SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

wywiady ze sportowcami

temat działu:

Iron Horse Series

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 12848

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 1587 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 56426
nie ma ??
w magazynie FitnessAuthority ostatnio czytałem ze
w mleku matki jest proporcja serwatki do kazeiny 50:50
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 1100 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 14043
Co z Tym wywiadem ??
Ominął mnie ??????????????

****************************

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
e-lite Moderator
Ekspert
Szacuny 3612 Napisanych postów 36540 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 260908
co do mleka i sloganu 'pij mleko bedziesz wielki'

ma to swoje przelozenie Marku albowiem u dzieci ktorym podaje sie mleko mozna zauwazyc wyzszy poziom IGF-1 anizeli tym ktorym sie nie podaje.



High intakes of skimmed milk, but not meat, increase serum IGF-I and IGFBP-3 in eight-year-old boys.

Hoppe C, Molgaard C, Juul A, Michaelsen KF.

1Department of Human Nutrition and Centre for Advanced Food Studies, The Royal Veterinary and Agricultural University, Frederiksberg, Denmark.

OBJECTIVE:: To examine whether a high protein intake (PI) from either milk or meat, at a level often seen in late infancy, could increase s-IGF-I and s-IGF-I/s-IGFBP-3 in healthy, prepubertal children. IGF-I levels are positively associated with growth velocity in children and some studies suggest that a high animal PI can stimulate growth. During protein deprivation IGF-I decrease, but it is unknown whether a high PI can increase s-IGF-I in well-nourished children. DESIGN:: In all, 24 8-y-old boys were asked to take either 1.5 l of skimmed milk (n=12) or the same amount of protein as 250 g low fat meat (n=12) daily for 7 days. The remaining diet they could choose freely. At baseline and after 7 days, anthropometrical variables were measured, diet was registered (3-day weighed records), and s-IGF-I and s-IGFBP-3 (RIA) were determined after fast. RESULTS:: PI increased by 61% in the milk group to 4.0 g/kg/day (P<0.0001) and by 54% in the meat group to 3.8 g/kg/day (P=0.001). The high milk intake increased s-IGF-I by 19% (P=0.001) and s-IGF-I/s-IGFBP-3 by 13% (P<0.0001). There were no increases in the meat group. CONCLUSIONS:: High intake of milk and not meat, increased concentrations of s-IGF-I and s-IGF-I/s-IGFBP-3 significantly. Compounds in milk and not a high PI as such seem to stimulate IGF-I. This might explain the positive effect of milk intake on growth seen in some studies.


Zmieniony przez - e-lite w dniu 2007-03-20 20:42:48
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Propozycja planu treningowego w okresie robienia masy "01"

Następny temat

yohimbina

WHEY premium