Opis:
OLIMP Omega-3 to suplement diety zwierający wysokogatunkowy olej z ryb zimnowodnych, zawierający kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3 (kwas eikozapentaenowy i kwas dokozaheksaenowy). Substancje te wykazują wielokierunkowe działanie prozdrowotne: wspomagają układu sercowo-naczyniowego i układu nerwowego, stanowią istotny element profilaktyki miażdżycy i rozwoju chorób nowotworowych, poprawiają przemianę materii oraz wzmacniają układ immunologiczny.
Odpowiednia podaż kwasu dokozaheksaenowego i eikozapentaenowego jest trudna do uzyskania metodą konwencjonalnego żywienia i wiele wskazuje na to iż spora część społeczeństwa może cierpieć na pewne niedobory tych związków w diecie. Ich źródłem są bowiem głównie ryby morskie, a te pod naszą szerokością geograficzną jedzone są zazwyczaj zbyt rzadko. Niektórzy dietetycy zalecają stałą suplementację preparatem zawierającym kwasy tłuszczowe omega-3 w celu zapobiegania skutkom ich niedoboru, mającego w dłuższej perspektywie czasowej niekorzystne zdrowotnie konsekwencje.
OLIMP Omega-3 polecany jest wszystkim mającym niedobór tych kwasów tłuszczowych w diecie, zwłaszcza osobom z podwyższonym poziomem cholesterolu, nadciśnieniem oraz chorobami układu sercowo-naczyniowego, oraz osobom odchudzającym aktywnym fizycznie i umysłowo jak i wszystkim odchudzającym się.
SPOSÓB UŻYCIA
Zalecana dzienna porcja: 1 kapsułka 2 razy dziennie
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
SKŁAD
Składniki: olej rybi (źródło kwasów omega 3),żelatyna, glicerol - składniki otoczki.
Informacja żywieniowa 2 kapsułki na 100 g
Olej rybi
w tym 2000 mg 74,4 g
18% kwas eikozapentaenowy (EPA) 360 mg 13,4 g
12 % kwas dokozaheksaenowy (DHA) 240 mg 8,9 g
Zmieniony przez - Leksykon w dniu 2010-10-30 18:15:01
Zmieniony przez - TomQ-MAG w dniu 2014-09-18 22:42:47