SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

zoltka jaj

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 3537

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 183 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1361
ale masz koles problem... Zdaje mi sie ze to jakas prowokacja i koels poprostu sobie z nas jaja robi...;]
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 138 Wiek 29 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 368
eh... na prawde mam problemy z jajami
ale to dopiero jutro... wkleje foty swoich jaj

MrKolos :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 68 Napisanych postów 6262 Wiek 43 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 25443
jaja za długo gotowane są cieżej strawne!!!!!!

a ze po 10 min gotowana jajo jest na pół surowe to kompletna bzdura

-jaj na miekko max 4min (wrzucone do wrzątku)
-jajo na twardo po 7 min jest gotowe. jak jest za długo gotowane ja żółtku powstaje bladozielona otoczka.


ps. dodawanie soli do gotowanie nic nie daje

zdr

życie jest za krótkie żeby byc małym



http://www.sfd.pl/Rola_tłuszczy_-_art_by_szoho-t185012.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 1021 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 27408
Daje, nie chodzi tutaj o smak, zapach czy gotowanie jaja. Sól powoduje ze po ugotowaniu skorupka lzej odchodzi. Wiadomo, ze jezeli ktoś obiera je na gorąco to nic nie daje..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 691 Wiek 38 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 7764
Po prostu musisz ostudzić jajka - jak będą zupełnie zimne to będą miały jednolity blado-żółty lub żółty (zależy czym była karmiona kura) kolor.

"Nie dyskutuj z d****em: najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Tłuszcze - Kompilacja --> http://www.sfd.pl/Tłuszcze_-_Kompilacja-t464716.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 6529 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 39912
ja robie 4-5 min na miekko jajka
10 min na twardo
a bialko sciete i zoltko lecz jest zolte ale nie plynne jedynie w srodku jeszcze mokrawe7 min

Początkujący Kucharz :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 138 Wiek 29 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 368
e: pomylka
post do usuniecia

Zmieniony przez - MrKolos w dniu 2009-01-14 08:44:15

MrKolos :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 138 Wiek 29 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 368
eh... wystarczylo jedynei ostudzic jaja po ugotowaniu
juz nie bede wklejal fot ;]
no chyba, ze komus bardzo zalezy ^^

btw. mam jeszcze jedno pytanie
dlaczego czasami skorupki odchodza razem z bialkiem ?

MrKolos :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
może są nie do końca wystudzone z tego co wiem pomaga w tym sól spróbuj walnąć więcej soli ;)

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 4069 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 44515
tego to nawet najstarsi indianie nie wiedzą


ja zauwazyłem ze jak biore jaja ze sklepu to skorupka odchodzi bez problemu (w 90% przypadkach), a jak czasami dostane od babci\sasiadki takie prosto od kury i w niedługim czasie je gotuje to juz skorupka tak łatwo nie schodzi i czasami troche białka sie zmarnuje


BTW. ale i tak wole te siweze bo przynajmniej wiem ze sa z dobrego żródła

E: ale i byc moze tak j\s.m.p.a ze trzeba wystudzic. (nie prowadziłem doswiadczen w tym celu wiec dokładnie Ci nie odpowiem, ale jak Ci sie nudzi to pokombinuj i juz bedziesz wiedziec jak i dlaczego)



Zmieniony przez - Lager90 w dniu 2009-01-16 16:50:02

HST power!!!
"niech nienawidzą- byle by sie bali"

http://www.sfd.pl/Lager90/BLOG/W_Drodze_Na_Plaze_fotki_s.33,_filmik_str.36-t459544.html - Mój blog;]

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening mięśni brzucha

Następny temat

dieta redukcyjna siłka pływanie

WHEY premium