...
Napisał(a)
jak to jest z tymi obliczeniami, np pierś z kuczaka wazy ok. 120 g (jak rozumiem jest surowa), a po ugotowaniu wazy 100g w takim razie te wyliczenia białka, tłuszczu są własciwe do której wagi
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
zawsze liczy sie to przed obróbka cieplna czyli w tym wypadku to 120 g
HST power!!!
"niech nienawidzą- byle by sie bali"
http://www.sfd.pl/Lager90/BLOG/W_Drodze_Na_Plaze_fotki_s.33,_filmik_str.36-t459544.html - Mój blog;]
...
Napisał(a)
BTW produktow obliczmy przed ich obrobka czyli w tym przypadku wartosci te sa wlasciwe dla 120g surowego miesa
...
Napisał(a)
to w takim razie ilość tego białak się zmniejszy po ugotowaniu ? i
będzie w przypadku piersi z kurczaka bede musiała cos odjąć od 20 g białka i 1,5 tłuszczy
będzie w przypadku piersi z kurczaka bede musiała cos odjąć od 20 g białka i 1,5 tłuszczy
...
Napisał(a)
podczas obroki cieplnej mieso "schnie" czyli traci wode a co za tym idzie waga zmniejsza sie, a wartosci BTW zm0ieniaja sie nie znacznie wiec nie musisz niczego odejmowac
...
Napisał(a)
acha....
przegladam ten dziennik posiłków i tam jest ze warzywa mrozone maja troszkę wiecej białaka, dlaczego?
przegladam ten dziennik posiłków i tam jest ze warzywa mrozone maja troszkę wiecej białaka, dlaczego?
...
Napisał(a)
Dany produkt po obrobce traci wode, przez co ilosc bialka w 100g produktu po obrobce bedzie wieksza.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły