Poczytałam o diecie redukcyjnej, wyliczyłam zapotrzebowanie i założyłam dziennik posiłków. Chciałabym mieć pewność, że wszystko robię w porządku, dlatego poproszę o poprawkę diety.
Waga: 59 kg
Zapotrzebowanie: 1930 kcal
Dostarczam: ok 1550 kcal
B 2,4 / T 1,3 / W 1,3
I śniadanie 8.00
płatki owsiane 50 g
2 jajka całe 120 g
2 białka kurze 60 g
B 27 / T 16 / W 36
II śniadanie 10.00
pierś kury 150 g
ryż brązowy/gryczana/basmati 50 g
B 35 / T 3 / W 38
I obiad 13.00
pierś kury 150 g
oliwa z oliwek, orzechy
B 32 / T 12 / W 0
II obiad 16.00
makrela wędzona 100 g
oliwa z oliwek
B 20 / T 25 / W 0
Kolacja 19.00
tuńczyk ww 150 g
oliwa z oliwek
B 30 / T 12 / W 0
Dziennie: B 150 / T 80 / W 70
Podane wartości w zaokrągleniu, spojrzałam na parę dni swojej diety i mniej więcej w takich wartościach oscyluje podział makroskładników.
Do każdego posiłku daję warzywa, poza dniami gdy trenuję - a trenuję zawsze po śniadaniu, więc w śniadaniu i po nie daję warzyw, a w posiłku potreningowym nie daję tłuszczy.
I jak to wygląda?