Szacuny
1
Napisanych postów
94
Wiek
35 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
921
Witam wszystkich serdecznie. Pisze do was z prosba o rade. Trenuje okolo pol roku z dieta, bez zadnych odzywek. Jestem ektomorfikiem i budowa masy jest bardzo trudna. W mojej diecie mam zawyzona ilosc kalorii, jednak potrzebuje uzupelnienia. Troche teraz czasu spedzilem na studiowaniu forum i wynika z tego, ze powinienem kupic jakiegos gainera. Wiem, ze powinieme go spozywac rano, po treningu no i na noc. Dorzucam tu jednak swoja dieta, abyscie mi powiedzieli kiedy dokladnie spozywac. Jezeli gainer nie jest dobrym rozwiazaniem to prosze o jakies inne propozycje.
Informacje o mnie
Wiek:19 lat
Waga:64 kg
Staż: 6 miesiecy
Cel:masa miesniowa
Ty budowy:ektomorfik
Dodatkowa aktywność:treningi karate 2-4 treningów/tydzień
Proporcje makroelementów
Białko:2,2/kg masy ciała
Tłuszcze:1,5g/kg masy ciała
Węglowodany:7g/kg masy ciała
Ustalone zapotrzebowanie:3974 KCAL
7:00-Śniadanie
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 300g
Musli owocowe 50h
Rodzynki suszone 50g
Tran 3 kapsułki
Szynka z indyka-15g
9:40-II śniadanie
Chleb żytni razowy 100g
Margaryna "Flora"-10g
Szynka z indyka-30g
Oliwa z oliwek-10g
11:20-III posiłek
Chleb żytni razowy-100g
Ser twarogowy półtłusty-70g
Oliwa z oliwek-5g
Morele suszone-30g
12:50-IV posiłek
Jabłko-200g
Chleb żytni razowy-100g
Szynka z indyka-50g
Oliwa z oliwek-10g
Margaryna -10g
15:30-V posiłek
Ryż biały 50g
Tuńczyk-100-120g
18:00-posiłek przedtreningowy
Pierś z kurczaka-100g
Ryż biały-100g
D ryżu i piersi dodany będzie sos dla smaku.Jak będe miał konkretne informacje o sosie dodam informacje.
Surówka z ogórków i pomidorów-50 g
20:00-20:30 posiłek potreningowy
Banan-200g
Rodzynki suszone-30g
Serek wiejski-200g
Chleb żytni razowy-100g
22:00-posiłek ostatni
Twarożek z twarogu chudego+czosnek 150g
Mleko spożywcze 2%-200g
Podsumowując
Dzienne zapotrzebowanie:
Białko ustalone:174g Białko zrealizowane 189g
Tłuszcze ustalone:119g Tłuszcze zrealizowane:119g
Węglowodany ustalone:553g Węglowodany zrealizowane:552g
Wartość enegetyczna:3974 Wartość energetyczna zrealizowana:38
Zmieniony przez - Hagem w dniu 2008-06-29 15:11:54
Szacuny
7
Napisanych postów
1406
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
18410
dla mnie niestety dieta do dupy
popraw diete a gainera pij wtedy kiedy nie mozesz zjesc normalnego posiłku + po treningu.
pamietaj ze jesli bys miał dobrą diete to gainer były zbędny. ewentualnie dla podbicia kcal by sie przydał
Jeśli w kulturystyce jest jakaś magia, to jest to magia walki ponad granicami.
To magia ryzykowania wszystkiego dla marzeń, których nie dostrzega nikt poza tobą.
NIE CHCE SOG-ów!!!
Szacuny
3
Napisanych postów
910
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
20668
przy dobrej diecie oczywiśćie że jest zbędny a mimo to sam go mam a dlaczego? Jest gorąco czasami nie chce nam sie bądź nie mamy możliwosci zjedzenia posiłku np, jakis wyjazd. Wtedy pijemy
Szacuny
386
Napisanych postów
37478
Wiek
4 lata
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
126446
jak długo stosujesz juz ta dietę?
czasami faktycznie niektóre osoby mają mega zapotrzebowania energetyczne, stąd mimo wszysko mozna poprawiać- np. wrzucając jeszcze z 50g. musli do sniadania itp...
pomysl nad tym.
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Szacuny
1
Napisanych postów
94
Wiek
35 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
921
spoko, rozumiem. Albo np. jeden plasterek szynki wiecej. Dzieki wielkie!:) Przyda mi sie ta rada. A diete stosuje 8 miesiecy. Malem pare przerw - krotszych i troszke dluzszych. Ogolnie przytylem 5 kilo.
Zmieniony przez - Hagem w dniu 2008-06-29 18:11:34
Szacuny
386
Napisanych postów
37478
Wiek
4 lata
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
126446
szynke możesz dodac zawsze, jednakże samo białko bez wystarczającej ilości węgl. nie sprawi przyrostu masy...a z węgl. dlatego doradzam stopniowe i rownomierne zwiekszanie- szczególnie w godzinach ppwcześniejszych- bo to minimalizuje ryzyko pojawienia sie tk. tł.
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid