Indeks BV - (ang. biological value) wartość biologiczna danego białka zależy Od stosunku aminokwasów egzogennych do endogennych. Im jest ona wyższa, tym organizm zatrzymuje więcej białka i tym samym wzrasta intensywność budowy mięśni. Spośród wszystkich białek to właśnie białka serwatki mają największy indeks BV
Izolat białek serwatkowych jest najczystszą formą białka serwatki otrzymywaną dzięki zastosowaniu technik membranowych (ultra i nanofiltracja, koncentrat otrzymywany podobną metodą zawiera mniejszą ilość czystego białka - sama nazwa wynika z zastosowania odwróconej osmozy - dlatego koncentrat.
WPI95D - Whey Protein Isolate 95D- Izolat białek serwatki 95% białka
WPC80V - Whey Protein Concentrate 80V - Koncentrat białek serwatki 80% białka
Litery D i V służą do naszych celów identyfikacji producenta, w tym wypadku Davisco i Volactif
Dariusz Szpineta
Izolat białek serwatkowych jest najczystszą formą białka serwatki otrzymywaną dzięki zastosowaniu technik membranowych (ultra i nanofiltracja, koncentrat otrzymywany podobną metodą zawiera mniejszą ilość czystego białka - sama nazwa wynika z zastosowania odwróconej osmozy - dlatego koncentrat.
WPI95D - Whey Protein Isolate 95D- Izolat białek serwatki 95% białka
WPC80V - Whey Protein Concentrate 80V - Koncentrat białek serwatki 80% białka
Litery D i V służą do naszych celów identyfikacji producenta, w tym wypadku Davisco i Volactif
Dariusz Szpineta