Szacuny
4
Napisanych postów
47
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
601
Witam posiadam w domu twaróg od babci domowej roboty, powiedziała mi o jednym bardzo dobrym przepisie a mianowicie do twarogu dodać: cukru
cukru waniliowego
mleka
i żółtka jaj
Zrobiłem go raz - normalnie niebiański smak, w smaku przypominał troche serek homogenizowany, tylko o wiele wiele lepszy i gęściejszy
moje pytanie brzmi:
czy można go stosować w diecie??? można go dawać na noc??? nie będzie za tłusty???
cel oczywiście masa, proszę o odpowiedz specjalistów
Szacuny
2
Napisanych postów
92
Wiek
35 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1377
Hm moze i niebianski smak ale niepolecam łączenie białka z cókrami prostymi rozkład takeigo połączenie to dla twojego układu pokarmowego nielada wyzwanie .Lepiej zmieszj sobie ze smietanką dodaj trochę soli i szczypiorku to jest to ..hehe pozdrawiam.
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
24
Ja tam bym sie tym cukrem nie przejmowal w koncu nie slodzisz goaz tyle.Twarog jest dobry duzo bialka i to jest najwazniejsze na mase nigdy za duzo bialka.A czy na noc mozna jesc odpowiem Ci tak trzeba zawsze patrzec po sobie czy nie za duzo idzie w tkanke tluszczowa i jesli nie widzisz by tak sie dzialo to smialo jedz na kolacje.
Szacuny
4
Napisanych postów
47
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
601
to ja już sam nie wiem czy się nadaje czy się nie nadaje, wiem że węgli się nie daje na noc ale moim zdaniem tego cukru nie ma za wiele a jeżeli chodzi o żółtko czy to w jakiś sposób szkodzi???
Lepiej by było pewnie jakbym dodał orzechy włoskie, jeżeli chodzi o tłuszcze oczywiście w małej ilości,
to jak może być jednak ten twaróg na słodko??? bo jakoś na słono mi nie podchodzi, proszę o odpowiedzi i uzasadnienia
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6273
Napisanych postów
76045
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754916
Ja bym sobie darowal, szczegolnie to zoltko na surowo moze sie skonczyc salmonella. Daj zamias cukru jakies warzywa, przyprawy i tez bedzie dobry w smaku.