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2009-05-23 23:51:15
na jakiej zasadzie mialo by sie to dziac?
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2009-05-23 23:51:15
...
Napisał(a)
Faftaq, to wydaje się oczywiste, że z takiego np. chickena będzię się wchłaniać dłużej. Zastanawiam się tylko, do czego zmierzasz? Chcesz wykazać, że z tego matrixa białko zostanie wchłonione w ciągu godziny? Czy że w ogóle nie ma większej różnicy między np. izolatem a matrixem? Co do sojavitu, ja bym dał w stosunku odwrotnym, góra pół na pół. Co do stwardnienia, w jej przypadku jest jeszcze wiele pytań. Jednak pierwsze słyszę, że nadmiar białka wpływa na powstanie tej choroby? Słyszałem hipotezę o jakimś wirusie, niedoborze witaminy D w dzieciństwie, paleniu tytoniu (której choroby nie wywołuje?;), ale białko? W ogóle należy zadać pytanie, jaki wpływ może mieć nadmiar białka na niszczenie osłonek mielinowych komórek nerwowych, a potem i ich samych, bo na tym polega w uproszczeniu ta choroba?
...
Napisał(a)
ludzie czesto wybieraja odzywke bialkową jako ostatni posilek z nadzieją, ze jestto rozwiazanie dobre, że taka odzywka "wchlaniac sie" bedzie dlugo, przez kilka - kilkanascie godzin. Sam wymieniles prolongatum, jako odzywke ktora spelnia wymog "wzorcowego czasu wchlaniania przez kilkanascie godzin".
Ja staram sie zwrocic uwage na fakt, iz nie musi tak byc w istocie. Ze pojecie "dlugowchlanialna" to pojecie dosc wzgledne.
Ja staram sie zwrocic uwage na fakt, iz nie musi tak byc w istocie. Ze pojecie "dlugowchlanialna" to pojecie dosc wzgledne.
...
Napisał(a)
W przypadku MS jest wiele pytań i jeszcze długo będzie.
Biedne Aksony, komu one szodzą, ehh
Odnośnie wpływu białka na rozwój tej że choroby to
znam opinię jednego z lekarzy, który zauważył, że
u ludzi prowadzących tryb życia z dietą wysokobiałkową
w szczególności po 30 roku życia istnieje większe
prawdopodobieństwo wystąpienia tej choroby niż u przeciętnego człowieka.
Sa to co prawda suche fakty i niczym narazie naukowo nie poparte,
ale tak czy siak może coś w tym być.
Ale to tylko ciekawostka, więc na dłuższą metę nie należy
tym sobie głowy uprzątać i trzeba dalej wcinać białko,
aby mięcho rosło.
Zmieniony przez - Neonix_PL w dniu 2009-05-24 17:53:00
Biedne Aksony, komu one szodzą, ehh
Odnośnie wpływu białka na rozwój tej że choroby to
znam opinię jednego z lekarzy, który zauważył, że
u ludzi prowadzących tryb życia z dietą wysokobiałkową
w szczególności po 30 roku życia istnieje większe
prawdopodobieństwo wystąpienia tej choroby niż u przeciętnego człowieka.
Sa to co prawda suche fakty i niczym narazie naukowo nie poparte,
ale tak czy siak może coś w tym być.
Ale to tylko ciekawostka, więc na dłuższą metę nie należy
tym sobie głowy uprzątać i trzeba dalej wcinać białko,
aby mięcho rosło.
Zmieniony przez - Neonix_PL w dniu 2009-05-24 17:53:00
...
Napisał(a)
Zapewne jeśli przeprowadzimy kompleksowe analizy, to wyjdzie na to, że wpływ na rozwój tej choroby ma także kolor włosów, ilość powtorzeń w serii czy wreszcie średni czas posiedzeń w kiblu... Jedziemy na diecie wysokobiałkowej, bo nasze organizmy (tzn. mięśnie) tego potrzebują i to białeczko wykorzystują. Jedyna znana mi konsekwencja nadmiaru spożytego białka, niewspółmiernego do zapotrzebowania, to możliwość wykorzystania ketokwasów do syntezy cukrów.
...
Napisał(a)
Nadmiar białka w diecie przyczynia się do powstawania chorób nerek i wątroby :) A te ketokwasy są zamieniane w tkankę tłuszczową i nie wpływają negatywnie na funkcjonowanie naszego organizmu, więc...
Zmieniony przez - G.BEST7 w dniu 2009-05-24 19:55:22
Zmieniony przez - G.BEST7 w dniu 2009-05-24 19:55:22
Polecane artykuły